Избор на Airfryer - тема 2

• 110 233
  • 772
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ето какво намерих:
"От името на бранда обаче, човек трудно ще ги свърже със северната ни съседка, като почти всички марки имат немско или американско звучене.
И това е така, защото всички те са правени за да се продават в цяла Европа. Сега румънските продукти се продават под марки като Horizon и Star-Light за телевизори, Heinner за домакински уреди, Steinhaus за електрически инструменти, Serioux за GPS или компютърни аксесоари, Wink за интелигентни крушки или Kring за продукти за дома и декора. Някои се от стоките се произвеждат в Румъния, други в страни като Китай, Турция, Унгария или Полша."

Според мен немското звучене за уреди е търсено нарочно, също както италианското звучене на марки дрехи и обувки. Паоло Ботичели е пример.

# 286
Щом не са фенове на пържените картофи, не виждам защо им е тази кошница. Да не говорим за покритието ѝ, което е вероятно да има тефлон, а и да започне да се люпи по някое време.
Зеленчуци според мене не стават добре в стандартна кошница, освен че искат често бъркане.

# 287
Те ако знаеха какво искат и защо го искат... ама искат Grinning Затова и се изкушавам от това дето е комбинирано, че как да им угодя иначе.
Зеленчуци аз си правя в кошницата и си ми харесват, не се оплаквам. Тая обаче не си я представям даже как се слага вътре, така че да има циркулация на въздух отвсякъде.

# 288
Зависи за какво ще го ползват основно. Този има нормална кошница, но няма въртяща се и приставка за шишчета.
+ има по-голяма кошница за съхранение извън уреда, когато не се използва.😉 Въртящата се цилиндрична кошница е по-компактна за съхранение извън уреда, а и лесно може да бъде поставена и вътре.🙂

# 289
Здравейте, в търсене съм на нещо наистина компактно, тъй като имам много малко място, а уредът ще се ползва ежедневно от един човек. Загледах Vortex Mini. Дали има нещо добро от този калибър, което да погледна също?

# 290
Преди първа употреба ясно, че всичко се измива, но пускате ли на празно да обгори предварително?

# 291
Здравейте, някой с Нинджа Dual да каже на колко прави картофите? Пресни и бланширани. Стори ми се, че на 200 им беше много, определено, дори за кратко време. Ние досега сме били с тефал с бъркалка, а той градуси няма, пък предпочитам да попитам, отколкото да се опитвам да ги нацеля Grinning

# 292
Преди първа употреба ясно, че всичко се измива, но пускате ли на празно да обгори предварително?

Пусках на празно даже 3 пъти поне.

# 293
За мен най-универсалната и "сигурна" температура за пресни, сурови продукти е 180 градуса. Не само за картофите. Най-много ми харесва като резултат. 200 градуса обикновено е за бланшираните картофи и за някои други замразени храни.

# 294
При Филипса имах указание към уреда, в което пишеше, че пресните картофи се пекат най-много на 180 градуса. При по-високи градуси отделят нещо, което е вредно.

# 295
  • NICE,FRANCE
Здравейте момичета. На път сме да си купим едно Cosori CP158 5,5l и се интересувам дали може да се пекат наденици и кебапчета?  ММ и щерката  обожават и така се улеснява работата  Grinning

# 296
Те се пекат, друг въпрос е дали ще ги харесат на вкус. Не мога да ги сравня с никой от другите начини на приготвяне. На мен са ми сочни и вкусни.

# 297
  • Sofia
Чета ви. На няколко пъти гледах Еърфраери и такива фурнички, обаче все не се решавам. Мисля си, че за едното пиле на грил, не си заслужава. Наденичките ги пържа на тиган с малко червено  вино или червен пелин. Стават много вкусни. Картофите ги пържа във фритюрник, но ги правя рядко. Обикновено правя картофи соте или печени на фурна. Крилцата ги правя с марината кока-кола, лют сос, мед и горчица и соев сос на фурна под фолио половин час, после открити още час, като периодично ги обръщам и си облизваме пръстите. Като цяло, не готвя здравословно, освен, че рядко пържа и като правя яхния или мусака, пълнени чушки, нищо не запържвам. Всичко сурово и подправките и слагам да се пече или вари. Та за този уред още се колебая. Сърбят ме пръстите и ми се иска да го имам, но разума казва, че ще ми е излишен и ще готвя няколко пъти в него и ще спра. С мултикукъра не е така. Той си е тенджера под налягане и много ме улеснява. Макар, че преди време, се чудех, дали да не си взема запичащ капак.

# 298
Преценете дали имате необходимост. Аз също дълго проучвах и тук писах, но накрая се реших и поръчах Vortex Mini, тъй като нямам място. Ще се ползва от дете предимно, да може да си приготви нещо след училище, вместо да включва фурна. Предполагам, че ще съжалявам за размера, но ще ъпгрейдна след време, ако се убедя в ползите.

Последна редакция: нд, 11 дек 2022, 07:57 от г-ца Принцеса

# 299
Няма спор, че това което се прави в еърфраер може да се замести с фурна или тиган, само че във фраера времето е много по-кратко, бързо загравя, бързо готви, крилца за час и половина на фурна е много време, разбира се всеки сам преценява, аз имам от 5 год.  фраер и за мен той е много подходящ, почти всички мои познати имат също.

Общи условия

Активация на акаунт