Booking.com /Тема 4/

• 44 455
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • На планетата Земя
Diziler 🤘 така е, познаваме се пишещите и помагащите си във форума. Нормално е да подадеш ръка, да получиш помощ, да кажеш "благодаря".

# 631
  • Луната
Аз писах преди известно време в темата, че имам 2 акаунта в букинг. Този, през който обикновено обикновено резервирам съм с ниво 3 и не получавам кодове на него. Другият с ниво 1 - имам код всеки месец, и ако не ми трябва го подарявам.
Пиша тук в темата, който има нужда да ми пише на ЛС, но какво се получава в някои случаи. Изпрашщам на първия писал ми, но той зачезва от форума /гледам, че не е активен 1-2 дни/, не ми връща отговор дали е използвал или не кода, а в същото време неговата валидност изтича и други имат нужда от код.
Затова моля тези, които искат код на ЛС - нека поне да отговорят, че са го получили и използвали!

Иначе, ако нямам код и не намеря ползвам някои от другите сайтове за кешбек.

# 632
Аз предлагам да съберем цялата информация за актуалните към момента кешбек - опции, освен кодовете на Букинг.

Например: до 10% кешбек при плащане с Visa https://www.visa.com.au/en_au/visa-offers-and-perks/bookingcom/146337

# 633
Може ли да ми обясните как свързвате уиз акаунта с букинг? Не знаех, че дават отстъпка.

# 634
  • Луната
Може ли да ми обясните как свързвате уиз акаунта с букинг? Не знаех, че дават отстъпка.
Влизате в букинг през сайта на Wizz - има банер
В букинг ви излиза и логото на уиз

При резервиране ви иска да въведете 10 цифрен номер на сметка, който вземате от потребителския си профил в Wizz.
След около месец-два след реализиране на резервацията в wizz профила ви връщат 5% от използваната сума за резервация като кредит, който може да използате за закупуване на самолетни билети, багаж и т.н. в рамките на следващите 6 месеца.

Аз напоследък ползвам този сайт, който директно ми намалява цената с до 10% вместо да чакам възстановяване.
https://www.booking.com/index.bg.html?sid=f3f2f7731ca55f23011d76 … =0c20877711c201e8

Но и в двата случая проверявайте цената си и без линковете за кешбек, защото например ми се е случвало през линка на уиз някой път да ми покачва цената!

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 00:39 от Woman^In^White

# 635
Да, преди Уиз връщаха 10%, ама явно са се усетили, че им е неизгодно и сега е 5%

@Woman in white, имаш ли поне една направена резервация с втория профил (дето е level 1)? Аз направих през есента втори профил, но не съм направил нито една резервация с него, понеже ми дава по-високи цени. И съответно още не съм получил код. А с другия профил (75 резервации за 13 години) също нито един код  Wink

# 636
  • Луната
@diziler във втория акаунт имам 2-3 резервации, за които нивото не влияе върху цената и явно ме засича, че правя търсения през него. Използвам го за да сравнявам цените и дали наистина имам отстъпка за ниво 3.

# 637
  • София
Аз имам над 100 резервации в Букинг, но допреди няколко месеца си получавах кодове. Не мога да се сетя, но май около НГ спряха да ми пращат. Но и никога не са ми пращали когато наистина ми трябва. А да не казвам, че преди години за наградите от един такъв код ми се наложи да пиша чак на ЕК, защото Букинг ме мотаеха и не ми изплащаха наградата, та предпочитам % намаление за ниво или през мобилното приложение, отколкото кодовете.

# 638
  • София
Аз имам няколко профила с по 2 резервации от времето, когато имаше "Покани приятел". Изпращат ми непрекъснато реклами, но не и кодове. На профила с ниво 3, който използвам активно също няма кодове. Дъщерите ми също имат акаунти, с които резервират, но по-малко от мен. Едната никога не получава, другата от време на време. Последно беше получила в началото на януари.

# 639
Мммда, странни алгоритми. Явно няма ясна закономерност на кого се пращат кодове и на кого не.
Аз имам други неясноти... Може ли да се комбинира в една резервация: плащане през портфейл (защото имам натрупани някакви евро в него от такива кодове) + плащане с нов код? Или плащане през портфейл + уизеър намаление за 5% отстъпка? Поне разбрах, че няма начин да се въведат два кода.... и кешбек код за отстъпка и този за уизеър, защото ако се влезе през сайта на Уизеър в букинг, тогава не дава опция за въвеждане на промо код, не излиза поле "промоционален код", а излиза поле "въведете вашия уизеър персонален номер" или нещо от сорта. Тоест... или избираш едната отстъпка, или другата.  Но сега като имам някакви пари в портфейла, с какво мога да ги комбинирам? И какво става, ако тези пари в портфейла не достигат? Доплащане с карта?

(Не смея да намеся и комбинацията с Visa cashback 10%, че вече ще стане наистина сложно)

# 640
та предпочитам % намаление за ниво или през мобилното приложение, отколкото кодовете.

Намаленията за genius, отстъпка за мобилна резервация и кешбек винаги ги комбинирам и ги получавам и трите. Трябва да се ползва сайта от телефон, не приложението.

# 641
Това не го знаех. Аз ползвам винаги сайта, ама от лаптопа, не през телефон, че там ми е тегаво.  Не може да комбинираш обаче 5-те% на Уиз с Кешбека, нали? А ако имаш по-малко пари в портфейла, отколкото ти е стойността на резервацията?

И друго, което ми се случи веднъж. 10% кешбек ми бяха за сметка на Genius Level 3 намалението.  Резервирах хотел на о-в Корфу за септември, беше около 285 евро (3 нощувки), но с 16% genius намаление, тази цена беше задраскана и ми показва по-ниска цена, нещо от рода на 240 евро. Резервирам, въвеждам код за 10% кешбек и накрая като плащах, цената пак се беше вдигнала на 285 евро. И тогава си казах... за какво ми е тогава този код, след като едната отстъпка е за сметка на другата? Тогава трябва да се гледа по-голямата отстъпка, щом трябва да се избира. Но месец по-късно Уизеър закриха линията София-Корфу и канселирах резервацията. Луда работа.

# 642
  • Варна
Опитвам се да направя резервация за 9 нощувки /имам нужда от код, ако някой има Simple Smile/ и имам два акаунта. През този който ми е Джиниъс 2 ниво цената е със70 лв по-скъпа отколкото цената през акаунта, който ми е Джиниъс 1 ниво.
Някой знае ли каква е логиката?

# 643
  • София
Логика би имало ако по-скъпото е през браузър, a по-евтиното през мобилно приложение. Също би имало ако по-скъпото е през сайт за кешбек.

# 644
  • Варна
Логика би имало ако по-скъпото е през браузър, a по-евтиното през мобилно приложение. Също би имало ако по-скъпото е през сайт за кешбек.
И двете са през браузър на компютър, като джиниъс две ми е на мозилата, а джиниъс 1 на хром..
Ще пробвам да ги отворя през един и същи браузър..

Общи условия

Активация на акаунт