Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 520
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Те, доколкото си спомням, нито за имоти, нито за парични средства, искат информация - и във формуляра и на интервюто.
Дори и за имоти да могат да получат такава информация, за суми в банки, не би трябвало.., къде отива банковата тайна.
Но може и да греша.

И аз мисля, че не би трябвало да се издава такава информация, но знаем ли.. 😁

# 406
  • софия
Здравейте, предстои ми да подавам формуляр за виза за майка и бебе. Правилно ли съм разбрала, че трябва да насроча интервю и за двете, но на интервюто отива само майката, като носи и документите за детето. Знам, че се заплащат отделни такси и се попълват отделни формуляри.

# 407
  • София
Здравейте, предстои ми да подавам формуляр за виза за майка и бебе. Правилно ли съм разбрала, че трябва да насроча интервю и за двете, но на интервюто отива само майката, като носи и документите за детето. Знам, че се заплащат отделни такси и се попълват отделни формуляри.

Да, така е. Днес минах на интервю за мен и детето (под 14 г.) без да се явява детето.

# 408
Да, така е. Днес минах на интервю за мен и детето (под 14 г.) без да се явява детето.
[/quote]

Здравейте, на мен ми предстои сега на 27.04 интервю, какво е положението в посолството? Имаше ли много хора? Какви въпроси Ви задаваха? Имаше ли много откази? Поздрави!

# 409
  • София
Здравейте, на мен ми предстои сега на 27.04 интервю, какво е положението в посолството? Имаше ли много хора? Какви въпроси Ви задаваха? Имаше ли много откази? Поздрави!
[/quote]
Одидохме (бях заедно с по-голямото дете) 15 минути преди часа на интервюто и бяхме номер 41, но не всички номера са раздадени. Минахме за около 45 минути, но ни спаси че от ноемр 24 скочиха на номер 41 и след това се върнаха на малките номера.
Честно казано не чух за отказ днес. Нас ни питаха за целта на пътуването (отиваме на състезание), за колко време; имаме ли роднини/близки в Ню Йорк; какво работя аз; таткото какво работи и за състезанието зададе няколко въпроса. Общо взето 2-3 минути беше всичко. И другите не се здържаха повече.

Успех на 27-ми.

# 410
Здравейте, имам въпрос, някой кандидатствал ли е за туристическа виза веднага след отказ?

# 411
  • София
Здравейте, имам въпрос, някой кандидатствал ли е за туристическа виза веднага след отказ?
Ако е имал пари за харчене...
След отказа трябва да има някаква промяна в обстоятелствата, че да има смисъл да се кандидатства отново.

# 412
До колкото знам, след отказ трябва да изчакаш поне 6м.

# 413
  • Down south
Да, може да се кандидатства, но както са казали и по-горе, трябва да има промяна, за предпочитане значителна, в обстоятелствата/ситуацията.
Пример е наличие на AOS.

# 414
  • София-Младост
На 11 май, когато в САЩ приключва извънредната ситуация, свързана с коронавируса, ще отпадне изискването за ваксинация срещу COVID-19 за хората, пътуващи с международни полети, и за федералните служители, посочи Белият дом, цитиран от Ройтерс

# 415
Интересното е, че тази информация липсва на сайта на CDC, a само може да се прочете в сайта на DHS:
https://www.dhs.gov/news/2023/05/01/dhs-statement-lifting-title-19-requirements

# 416
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте. Може ли да ми помогнете - аз и бащата имаме визи за САЩ, а сега искаме да издадем виза на дъщеря ни, на 16 г. Трябва да направим нейн профил или това се случва през профила на някой от родителите?

# 417
  • София
gadamer, правите си отделен неин профил.

# 418
  • Fort Worth, TX
Здравейте. Може ли да ми помогнете - аз и бащата имаме визи за САЩ, а сега искаме да издадем виза на дъщеря ни, на 16 г. Трябва да направим нейн профил или това се случва през профила на някой от родителите?
Ако говориш за попълване на Дс-160 за всеки е отделен.Но когато насрочваш интервю можеш и през твоя профил.

# 419
Здравейте, утре летя за Америка- крайна точка Newport News. Първият полет е София - Лондон, като нямам бордни карти в мен, ще ми ги дадат на check- in. Някой знае ли дали може от летището в София да взема в мен бордните карти за следващите полети ( понеже в Лондон имам само час престой) втори полет от Лондон до Шарлот Дъглас, а третия е вътрешен от Шарлот Дъглас до Нюпорт Нюз. Имам още и един въпрос, при пускането на багажа, мога ли да заявя, че искам да го взема от крайната точка - Нюпорт Нюз или може да е само до първото кацане в Америка?

Общи условия

Активация на акаунт