Най-гадната зодия за мъж! - 5

• 34 127
  • 779
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
СъщинскиЙ манипулатор. В този случай не е до зодията. Прочети малко за нарцистичните психо трикове и ще ти се избистрят схемите му като по учебник. Поведение "топло-студено" (ту ще те обича, ту ще те мрази, ту ще си върха, ту нищо няма да струваш), триангулация (вкарване на 3ти човек, с когото да те сравнява и да се конкурираш). Незачитане на личните ти граници (нежеланието ти да си 2ра цигулка). Love bombing (говоренето за деца и сватба), което 100% ще бъде последвано от оттегляне, скриване или промяна в намеренията му. Този цикъл се повтаря многократно. А приказките на обвързани мъже как страдат горките, как все имат проблеми с жените...зли, фригидни, не ги обичали....това е мега банално и в топ 3 на лъжите

Благодаря! Имах нужда от този поглед върху нещата, защото вече започвам да се чувствам като луда, а в някаква степен и така ме изкарва от гледна точка на "ти не знаеш какво искаш" и "нямаш угодия", при положение че съвсем ясно заявявам желанията и мислите си. Grinning Вече съм била в нарцистична връзка и не знам защо не виждам в момента ясните знаци, просто едно голямо объркване.

# 541
Защото има намесени емоции.
Когато говорят емоциите, всяка обективна реалност се размива.
Не е от зодията смятам и аз.
Аз не бих бързала да го отрязвам, мъжете вземат много трудно решения за промяна принципно. А и той е доста млад.

# 542
Емоции, емоции, ама ти си втората цигулка, нали? И ако бързо не се промени тая ситуация, така и ще си потънеш.

# 543
...................... не желая да бъда опция и по-добре да не се занимава с мен, а той, от своя страна, не желаеше да вземе решение към момента. В крайна сметка, след поредната виновна вечер, той ме постави в графата "имам чувства към теб, искам да съм с теб, но не сега, ще бъдем приятели, защото обичам нея". В същото време ме търси всеки ден, с дълги разговори, а след това търси всевъзможни кусури в мен, за да постави на пиадестал нея, въпреки всичките проблеми между тях, за които ми е споделял - в интимен и житейски като цяло аспект. Постоянно повтаря, че държи на нея и не обича новите неща. В същото време до миналата седмица ми говореше за сватби и деца. Joy
Какво да го правя? Чувствам се като глупачка, но наистина моля за съвет. Grinning И двамата сме в средата на 20-те, той е малко по-малък от мен.

Веднага видях нарциса, както вече е писала и Джулая. Те са едни и същи, и на 20, и на 40. Класика в жанра.
Той няма да вземе решение към момента, защото така се храни енергийно, кой знае как трови жена си. Със сигурност ви триангулира, за да ви държи в стрес и напрежение.
Единственото разумно решение е прекратяване на всякакъв контакт, преди да ви е отровил психиката. Прочетете за нарцистично личностно разстройство, и ще ви се отворят очите за в бъдеще.
Много опасни за здравето хора са това.

Сигурно ги има и на български език. Препоръчвам всичко на автора.
https://www.amazon.com/Red-Flag-Warning-Narcissistic-Seduction-e … Caps%2C179&sr=8-1
https://www.amazon.com/Black-Flag-Warning-Signs-Abuse-ebook/dp/B … Caps%2C155&sr=8-1

Ясно е , че са намесени чуства , което прави малко по-тегава ситуацията.
Оххх😣...скорпион. Един е изходът - вземаш голямата ножица, режеш и продължаваш напред. Не хвърляш поглед назад, не се колебаеш, не се интересуваш, не поддаваш. Готови са на всичко, само и само да се получи желаното от тях -  събирателно на  его, инат, амбиция са . Те са способни от един поглед да изобретят сламка, за да сбъднат намеренията си.
Това е моят опит с няколко скорпиона , ситуациите винаги са били много близки, но настоящия се оказа особено упорит и амбициозен🤣🤣🤣
За мен събирателно на его, инат и амбиция е Водолеят. Глух и сляп става, на неговото да е. И дори не те вижда като личност, само гази напред. Ужас и потрес!

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 11:27 от Dez

# 544
Нарцис на 20? Много свръх умения му давате.

# 545
  • Тра-ла-ла
Изтървала съм да напиша за гаслайтинга - ти си луда, ти си измисляш, аз това не съм го казвал, драматизираш, истината е каквато аз ти я кажа, не беше така както го описваш...

Може да започне да се прави на жертва - аз имам силни чувства към теб, а ти си студена. Аз правя толкова неща за теб, а ти си неблагодарна. Може да има дори и абсолютни измислици като - бях готов да я напусна, но ти точно тогава направи еди какво си и се разколебах Joy Може и директно да те излъже, че я е напуснал. Може да върти още няколко жени по тази схема. С една дума - НЕ СИ СТРУВА и БЯГАЙ!!!

Не се събуждаш нарцис една сутрин на 27г, 34г или 41г примерно. Тия неща се зараждат у човек в много ранна възраст. Да не кажа, че може и да се раждат така.

# 546

Те са си такива от ранна възраст. Не е до умение изобщо, а инстинктивно поведение.
"Моят" главен нарцис тогава си ме омая, на по 20-21 бяхме. Не се виждаше много при него тогава, но сега виждам ясно всичко. Разделихме се, за мое щастие, заминахме да учим в различни държави.
След 25 години се срещнахме отново, и имаме някакви приятелски отношения. Много му е тежко, но ще си остане сам, защото това е невъзможна характеропатия. Опитвам се да съм му коуч, но не става. Той ходи и на терапия, не се е оставил по течението.

След развода (със здрав човек) и 20 години по-късно имах кратки взаимоотношения с друг нарцис, по-различен е, но основното е там. Бързо приключих и с него, добре че не допуснах интимности, че лошо щеше да е. Но сложното на ситуацията е, че нещата не са черно-бели. Нарцисът Риба ме извади от едни дълбини след развода, подаде ми ръка, и ми помогна да се окопитя психически. Той и живееше в друга държава тогава. Гостуваше ми, пишехме си и си говорехме по много.
Не говоря за изпаднали емигранти, а за добре образовани хора,  с интересен житейски път и опит зад гърба си. Първият е българин, вторият не.

Сега пак ми пише, не се бяхме чували от преди пандемията, но не желая да ми влиза в живота. Позволи си да ми дава тон как да си гледам и възпитавам децата, и тогава поставих край.

# 547
  • Бургас
По-скоро се формират в много ранна възраст, и обичайно се онаследяват от "УЧИТЕЛЯ"

# 548
По-скоро се формират в много ранна възраст, и обичайно се онаследяват от "УЧИТЕЛЯ"

Точно така. При горните ми двама познати/приятели от бащата. И двамата го знаят, и знаят, че са нарциси.
Третият нарцис, който ми беше "огненото кръщение", и ми отвори очите и прогледнах, е онаследил майката. Сестра му ми разказа много неща, бившата му жена също.

# 549
Имала съм 9-годишна връзка с Телец, 1 година по-голям от мен. Прекарахме 20те си години заедно. Нищо общо с гореописания “герой“. Проблемът не е в годините, просто човекът не става. Авторката е прекалено млада и все още има сили да отдава енергия на подобни индивиди. На 20 си мислиш, че имаш цялото време на света.... След 5-6 години, като се поотрака малко и разбере, че иска спокойствие, лоялност, прогрес, бързо ще се научи да поставя картите на масата какво търси и да не разхищава с лека ръка времето и младостта си.

И на мен описанието ми звучи безумно, но може би трябва да премине през него и да си го преживее. Емоции..

# 550
  • Варна
Може да има дори и абсолютни измислици като - бях готов да я напусна, но ти точно тогава направи еди какво си и се разколебах Joy Може и директно да те излъже, че я е напуснал. Може да върти още няколко жени по тази схема. С една дума - НЕ СИ СТРУВА и БЯГАЙ!!!

Да, имаше нещо такова. Докато намекваше, че везната клони към мен, в един момент беше на другата вълна и казваше, че докато тя му прощавала с лека ръка някакви неща, аз съм задълбавала и съм искала излишни обяснения за отношенията ни.

Относно самия нарцисизъм, според мен, също е възможно да е от детството, което в неговия случай никак, никак не е било блестящо.

Благодаря на всички за мненията!!! Оценявам ги!

# 551
  • Тра-ла-ла
А ти искаш да станеш следващата жена, която ТРЯБВА да му прощава някакви неща с лека ръка?! Или романтично вярваш, че точно ти ще го промениш или заради теб ще се промени?! Винаги съм казвала, че една връзка трябва да носи лекота, удоволствие, щастие. Всичко друго са извращения и насилие. А при вас нещата в зародиш тръгват с гадости.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 12:16 от Джулая

# 552
Момичето май си е свикнало с такива отношения, не са новост като чета назад. Ама и омъжена от година?!
Не ги разбирам тия тийн драми.

# 553
  • Варна
Момичето май си е свикнало с такива отношения, не са новост като чета назад. Ама и омъжена от година?!
Не ги разбирам тия тийн драми.

В развод съм  и това е факт, наличен преди запознанството ми с обсъждания човек. Simple Smile И двете страни са запознати със случая, не виждам какъв е проблемът всеки да търси щастието и понякога да не го намира на правилните места. Младостта е времето, в което се учим, не вярвам да съм в по-лоша ситуация от жена, търпяла нелогично поведение 20 години, например. Нека не съдим прекалено.

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 12:44 от StarBright

# 554
StarBright, вие дори нямате нищо, но той си позволява да те критикува и сравнява със сериозната си уж приятелка. Ако я остави заради теб, при всеки проблем ще обръща нещата към теб и нищо чудно да чуваш реплики от рода “затова те остави мъжа ти, 'щото не ставаш за нищо“, “ти провокираш такива реакции в хората, в теб е проблемът“. Ситуацията около теб е много деликатна в момента и ти самата може да си страшно уязвима. Не виждам каква друга би могла да бъде иначе причината да ставаш участник във всичко това! Емоции, хубаво.. но ти молиш за съвет, най-разумно е да се оттеглиш и да останеш известно време сама със себе си. Това е най-правилното в  случая, пък ти дали ще ни послушаш, твоя воля.. Никоя раздяла не е лека, скачайки директно в нова връзка имаш голяма вероятност да внесеш токсичност точно заради непреработени емоции.

Никога не съм харесвала намесТването на външни хора в дадени взаимоотношения. Било то приятели, роднини, любовници.

Общи условия

Активация на акаунт