Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 20 017
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро момичета, вече е двете деца са със запек, снощи им правих микро клизма по 1/4, защото нямах повече, но свърши работа, не можеха да заспят милите и само се напъвах и плачеха... Днес ще говоря с педиатърката, трябва да се направи нещо.

Да споделя едно приложение с вас, "бебешка грижа" се казва, там си пиша кога са яли, по колко, колко тежът и кога се изцеждам, защото забравям, много е удобно.

# 106
  • София
Лизи, много кофти- пробва ли с омнибиотика панда-някой тук беше писал,че е точно за това. А ти пробваш ли да хапчваш някакви по-течни храни-не знам дали има връзка, налучквам...щувала съм,че запека е голяма мъка,при нас обичайно е обратния проблем,аз също съм с кофти стомах-все съм с разстройство и май това се предава на децата...
Ако пуеш магнезий, той разхлабва, дали няма и тях да разхлаби? Питай докторката наистинА,дано даде адекватен съвет.
Ное официално обърнахме нощта в ден- след 2 ч нощем изобщо не зарваря очи, после сутирнта наваксва и после почва рев до откат и така пак до сутринта. Отчайвам се.
Аз също си ползвам приложението от прегнанси тракера, иначе тотално зАбравям-baby tracker- едно време нямаше тел с приложения и на близначките пишех като луда в една тетрадка-и къде съм писала коя колко къде не,така бях откачила, че съм хранила една и съща 2 пъти. После съм давала лвкарства на една и съша,въобще въртележката е голяма...

# 107
  • Варна
И аз ползам приложение, казва се Huckleberry. Ползвах го преди с баткото и сега с малкия. Там може да се водят всякакви бележки, но аз въвеждам само съня и храненето. Приложението после ги визуализира в удобна графика, където гледам дали има някакъв pattern. Полезно е, защото в някакъв момент си мислих, че нямаме никакъв режим, а се оказа, че имаме, просто не е на точни часове, а е на равни интервали. Grinning Иначе може да се въвеждат и памперси, лекарства, цедене на кърма, игри, здравословно състояние, мерки. Абе супер много неща има и все пак е лесно за ползване.

Иначе нашия утре става на 1м и хапва около 100мл на ядене. Понякога 60-70 му стигат, друг път минава 120. Но най-често около 100-тина мл. Последно го изтеглиха 3350гр, тоест наддал е около 600гр от изписването. Имаме обаче страшно много пълни памперси, за 2 часа се изумявам как успява да ги надуе с пишано. Отделно поне 7-8 акота на ден. Grinning Голямо преобличане и пране пада. Много често се изпишва или ака точно като му махна памперса! Брат му не е правил така или е имало 2-3 инцидента, а този маймум го прави на почти всяка смяна. Преди няколко дни направо ме застреля като чайка с едно ако. Много неприятно. Fearful

Баткото най-накрая е на ясла. Днес съм сама с бебето. Усещам го като почивка Heart Да видим докога ще е така.

# 108
Говорих с педиатърката, каза да минем на АМ фризолак вом, то разхлабвало и щяло да помогне и за повръщането. Иначе вчера хапнах круши, пия сок от круши и сини сливи, с надеждата, че през кърмата ще им помогне някак, ама не, за сега не виждам ефект.

П. С. Има ли други, които са на фризолак вом и как стопляте водата, пише че се разтваря в 70 градуса вода и се оставя да се охлади, докато се охлади ще опищят квартала Astonished как процедирате вие?

Лизи, много кофти- пробва ли с омнибиотика панда-някой тук беше писал,че е точно за това. А ти пробваш ли да хапчваш някакви по-течни храни-не знам дали има връзка, налучквам...щувала съм,че запека е голяма мъка,при нас обичайно е обратния проблем,аз също съм с кофти стомах-все съм с разстройство и май това се предава на децата...
Ако пуеш магнезий, той разхлабва, дали няма и тях да разхлаби? Питай докторката наистинА,дано даде адекватен съвет.
Ное официално обърнахме нощта в ден- след 2 ч нощем изобщо не зарваря очи, после сутирнта наваксва и после почва рев до откат и така пак до сутринта. Отчайвам се.
Аз също си ползвам приложението от прегнанси тракера, иначе тотално зАбравям-baby tracker- едно време нямаше тел с приложения и на близначките пишех като луда в една тетрадка-и къде съм писала коя колко къде не,така бях откачила, че съм хранила една и съща 2 пъти. После съм давала лвкарства на една и съша,въобще въртележката е голяма...

# 109
Стоплям половината или 1/3 от водата до температурата по упътване, слагам дозата АМ и след това си добавям останалата вода на стайна температура. Не знам дали е правилно, но като ти истеряса за ядене, стой и чакай да се охлади млякото.

# 110
При нас беше кошмарно снощи. Борис повърна малко към 1 часа и се стресна. До сутринта го разнасях, докато седна и се събужда. Големия вдига Т и ММ спа при него. Докато стане и го усеща и реве. Нямаше и как да се сменим, че искаше баща си само. Успях да легна на дивана към 5:30, бебето 6:30 се събуди да яде. Станахме всички, дремнах още половин час, докато ММ го храни и заминаха на лекар с големия.
С гнойна ангина е, изписаха антибиотик, надявам се да подейства бързо. Горкия не иска да яде, защото го е страх, че ще го заболи. А вчера беше питката на Борис, баткото даже от тортата не яде. 2 дни кара на попара.
Поне ММ си остана вкъщи днес и утре, за после ще видим. Сега спят и двамата, лягам си и аз, че вече едва гледам. Изпила съм литри кафе от снощи насам.

# 111
  • София
Ооо, горкото, ангината е брутална, но поне не е заразна. Петя много често ми боледуваше от ангина-заболи ли я гърло- и е готовА. И ей така беше- не яде, само рев и болка, и веднага лсед това прави отити- постоянно беше на антибиотик. Дано се оправи бързо.
Jinx, разбирам те, след събота и неделя, понеделник с училището на големите ми е малък празник и уж почивка.
Купих втори шезлонг аз, довечера ще спи в него. Да видим.

# 112
  • Варна
Kanari, какви са вашите шезлонги? На баткото бяхме взели eй такава щуротия:
https://www.hippoland.net/cangaroo-elektricheska-lyulka-shezlong-cloud-siv-107583
Обаче се люшкаше толкова слабо, че не успяваше въобще да го приспи и само ревеше в нея. Не ми свърши никаква работа и я продадох като стана на 6 месеца. Сега още не съм решила дали и какво да вземем, но ми се иска да има нещо, на което да го оставям спокойно в полулегнало положение.

# 113
Говорих с педиатърката, каза да минем на АМ фризолак вом, то разхлабвало и щяло да помогне и за повръщането. Иначе вчера хапнах круши, пия сок от круши и сини сливи, с надеждата, че през кърмата ще им помогне някак, ама не, за сега не виждам ефект.

П. С. Има ли други, които са на фризолак вом и как стопляте водата, пише че се разтваря в 70 градуса вода и се оставя да се охлади, докато се охлади ще опищят квартала Astonished как процедирате вие?

Моя дребосък е с фризовом точно защото се запече яко от фризолак. Разтварям си го в нормална температура вода с яко тръскане на шишето. Ползвам уред за затопляне на водата, като не го изключвам изобщо, за да поддържа шишенце с топла вода готово, когато се събуди малкия понеже се почва едно пищене, все едно не е ял от раждането 😁

# 114
Какъв е тизи уред за затопляне на водата? Аз казах на мъжа ми да купи електрическа кана

Канари, давам био гая, този омнибиотик панда, ми се вижда много скъп, дали е оправдано скъп Rolling Eyes

Моя дребосък е с фризовом точно защото се запече яко от фризолак. Разтварям си го в нормална температура вода с яко тръскане на шишето. Ползвам уред за затопляне на водата, като не го изключвам изобщо, за да поддържа шишенце с топла вода готово, когато се събуди малкия понеже се почва едно пищене, все едно не е ял от раждането 😁

# 115
  • София
Jinx, същият взех-втора употреба. Не ми е за люлеенето,а да спи до мен до леглото, щото не спи в кошарата. Но дори да не е там, ще ориде в кухнята, че другият само го разнасяме- иначе другият е абс обикновен шезлонг.
Лизи, напиши в нетя уред за затопляне на шишета и ще излезе.аз имах на томи типи миналия път,сега взех от пепко за 25 лв. Затопля и пюрета. Но въпреки това и аз тръсках като луда фризовома,все имаше парчета, после като са по- големи дупките, е ок, ама ся...иначе омнибиотика е скъп, но ако регулира изхождамияъа, пробвай един пакет- моят ходи след всяко ядене,че и преди това понякога-не знам дали е от него или наследствено, но си залсубава да пробваш.

# 116
Какъв е тизи уред за затопляне на водата? Аз казах на мъжа ми да купи електрическа кана

Канари, давам био гая, този омнибиотик панда, ми се вижда много скъп, дали е оправдано скъп Rolling Eyes

Kanari ти е отговорила за уреда. Моя е точно на Томи типи. Моя приятелка ми го даде и си мислех, че е поредното нещо, което няма да ползвам. Е да ама в момента мога да кажа, че той ме спасява особено вечер.
Иначе за дупките на шишетата, точно защото трудно минаваше млякото и бързо се сгъстяваше, взех следващия номер и в момента вече бебчо се храни нормално без да се изнервя, иначе преди с малките дупки беше ад. То не беше рев, гърчене в ръцете ми, пищене.. абе ужас. Мислех, че му е рано за следващия номер и ще се дави, обаче е идеално.

# 117
Нашата люлка е тази - https://youtu.be/e5Pl8XWI0VE Купих я втора ръка от фейса доста евтино, предвид пазарната й цена. Ама не съм впечатлена, не люшка така, че да върши особена работа. Иначе малкия си чилва в нея, понякога и дрямка удря там.
Аз втора нощ изкарах на 3 часа сън, малкия след баня откъртва на 2рата минута, докато суче и нищо на света не може да го събуди. След 30-40 минутки възкръсва и се кърмим до 23-23:30, зависи колко е отпочинал и най-накрая заспива за по-дълго - до 2:30-3ч. Сменям експресно памперс и бърша с кърпичка, ако е наакан, за да не се разсънва, суче в просъница и в момента, в който го паркирам в кошарата се започва рев. Приспиваме се на ръце, паркирам след 15-20 минути - пак рев. Слагам го върху мен по корем и заспива, аз не издържам и заспивам полу-полегнала, увисила глава на таблата на леглото (да, счупих си врата 😅). Така изкарвам 30мин до час в дрямка и го оставям пак в кошарата. Понякога връзва да не се събуди, но не и последните 2 дни 😀
Капки давам био гая и био амика. Спрях инфакола, защото реших, че се е запекъл от него и за това се напъва нон-стоп. В крайна сметка нямаше запек, но нямаше и разлика с когато го давам и го махнах 😀

# 118
  • София
Ladyst, още един хак за бибероните- взимаш голяма игла и дупчиш втора и трета дупка,ако се налага. Аз накрая като бяха вече към 8-10 мес така правех.
Minin, СЪЩАТА ИСТОРИЯ, но без кърменето, а с цедене- и с буденето и с рева и със счупения врат съм по същия начин. Болката е адска. Едно време бях на инжекции заради такива болки. Ама не кърмех де.

# 119
Нагревателя за шишета аз го ползвах много още с големия. В него топлех изцедената кърма, после и пюретата, направо в бурканчето. Някакъв обикновен за 10-Тина лв. Работи на принципа на затоплянето на водна баня.
Понеже Филип беше на антирефлуксно мляко до 10-ти месец, винаги съм ползвала следващия номер биберон. Все пак млякото е гъсто и е много трудно да суче през по-малкия номер.
Аз се надявам тази вечер да е по-добре. Спах следобед 2 часа. Баткото светна още след първия прием на антибиотик и вече дивее, но поне се надявам и той да спи нормално.

Общи условия

Активация на акаунт