Нашите цветя - обща тема 18

• 36 116
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Да, първото е Бъркин, второто e Epipremnum pinnatum Cebu Blu. Пак е филодендрон. Без слънчева светлина и двете, Бъркинът даже вирее по-добре на сянка. Поливане след изсъхване на горните 2-3 см. За почва и торене знаеш. Моят Бъркин беше като твоя като го взех през април, сега е такъв. Преди това обаче уморих един от много поливане и оставяне на южен прозорец.

От казахме се днес от Холандия, а аз от лалета. Четох, четох, няма как да стане в сандъчета и на открих балкон. Ще си купя готови покълнали на пролет.

Последна редакция: сб, 03 дек 2022, 15:53 от Анонимен

# 496
  • София
Да, първото е Бъркин, второто e Epipremnum pinnatum Cebu Blu. Пак е филодендрон.

Благодаря Soft Click за имената. Heart

# 497
  • софия
Приятелката ми колекционира стайни теменужки и искам да я изненадам.Къде в София мога да намеря? Ходих на две борси в Дружба, но нямат.

# 498
  • Мадрид / София
Пробвай по интернет. По някога само така можеш да намериш. Търси Африканска теменужка.

# 499
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и "сентполия"

https://bazar.bg/obiavi?q=%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%8F

и тук са предлагали, но не мога да се ориентирам сега имат ли или не

Последна редакция: нд, 04 дек 2022, 10:19 от st. Dobri

# 500
  • Gotham City
Здравейте! Можете ли да кажете какъв е този вредител по бенджамина и как да го третирам?
Като тънка нишка е между клонките с малки точици, а листата побеляват отгоре и окапват.

# 501
  • Мадрид / София
Акари са. Сапунена вода или акарициден препарат. Аз имах на алокацията и я измих с гъба с малко сапун и се махнаха. Третират се от двете страни на листото. Ако имаш в съседство други растения огледай ги и тях за акари.

# 502
  • софия
Мен ми трябва само една за подарък, но никъде не намерих. Ако някоя съфорумка има в повече африканска теменужка ще си купя. Моля, ако някои може да съдейства да ми пише на лични.

# 503
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Мен ми трябва само една за подарък, но никъде не намерих. Ако някоя съфорумка има в повече африканска теменужка ще си купя. Моля, ако някои може да съдейства да ми пише на лични.

виждам, че си в София.
разходи се до тук ако в любимия ми склад няма, се огледай наоколо. Wink

# 504
  • софия
Момичета успях!Намерих точно тази теменужка ,която търсих в една борса в Слатина - пред входа на ВТУ.

# 505
Здравейте, как се отглежда Азалия в саксия? Поливаме я, на непряка светлина е, но...май върви към умиране. Падат цветове и листа Sad

# 506

Хризантемата, която изгорих това лято. Мъчи се да се възстанови, предполагам, че скоро ще умре и после ще трябва да я чакам да порасне от нищо (поне миналата година така стана).
Тези стръкове, които не цъфтят, са розовите. Имат пъпки, но са съсипани от насекоми (след пръскането, в момента няма насекоми, защото измряха от студ).

# 507
  • София/Варна
Здравейте, как се отглежда Азалия в саксия? Поливаме я, на непряка светлина е, но...май върви към умиране. Падат цветове и листа Sad
Аз на 100% ги уморявам тия в саксия. Искат много вода, въздушна влага и май доста по-ниска температура от стайна. Най - дълго оцелялата ми е в лятната кухня на хладно и накрая взе, че се гътна от студ.
Градинските, т.е. студоустойчивите са друга работа. Улучваш му мястото, да не го пече много силното слънце, поливаш когато се сетиш и пролетта, началото на лятото се кефиш.

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 17:51 от Gerundiq

# 508
Хризантемата, която изгорих това лято...
Като хризантема трио ли е купена? Имам подобна и бях ги разделила, бялата най-добре го понесе (малко порозовя където се е допирала до стъклото), жълтата крета някак, моята трета (не помня какъв цвят беше) също още се възстановява (без нов цвят все още):

# 509
Аз на 100% ги уморявам тия в саксия. Искат много вода, въздушна влага и май доста по-ниска температура от стайна. Най - дълго оцелялата ми е в лятната кухня на хладно и накрая взе, че се гътна от студ.
Градинските, т.е. студоустойчивите са друга работа. Улучваш му мястото, да не го пече много силното слънце, поливаш когато се сетиш и пролетта, началото на лятото се кефиш.
Много ми се иска да живее. Подарък е, а и харесвам цветовете й.
Ето обаче в какво състояние е.  Моля за съвет:

Общи условия

Активация на акаунт