Нашите цветя - обща тема 18

• 36 109
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Страшна красота за тези хибискуси.. кажете моля ви как ги гледате. Моя за цялата година пусна два цвята.. лятото беше на терасата и се развиваше много добре на шума, сега го прибрах и леко жълтее, но за цъфтежи не може да се обели и дума…

# 466
Гледам ги на възможно най-слънчевото място. Поливам ги сравнително често, но съм ги сложила в смес за ароиди, т.е едри частици и висока пропускливост. Торя ги с една холандска тор, която купих за портокала. Стоят едно до друго и да не става зян остатъка го сипвам на хибискусите. На портокала не личи да помага, но хибискусите очевидно вървят добре. И червеният ще цъфти всеки момент. Постоянно ги нападат въшки и пръскам с емулсия с нийм, но не помага особено, освен да удави наличните и после се появяват други.
Според мен зависи най-много от екземпляра.

# 467
И моите са на слънце, торя като се сетя. Поливам често през лятото. Последните дни ни удави дъжд, това след бурята. Ама мнооого дъжд. Днес вече са поизпръхнали. Бялата бугенвилия цъфти отново.

Тези растат като гъби, ни вятър, ни дъжд им пречи

И чакам много цветове за Коледа. Не мога да снимам цялото, щото не смея да го завъртя 😂

# 468

Много ми е трудно да намеря добър ъгъл, за да снимам коледничето. Но на мен ми харесват цветовете.
Едно време в Лидл пускаха оранжево, ако засека ще взема.

# 469
  • Бургас
На тези красоти се радвах днес.
Не са мои.

# 470
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да досаждам пак?

Бяла лантана

Новички лилиуми

Помощници. Папуняци - много са смешни. Човката им е по-дълга от главата, бодват я цялата в тревата и вадят вредителя.

Странно буги - остро, дребно и твърдо

Това не разбрах какво е

Като нарисувано

Лантанки. Май не съм снимала чисто жълтата

Червено буги

И последно - моята градинка

Чубрица в саксията на винките

И марули при мечовете

# 471
Аз съм на път да уморя втора лантана. Не знам къде греша, но и тази остана почти без листа. А толкова да ги харесвам. Явно не е моето цвете.
Добри, не досждаш!

# 472
И аз много ги харесвам. На пролет ще си взема дръвче.

# 473
  • Бургас
Досаждай,Добри,досаждай!
Другите момичета също!

Лантани и аз харесвам. Имах преди много години,шаренка.
Днес ще си прибирам цветята,че цяла седмица вали и ги удави просто.

# 474
  • оттам, откъдето започва България
karzz, точно това смятах да напиша на Добри Satisfied, че в този дъждовен ден тези красиви цветя ми подействаха като слънчев лъч.  Simple Smile

# 475
Аз вчера качих голямата дипладения от мазата в апартамента. Хич им нямам доверие на тези презимуващи методи. По-малката я бях оставила временно в спалнята и забравих да я занеса в мазата. Излязоха и нови листа и един цвят. Сега голямата ще й прави компания.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 12:01 от Анонимен

# 476
  • Карлово
Dobri,
Специално към тебе ми е обръщението, понеже разпозна кичестото циганче. Май нещо не го гледам като хората, в къщи е близо до прозорец, но първо почнаха да му капят пъпките, пос-ле и листата. Нито е преполято, нито сухо, като главно изискване към отглеждането на impatiens. Температурата 18-21 градуса. Какъв му е проблемът?

# 477
  • Бургас
Идвам да се похваля,че най-накрая си прибрах цветята.
Подложките им преливаха от вода.
Сега съм ги оставила да се отцедят.

# 478
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Dobri,
Специално към тебе ми е обръщението, понеже разпозна кичестото циганче. Май нещо не го гледам като хората, в къщи е близо до прозорец, но първо почнаха да му капят пъпките, пос-ле и листата. Нито е преполято, нито сухо, като главно изискване към отглеждането на impatiens. Температурата 18-21 градуса. Какъв му е проблемът?

ако това ще те успокои - и аз не знам какво искат.
някои си живеят сякаш напук на грижите ми, други си отиват докато мигна.
едно е сигурно - много лесно загниват от излишък на вода. ако почвата задържа вода нямаш никаъв шанс.
но
също толкова лесно хвърлят цветове и листа от недостиг на вода. разликата е, че без вода първо леко омекват и увисват.

# 479
  • На морето!
Ох, да ви се оплача. Помолих ММ да качи мушкатата и сакъзите на тавана миналата седмица и вчера, след проливен 5дневен дъжд, той гордо ми заявява "Много точно съм изчислил къде да сложа саксиите! На едно място покрива капе и капките падат точно в тях." Беше изненадан, че не прегръщам с ентусиазъм идеята, че няма да поливам китки...
Добри, искам да живея при теб сега!

Общи условия

Активация на акаунт