Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 20 004
  • 758
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Аз ползвам хъджис 2 и са ок, но не знам докога,че са скъпи. Не са ми пропускали. На 14 дена е и не знам колко тежи е момента.
Снощи и предната вечер се събужда на два часа за ядене. Втори ден не успява да се засити с храненето в 9.00 реве...до 11.00. аз не мога да повярвам,че не му стига. Нямам търпение да отида да го изтеглят и да видя накъде сме.

# 61
  • Варна
Моя Оги още е мъниче и ползваме Премиум Кеър 1 и сякаш няма да минаваме скоро на 2. Последно го теглиха 3300гр в понеделник, което значи, че е наддал около 600гр за 20 дни. Не са ми пропускали, но при нас фактора 'пишане и акане точно като отворим памперса' е голям. Joy Днес направо ме застреля с едно ако като чайка. С баткото не ми се е случвало подобно нещо, но ето на.
Иначе той си спи засега само в кошарата. Нещо, което използвах като опит от предишното дете, е че трябва да я ползваме само за сън. Баткото го държах там и в будно състояние, да гледа въртележката, да стои по корем и т.н. Съответно той нямаше навик и асоциация, че там се спи. Сега малкия изкарва цялото будуване на ръце, на дивана, на повивалника. Чак като дойде време за сън го повивам (взех много яки пелени на swaddle me) и го слагам там. Напоследък обаче ме дразни, че почна да се събужда по 3 пъти на вечер, а до скоро бяха само 2.

# 62
Премиум кеър 2 ползваме от самото начало. 1 не сме ползвали. Също са от Емаг, не са пропускали.
Борис спи или в гнездото на дивана, или в кошарата, но и Филип спеше там до към първата годинка… Свга си ляга в детската с някой, и ако през нощта открие, че е сам, идва в спалнята. Точно заради това не взимаме бебето в леглото при никакво положение, защото големия може да легне отгоре му.

# 63
  • София
Преси е 5 кг и си е на премиум кеър 1. Има мегдан още та да минава на 2,поне така ми изглежда-сеободни са му и не му се отбелязват.
И аз следя това-място за сън, място за игра, знам, че до 3 мес бебетата имат нужда от гушкане и носене и не свикват на товА, но после в еажно да не са на ръце. С близначките така или иначе нямаше как да ги нося и не съм, с тоя господин ще видим.

# 64
Ние сме на Babylove 2  от DM, аз съм много доволна от тях.
За спането през деня спи в количката с която обикалям в къщи. Вечер спи в кошарата и на леглото при мен. Зависи колко ми се спи.

# 65
Jinx, може ли да ми го покажеш някак тия пелени за повиване, линк или снимка, че ми е любопитно. И имаш ли представа до колко големи (като възраст) ги търпят бебоците. Много се чудих дали да го повивам и дали вече не съм закъсняла да започвам.

За памперси, ползвам Памперс Хармони 1ца. Не знам защо реших тях, вместо премиума, като вторите даже не съм ги пробвала. В родилното даваха Пуфис, както и ми подариха торта от памперси Пуфис, но някак не ги харесвам. Прилягат му ок, но ми миришат повече, и му залепват за дупето като е бакнал.
Бях ви споделила, че се бяхме ковидирали - в крайна сметка само аз имах симптоми, слава богу. И сега 2 седмици по-къснонпак съм болна, да не кажа по-зле от предния път, ужасна суха кашлица, гърлото едвам го овладях, не можех да преглъщам, и за капак ме заболя и ухо, което бях забравила колко е отвратително. 😀 И заради кърменето набора възможни лекарства е много малък... Ама се държа, като скръцне малкия и някак намирам сили.
С наддаването аз вечно се чудя дали няма да го уморя това дете от глад, защото не наддава така главоломно. Като ви чета вас по над кило за месец... Мони криво-ляво 1,100кг за месец и половина е качил, сега сме малко над 4,300 кг. А си пълни пелените според всички норми за възрастта, сравнително спокоен е (когато не го боли корем, си кротува и буден, и като си спи). Горе-долу около 20тия ден започна да наддава ок. Вероятно имаше малко забавяне, защото бяхме на смесено хранене, докато се престраша да минем изцяло на кърмене. С ппмпата нищо не цедях, 30-40 мл от двете гърди, после дохранвах с АМ, но в крайна сметка мои приятелки ме надъхаха и нещата тръгнаха доста добре с първите опити още, но качването не вървеше, явно е трябвало да се регулират количествата.
Сега и на нас голяма мъка ни е спането. Има дни, в които спи по учебник и нищо на света не може да го събуди, докато не се наспи, оообаче..Joy има и дни, в които за нищо на света не заспива през деня, или ако заспи е за 10-20 минути, но в никакъв случай не трупа нужните часове, а нощем спи час-два и после се приспиваме по час-2. Приспиването е на гърда и на ръце, в много редки случаи си заспива сам на ел. люлката и си спи там. Има дни, в които спи единствено и само на ръце, в момента, в който го сложа в кошарата/люлката/на дивана/равна повърхност - започва едно напъване и ръмжене и се събижда до 2 минути. Но това са периоди от по ден-два и минават.

# 66
Minmin, как успяхте да минете само на кърма? И ние сме на смесено хранене, изяжда си АМ винаги и не смея да го спра. И аз изцеждам много малко с помпата.
Моята пък спи вечер и не се буди. Много трудно се приспиваме, явно сме вече с колики /15ден/, снощи към 1ч заспа, днес 7ч сутринта едва я вдигнах да посуче малко. Чак ме притеснява с тези нощни паузи.
Аз вечер започнах да пия чаша бира. Много мразя бира, но сутринта поне имам повечко кърма.
Ние сме наддали 320 гр за 9 дена вкъщи. Нямам идея дали е ок. Другата седмица сме на първа консултация и ще видим.

# 67
Flower90 според мен е малка да прави такава дълга пауза. Ако искаш да увеличиш количеството кърма трябва да я будиш. Лактацията вечер е най-голяма и тогава се стимулира най-много. Ако искаш да спреш да даваш Адаптирано мляко трябва да я слагаш по-често на гърда примерно на 2 часа и да преодолееш реването 2-3 дни и това да сте скъчени заедно. И след това нещата значително ще се подобрят.
Иначе има и чайчета за кърма  и ядки сурови помагат като бадеми и други

# 68
  • Варна
Jinx, може ли да ми го покажеш някак тия пелени за повиване, линк или снимка, че ми е любопитно. И имаш ли представа до колко големи (като възраст) ги търпят бебоците. Много се чудих дали да го повивам и дали вече не съм закъсняла да започвам.

Minmin, aз си взех моите от Olx, защото иначе са доста скъпи и затова не мога да пратя линк. Но ето снимки Blush
Скрит текст:

Двете общо ги взех за 30лв. Много са запазени, мекички и еластични.
Както се вижда обаче, Оги не е повит много добре, защото тази снимка е от първия ми опит Grinning Пък и защото май е много дребен и плата идва в повече, но ако опъвам повече се получава по-добре. Иначе се водят 0-3м, обаче той е с размерите на новородено бебе (50см и 3350гр) в момента. Като гледах клипчета, бебетата дето ги увиват са доста по-солидни. Grinning
С баткото доста се чудих, ползвах обикновени пелени, защото все си мислих, че е голям вече за повиване и няма смисъл. А реално го увивах до към 4-5 месец. Затова сега си взех при първа възможност. На Оги много добре му влияе. Стопля се хубавичко, а ръчичките не го стряскат. В същото време крачетата си ритат на спокойствие.
За мен си струва покупката, особено ако се намери такава добра оферта.

# 69
За увеличаване на кърмата ти препоръчвам чай Лактеса и таблетки лактил, на мен много ми помогнаха, особено чая.
И както ти казаха, детето на гърда или на 2:30 ч с помпа колкото време можеш, аз отначало цедях по час и половина Astonished

Minmin, как успяхте да минете само на кърма? И ние сме на смесено хранене, изяжда си АМ винаги и не смея да го спра. И аз изцеждам много малко с помпата.
Моята пък спи вечер и не се буди. Много трудно се приспиваме, явно сме вече с колики /15ден/, снощи към 1ч заспа, днес 7ч сутринта едва я вдигнах да посуче малко. Чак ме притеснява с тези нощни паузи.
Аз вечер започнах да пия чаша бира. Много мразя бира, но сутринта поне имам повечко кърма.
Ние сме наддали 320 гр за 9 дена вкъщи. Нямам идея дали е ок. Другата седмица сме на първа консултация и ще видим.

# 70
Мерси, Джинкс, ще взема да пробвам с обикновена пелена, че и нашия много се стряска и "лети" с ръцете Grinning Ако му хареса, може да потърся.

Flower, общо взето както Валари е писала - прежалваш няколко дни, че няма да се спи и ще поплаче повече и започваш да изключваш АМ и вместо това го слагаш на гърда. Идеята е минимум 8 хранения за 24ч, като Мони е искал и до 12-13 пъти. Нощно време също не се пропускат хранения, докато не попорастнат малко (не съм сигурна кога точно може да започне да се пропуска, трябва да се провери; някъде бях чела, че като станат около 5 килца). Аз го направих от раз, беше голям рев, и аз барабар с малкия, но аз бях с някаква форма на следродилна депресия, седмици ревях за всичко по много. Както и да е, всеки път като ревнеше, бутах цица, ако ще да е сукал последно преди 10 минути. Минах през болки, рани, които трудно се оправиха с толкова често сучене, но се оправиха и сега си хапва на 2ч и половина-3, освен редки случаи, когато съня е по-силен от глада и заспи непробудно на гърда, оставям го за 30-40 минути и сам се буди и се размрънква. Но това е проблем със спането при нас, на мен това ми е мъката, не мога да го вкарам в някакъв "режим" на дремки, будувания и нощен сън. Да добавя, пия няколко неща за лактация - чай на Хипп, шуслерови соли 2, 4, 8 (препоръча ми ги АГ-то) и Рицинус комунис 5CH по 3 пъти на ден. Ще започна да изключвам солите и рицинуса полека лека, защото мисля, че нещата са що годе стабилни вече.

Малко извън досегашните теми, но ми е чудно и е във връзка с нашия проблемен сън, защото ни е част от вечерния ритуал за нощно спане - Колко често и по кое време на деня къпете вашите мъници?

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 18:05 от minmin

# 71
  • София
И моите повивки са такива, но са подарък- като напишеш в нета, излизат доста варианти, има и в олх.
Аз откак сме се върнали от болницата, съм го кхпала 2 пъти. Сега е на 3 седмици и 2 дни. Канв се евентуално днес да е трети път. Мразя къпането,а и той не се кефи.
Много кофти за ковида,разбирам, и моя вирус беше гаден и то без лекарства и с маска денонощно. И накрая малкият пак го лепна. И няма подобрение вече 3та седмица.
При мен кърменето все така не се получава и не знам какво да правя. Мм днес ми вика- само изнервяш всички с него,а и като спря да го кърмиш, защото те боли, беше ясно,че няма да засуче повече. Тъпо ми стана. Аз се старая, особено като е болен. Не спя и само цедя храня мия цедя храня мия...
Да питам-откъде купувате чая лактеса?

# 72
Лизи, пия същия чай. Последните дни кърмата е малко повече, не знам обаче от него ли.
Аз я кърмя всеки път като плаче и на всяко хранене преди да дам АМ, което е максимум на 3 часа. Ще пробвам по-често.
Относно нощните хранения-педиатърката ми каза да не я  будя нощем, само ако тя се събуди. В болницата също ни бяха казали, че през нощта бебето се храни само ако само  се събуди. Знам, че мненията са различни по този въпрос, пробвала съм и да я будя, но едва едва успявам да я накарам малко да посуче...заспива на гърдата и дотам. Нещо не се справям ...

# 73
  • София
Забравих да напиша, че повивките съм ги ползвала с близначките до 9 мес възраст,като започнах на 4.

# 74
Мойте ревяха от стрес пелените...
Но те бяха повече време в болницата, може би трябва от началото да се слагат.
За увеличаване на кърмата съм пила чай лактеса, хип и био програма, таблетки лактил, най много ми помогна чая Лактеса, но пиех доста чай, то на опаковката си пише 8 чая на ден.
За къпането, аз ги къпя всяка вечер, към 21:00, будя ги половин час преди времето за хранене, отначалото не им харесваше много къпането, но сега се смеят и ритат във коритото, най дълга пауза за сън правят след къпане и тогава са най спокойни, снощи пропуснахме и цяла нощ не спаха, подозирам, че може би е от това. След къпане ги мажа с олио и правим гимнастика, и това не им харесваше отначало, но сега се смеят и кефят като ги разтривам, а и е добре за коликите да се прави колело и сгъване на двата крака към корема, много пръцкат, като го правим. Общо взето къпането, май е до навик на децата.

Общи условия

Активация на акаунт