Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 14

• 69 453
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Днес в Била хората си взимаха по 3-4 кутии с яйца L от промоцията.
За сега аз не се презапасявам и взимам само, колкото ми трябва, но ми направи впечатление.

# 616
Вкъщи 3-4 кутии не са презапасяване.🙂

# 617
  • София
И аз обикновено купувам по 30 яйца, а остане ли само една кутия с 10 броя, вече ги броя в графа "Липсващи" и ги включвам в списъка за пазаруване. Simple Smile

# 618
И ние сме големи яйцеяди, взех 3 кутии от Била, мисля тези дни да взема още.
Вчера гледах по телевизията някакъв шеф на стокови борси тържища, който го питаха за цените на яйцата. Та, човекът каза, че решението е да взимаме информиран избор, да обиколиш токовите борси и тържища, да видиш какви са цените, да ги сравниш, и да си избереш най-евтината. И да не взимаш от пазара, от нерегламентирани производители.
Много добре било станало така с растящите цени, да си вземели въздух производителите на яйца. За спекулата на търговците и другите нищо не каза.
Та така мили хора, отделяте един ден да обикаляте по стокови борси и тържища, да видите какви са цените, да обиколите и по магазините, да сравните, и тогава да си купите информирано яйца, на ниска цена.
Нямам думи, идеше ми да му метна едно яйце по телевизора.

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 08:24 от Lemy

# 619
  • софия
Абсолютно безобразие! Как не ги е срам?!
Кой ще плати времето и горивото, което ще загубиш, обикаляйки?
Няма органи, няма контрол.

# 620
Абсолютно безобразие! Как не ги е срам?!
Кой ще плати времето и горивото, което ще загубиш, обикаляйки?
Няма органи, няма контрол.
Така е, стават смешни вече. Някои храни станаха златни. Постоянно правят репортажи с неадекватни изказвания.

Не взимам много яйца, защото сме само двама. Трудно ще ни е за изядем повече от 10 яйца, още докато са пресни.

# 621
В сайта на метро видях кашон 180 яйца L за 67,30лв, някъде по 0,37 излиза яйцето, значи можело и такива цени да има,ама ..

# 622
  • Sofia
3-4 кутии са 30-40 яйца т.е отговаря на голям картон яйца, не е толкова много.

# 623
В сайта на метро видях кашон 180 яйца L за 67,30лв, някъде по 0,37 излиза яйцето, значи можело и такива цени да има,ама ..
Кой купува толкова много яйца за домашни цели? По същата логика можеш да купиш 30кг кашкавал, 50кг месо, 50л. олио и т.н. от някоя борса и да излезе много по-изгодно.

# 624
  • София
Е, не откри топлата вода.
Един Тир да купиш, и по-добра цена ще получиш. Едва ли е тайна това за някой, но и едва ли някой има такива нужди в домакинството си.

# 625
Леми похвали контрафилето от Ф., хубаво изглежда и при нас, само че е испанско. Или поне във филиала, в който пазарувах.
Имаше българско месо с малко намаление, към 12% (ако запомних), гърди с кост.

# 626
Еее, как може така 🤔
Освен да не са имали от испанското, и да са извадили това като компромис. На етикета пишеше Братя Радеви, взех три парчета и ги осолих за пастърма, хубави бяха, не като онези немските и испанските огромни парчалаци.

# 627
Не знам, и аз се зачудих, но може да е до доставки или наличности по филиали. При нас забелязвам например, че периодично липсва нормалния на вкус Киндер Пингуин (от тези с ягода и кокос обикновено има, но моите капризи не ги искат).

# 628
  • София
И аз съм купувала по 3-4 кутии с яйца. Сега вече купувам когато привършат.

# 629
Просто реших да го споделя като идея за няколко семейства,които консумират повече яйца и да се комбинират примерно за покупки,които излизат по-изгодно, не виждам лошо в това Simple Smile

Кой купува толкова много яйца за домашни цели? По същата логика можеш да купиш 30кг кашкавал, 50кг месо, 50л. олио и т.н. от някоя борса и да излезе много по-изгодно.

Общи условия

Активация на акаунт