Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 531
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Е, служителите, които проверяват багажа надали крадат, крадат хамалите.
И да, след като го прегледат ще го затворят.
Благодаря за отговора! Всички знаем как пребъркват куфарите в каргото надявам се така шанса да изчезне нещо да бъде по-малък. Но все пак ако решат да го отворят на митницата, дали ще го затворят след това?

# 436
От България за САЩ никога не ми е липсвало нищо, дори не си спомням да съм разбирала, че е пипано.
От САЩ към София обаче е друго нещо. Принуждавам се да слагам по една обувка във всеки куфар, защото една няма да откраднат. Joy

И аз съм го правила това… дано пак да бъде успешно:)

# 437
  • София
Угре сме на интервюто. Сина ни, който е на 13г, не го водим, нали така? А снимки да му правим ли или само на нас?

# 438
  • софия
Каквото носите за вас, това трябва и за него.
https://www.ustraveldocs.com/bg_bg/bg-svc-visachild.asp

# 439
  • София
Мерси, а държат ли много на размера на снимката да е 5 на 5 см или може правоъгълна какъвто е нашят стандарт за документи? Синът е болен и не знам как да го заведа да се снима. Според опита ви ще има ли проблем, ако носим негови стари снимки?

# 440
  • София
Мерси, а държат ли много на размера на снимката да е 5 на 5 см или може правоъгълна какъвто е нашят стандарт за документи? Синът е болен и не знам как да го заведа да се снима. Според опита ви ще има ли проблем, ако носим негови стари снимки?
Снимката трябва да е по техния стандарт.
Можете и вие да го снимате вкъщи на неутрален фон и да оразмерите по правилата им.

# 441
  • софия
А тогава какви снимки сте приложили във формуляра? Не се ли снимахте предварително

# 442
  • София
Снимахме се с телефоните вкъщи, но не стават за принтиране на хартия

# 443
Снимахме се с телефоните вкъщи, но не стават за принтиране на хартия

Ще бъдете особено улеснена, ако отидете в студио и направите снимките по стандарт. Така рискът да отхвърлят кандидатурата Ви ще е снижена.

# 444
  • София
И ние вкъщи, с фотоапарат, но няма значение това - после с някакъв онлайн помощник, за да ги закачим във формуляра.

Но за посолството и аз Ви препоръчвам да се снимате в студио по стандарта на посолството и да станат както трябва. После тези снимки отиват във визата (нашите домашни си бяха гадновати).

В крайна сметка за интервюто почти нищо не искат реално и е добре това, което искат да е на 100% изпълнено.

# 445
  • София
Готово, минахме интервюто, ще има визи Simple Smile
То аз при попълването на формуляра, ако знаех, че във фотото вече ти пращат по мейл направени снимки след като ти ги дадат на хартия, хич нямаше да си играем да се снимаме самоделно в къщи. Но то едно ли е изискване да го спазиш, а и докато се  информираш за всичко... Днес уж за 9 ч бяхме, а минахме в 10.20 ч, чака си се.

# 446
Привет, тези дни ще плащам такса за интервюто.

Гледам в мненията, че някои хора си носят допълнителни документи (така наречени "подкрепящи"), а други не носят нищо. Та въпроса ми е, кога се представят тези документи - известно време преди самото интервю или непосредствено при започване на интервюто. Ако е второто може би нямат много време да огледат какво носиш.

На мен фирмата ще ми плати пътуването до САЩ, за да отида на едно събитие и това писах във формуляра, та не знам дали си струва да нося нещо доказващо това твърдение.

Хипотетично ако реша да нося документи си мисля да разпечатам големия талон на колата (движимо имущество все пак), билета за събитието, което искам да посетя (ако го взема преди интервюто), може би и разпечатана справка от е-услугите на НАП, че имам трудов договор към фирмата. Ако документите се дават примерно 30 минути преди интервюто може би имат време да ги огледат, та това ми е въпроса.

Благодаря.

# 447
  • Sofia
Документите се дават преди интервюто, т.е. имат малко време да ги погледнат, евентуално.

# 448
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние не занесохме никакви подкрепящи документи на интервюто. Никъде не пише, че трябва да се носят талони, нотариални актове, банкови извлечения. То ако не са проверили кандидатстващия до момента на интервюто, не знам тогава за какво изобщо се попълват предварително данни и какво ще помогне талон на автомобил на самото интервю.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 17:17 от gadamer

# 449
талон на колата е абсолютно излишно да носиш
щом ще ходиш на събитие от фирмата - някакъв документ за това, посмо от фирмата че те пращат

Общи условия

Активация на акаунт