Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 32 936
  • 749
  •   2
Отговори
# 675
  • София
От сенатор може да е различно, но иначе една от най-големите грешки е именно това да се пише, че се отива на чужди разноски. Най-много визи дават за туризъм, особено ако човек е бил в повечко държави последните години. Като идея е круиз с роднина из Карибите. Не лъжете, че няма да се виждате с близките си там.

# 676
Не се ли казва "ходя си в България" , a не " ходя си на България".

В допълнение, туристически визи се издават с цел туризъм, да похарчат туристите парите си в САЩ. Някак си разбираено ми се вижда да откажат виза на човек който няма ресурси и отива да види друг къде живее, на чужди разноски.

# 677
Не се ли казва "ходя си в България" , a не " ходя си на България".

В допълнение, туристически визи се издават с цел туризъм, да похарчат туристите парите си в САЩ. Някак си разбираено ми се вижда да откажат виза на човек който няма ресурси и отива да види друг къде живее, на чужди разноски.

Правописа и граматиката ми ли ви е най-важното нещо? Да,извинявам се,българският ми език вече не се упражнява толкова често,колкото преди. Виждам че вие имате доста излишно време да пускате заядливите си коментари!
Относно визата,миналата година поканих моя приятелка,която е неомъжена,без деца и току що започнала работа. В поканата ми пишеше че идва на мои разноски и на нея дадоха виза. Не е представяла банкови сметки и тн. А какво лошо има да поканиш някого и да поемеш разходите му,особено ако са родителите ти?!
Разберете,че всичко там е късмет. Имам толкова много приятели и роднини в Сащ,където имат най-различен опит с покана на техни роднини и приятели. Като цяло бих обобщила,че според мен всичко е късмет. Виждала съм доста противоречиви случаи.

# 678
Здравейте, на снимките са виза косата трябва ли да е прибрана т.е да се виждат ушите или не?

# 679
Да, трябва да се виждат.

# 680
Здравейте бих искал да попитам, тъй като мисля следващия месец да канидатствам за Б2 виза и събирам инфо как да се потготвя добре, какви докумнеити да нося с мен за доказателство, че ще се връна в Бг след посещението ми в Америка, писмо от работодателя какво да е описано там и какви други докуменит може да се носят като доказателство?

# 681
Здравейте бих искал да попитам, тъй като мисля следващия месец да канидатствам за Б2 виза и събирам инфо как да се потготвя добре, какви докумнеити да нося с мен за доказателство, че ще се връна в Бг след посещението ми в Америка, писмо от работодателя какво да е описано там и какви други докуменит може да се носят като доказателство?

Може да вземеш:
- банково извлечение, което да показва каква е наличността по сметките ти;
- някакви фишове за заплати, ако си на престижна позиция и изкарваш добри пари;
- нотариален акт;
- талон на автомобил;
- снимки на роднини или домашни любимци;
- някакви членски карти, абонаменти към организации, в които членуваш, и прочее глупости.

Имай предвид, че е много възможно интервюиращият въобще да не погледне тези документи. Simple Smile

# 682

Може да вземеш:
- банково извлечение, което да показва каква е наличността по сметките ти;
- някакви фишове за заплати, ако си на престижна позиция и изкарваш добри пари;
- нотариален акт;
- талон на автомобил;
- снимки на роднини или домашни любимци;
- някакви членски карти, абонаменти към организации, в които членуваш, и прочее глупости.

Имай предвид, че е много възможно интервюиращият въобще да не погледне тези документи. Simple Smile

Олее това за снимките с домашния любимец много ме разсмя, признавам си 😂😂😂
Аз бях приготвила един куп документи и абсолютно нищо не погледнаха. Почти съм сигурна, че бумащините които масово се носят не им говорят нищо и нямат стойност пред консула, който интервюира кандидата.
Всичко е въпрос на късмет и на 90% предварително е решено, а интервюто е просто една проформа. Не су губете времето да вадите и носите документи и бумаги в посолството.

# 683
Ами, така бях чела в някакви англоезични статии. Simple Smile В общи линии, прегледах 2-3 източника и разпечатах, с каквото разполагах.

А да ви попитам, че ми стана интересно, във вашите Визи какво пише в графа "Type" - "B1/B2" или само "B2"?

# 684
Ами, така бях чела в някакви англоезични статии. Simple Smile В общи линии, прегледах 2-3 източника и разпечатах, с каквото разполагах.

А да ви попитам, че ми стана интересно, във вашите Визи какво пише в графа "Type" - "B1/B2" или само "B2"?
В1/ В2 вкл тези на децата ми.
Не виждам смисъл да носите документи. Попълнете си апликацията. Човек говорещ бълг език не означава , че ще разбере документи на български език. Пък и не виждам как имоти и пари в банката ще ви задържат в България. Или трудов договор.
Имам наблюдение с дадени 10 г визи на една дузина приятели и роднини. Един не занесе документи. Вкл пенсионери с единствени деца в Америка.

# 685
Не подадохме петиция защото той не иска да емигрира тука , а за времето докато му излезе номера няма право да кандидатства и за туристическа виза.
Той няма намерение да се връща в България и няма начин да ги убеди в  "силни връзки" . Страната където е не разрешава дойно гражданство и само отказа е вариант, което е дълга и скъпа процедура срещу някакви 200 долара за виза.
ядосвам се че посолството  прави Интервю , но въобще не иска да те изслуша а решението се взема на база сухи хартии.
Това с петицията въобще не е вярно. Независимо от подадената петиция си извадихме 10-годишни туристически визи. След това даже "излезе" зелената карта, но не сме я взели и вече три години я държим на "изчакване" т.е. нито я взимаме, нито отказваме. През този период си подновихме 10-годишните визи пак без никакъв проблем.

# 686
Не подадохме петиция защото той не иска да емигрира тука , а за времето докато му излезе номера няма право да кандидатства и за туристическа виза.
Той няма намерение да се връща в България и няма начин да ги убеди в  "силни връзки" . Страната където е не разрешава дойно гражданство и само отказа е вариант, което е дълга и скъпа процедура срещу някакви 200 долара за виза.
ядосвам се че посолството  прави Интервю , но въобще не иска да те изслуша а решението се взема на база сухи хартии.
Това с петицията въобще не е вярно. Независимо от подадената петиция си извадихме 10-годишни туристически визи. След това даже "излезе" зелената карта, но не сме я взели и вече три години я държим на "изчакване" т.е. нито я взимаме, нито отказваме. През този период си подновихме 10-годишните визи пак без никакъв проблем.

В апликацията си спомням че имаше въпрос,,някой подавал ли е петиция за ваше имигриране,, или нещо подобно. Ако е подадена вече петиция, няма ли това да е проблем за визата?

# 687

В апликацията си спомням че имаше въпрос,,някой подавал ли е петиция за ваше имигриране,, или нещо подобно. Ако е подадена вече петиция, няма ли това да е проблем за визата?
Ами май наистина имаше такъв въпрос и ние отговаряме с не Simple Smile.  Явно няма значение, защото пак казвам, че даже с излезнала зелена карта си извадихме визи. Мисля, че има проблем когато вече е задействана процедурата със зелената карта, тогава вече не може да се вземе туристическата виза. Но това е период от няколко месеца докато върви попълване на документация, здравни прегледи и разни подобни по издаването на самия документ, а не е периода на изчакване на петицията.

# 688
  • USA
Зелената карта автоматично анулира всички визи.Мен ми е интересно как така "имате зелена карта" а не е активирана т.е за да имаш ЗК я изпращат на адрес, изпратена ли е значи е активирана ЗК не изпращат в БГ, а на американски адрес. Или ЗК ви е само на документи, без активиране? Те нямат ли някакъв срок ?

# 689
Зелената карта автоматично анулира всички визи.Мен ми е интересно как така "имате зелена карта" а не е активирана т.е за да имаш ЗК я изпращат на адрес, изпратена ли е значи е активирана ЗК не изпращат в БГ, а на американски адрес. Или ЗК ви е само на документи, без активиране? Те нямат ли някакъв срок ?
Докато се стигне до издаване и получаване на зелена карта има дълъг процес с документация. Това, че някой примерно е спечелил от лотарията, не значи че по пощата му идват документа и заминава. Ние сме с такава петиция, която подават за роднини и излезе решение, че можем да вземем зелени карти. Вече три години казваме, ще ги вземем, но не сега. Това означава, че в момента в който поискаме да ни издадат зелените карти, те ще поискат да представяме различни документи, и аз незнам точно какви. Ще задействат процедурата в САЩ, после ще ги препратят в посолството в България, ще искат може би други документи, здравни прегледи и т.н. и чак тогава ще излезне реално зелената карта като документ, осигуряващ постоянно пребиваване и разрешение за работа.

Общи условия

Активация на акаунт