Избор на Airfryer - тема 2

• 110 200
  • 772
  •   1
Отговори
# 270
Помислила съм, че съветът е за обикновен фрайър с кошница (не въртяща се). Странно ми се струва и не го правя...🤔🤔 То кефът е да сложа да се пекат и кошницата сама да си ги разбърква.😃
Мариат, в тавичка поставям кошницата най-често. Обикновено там ги и изсипвам. Може на плота, ако е устойчив на топлина.

# 271
А най-лесно /мое мнение, разбира се/ си е с кошничката на стандартен фрайър. Поне що  се отнася до картофките. Не ми се влиза в полемики за покритието обаче, предварително се застраховам Laughing

# 272
Е как ще вадя кошницата и ще я разклащам, та тя нали затова е въртяща се?! Че аз и това ако правя, направо да го изхвърлям този уред и да слагам тигана.

# 273
Тръска се кошницата на стандартния фрайер, за да се разбъркват неподвижните картофи. Не е нужно при фурничката.

# 274
Недоволна, цитирах пост, в който /поне доколкото разбрах/ дамата използва и пише за фурничка. Иначе не бих го поставила на въпрос, то е ясно.

# 275
Малко развален телефон
- фрайери тип чекмедже - вадиш- бъркаш/ тръскаш= досада
-тип фурна с въртяща се кошница пълниш пускаш и след 35-40мин.= изсипваш равномерно станали 900гр до 1кг.  ядеш и ривеш Wink

# 276
Пинко, 😅 Специално за пресни картофи съм на същото мнение в полза на фурничката.🙂 Иначе вкъщи и двата вида фрайъри си ги използваме и за други неща сякаш не ми пречи разтръскването на кошницата.
Ето как режа картофите и аз.🙂 Тези ги пекох в голямата фурна, че имаше и други неща в тавата, но "технологията" преди печенето е една и съща:

Скрит текст:

Повечето картофи бяха много малки, тях режа на две и после на "пръчици", обаче си изглеждат като полумесеци накрая.🙂

# 277
  • Бургас
Интересното е, че в кръгла форма ако са не стават, не знам дали сте пробвали.Машинката може да ги прави само на плоски  кръгчета, но така не се получават, явно заради застъпването.

# 278
Под "кръгла форма" имаш предвид, когато печеш цели картофите ли? С бейби картофки мисля, че няма да е проблем- ако кошницата не е пълна на максимум и могат все пак да се местят вътре.🤔

# 279
  • Бургас
Не, нарязане на тънки кръгчета-така може да ми ги реже процесора.

# 280
Аз имам ето такава джаджа за пръчици, но трябва да е много остра, за да става лесно рязането:
Скрит текст:

И на робота имам приставка, но не ми се занимава, защото винаги остават и едни много дребни парченца, които трябва да изхвърля, понеже ще изгорят вътре. Та затова си ги режа джаста - праста, ето ги снощните, този път са документирани:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 06 дек 2022, 10:09 от Pали

# 281
А някой пробвал ли е еърфраер фурна, който обаче има опция и за кошница? Загледах и този, че още се пъна да избирам а уж бяха се навили за Финлукса...
https://www.emag.bg/fritjurnik-s-goresht-vyzduh-heinner-crystal- … ?ref=fav_pd-title
Не ми е позната марката, май е някаква румънска, а точно за този модел не намирам и отзиви, а пък звучи интересно. Най-малкото, отпада чуденето между кошница и фурна.

# 282
Зависи за какво ще го ползват основно. Този има нормална кошница, но няма въртяща се и приставка за шишчета.

# 283
Много знаят и те за какво ще го ползват... До сега не са имали еърфраер и ме натириха аз да им избирам, то затова и толкова чудене. Те не знаят какъв го искат да е, само да не е малък естествено. Съмнявам се да тръгнат точно шишчета да правят в него или пък да пълнят кошницата с картофи, по-скоро месо и/или зеленчуци ги виждам да пекат в него май и там кюфтета, панирани неща. За шишчетата имат скара, а на пържените картофи не са големи фенове и без това.
Марката на този нищо не ми говори, а и за пръв път виждам такъв комбиниран и много му се чудя... Прекалено хубаво звучи, та да не се окаже че нито едното му не е добре направено. То затова и пускам фитила тук, може някой вече да го има и да даде отзив.

# 284
Ако се търси бюджетен вариант и не държат да е фурна, аз препоръчвам ето този /моят не е такъв, но две семейства около мен го ползват/:
https://technika.bg/product/27598/frityurnik-s-goresht-vazduh-fi … -litra-1700w.html

Не е цифрово управлението обаче, за мен е по-неудобно така, но пък цената е супер. И от конкретния магазин и марка уреди аз лично съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт