Избор на Airfryer - тема 2

• 109 687
  • 772
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Пека.Цели патладжани надупчени, за разядки, както и чушки. Патладжани нарязани не ми харесват чак толкова , въпреки, че като ги пусна няколко пъти стават по-меки и като цяло се получава, но с повече мазнина.

# 616
И по-дребни картофи с обелките (цели) стават чудесни във фрайъра. Цели чушки и патладжани също много ми харесва как се получават.

# 617
  • Асеновград
Яйца и картофи по друг начин вече не правя откакто пробвах на фурничката.

# 618
Ianpav, как правиш яйцата?

# 619
Патладжаните стават идеални,само е добре предварително да се надупчат, за да не цапат, като се пукнат.

# 620
  • Асеновград
Ianpav, как правиш яйцата?
А аз вече в моя и "варени" яйца правя - 17 минути на 135(130) градуса (по средата на фурничката). Стават си като варените във вода на котлона. Слагам ги направо от хладилника.

# 621
Благодаря! По колко яйца слагаш наведнъж?

# 622
  • На брега на реката
И аз ги варя във  фрайера.
За 12 мин.  на 140 С, средно големи яйца,  стават леко рохки. Чудни са ми. Вече в зависимост от големината,  променям и времето.
Правя по 6 бр., но може и повече.
Моят е Косори с двата реотана.

# 623
  • Асеновград
Благодаря! По колко яйца слагаш наведнъж?
Различно . До 6 . И по 1 съм правил . Обикновено 3-4.

# 624
Аз и по повече съм слагала – за Великден например. Колкото се съберат на скаричката.

# 625
Точно за Великден едните станаха ок, а другите трябваше да "доварявам" и така и не разбрах защо (реших, че яйцата са били твърде близо едно до друго)...

# 626
  • Paris, France
Варени яйца правя само в тенджера под налягане или мултикукър с налягане, на пара. Нямам фалове и много лесно се белят. Сипвам минималното указано количество вода, което за мултикукъра е 200мл, а за тенджерата под налягане 250мл, слагам поставката за пара и включвам да загрява. През това време подреждам яйцата в кошницата за пара. Няма проблем да се допират. Слагам в тенджерата или кукъра и избирам за кукъра 1, 2, 3 или 4 мин на средно налягане в зависимост от това рохки, средни или твърди ги искам и пускам. Като свърши програмата и извади парата вадя и слагам в пластмасова купа, пълна с лед, доливам вода и оставям 10 или 20 минути. В тенджерата нагласям ниско налягане, че на високо белтъкът става жилав. Като вдигне налягане, което при мене става за около 5 мин на газов котлон чакам минута ако варя до 10 яйца ,1.5 мин до 15 и 2 минути до 24 яйца и спирам котлона. След 3 минути за рохки вадя парата и слагам в ледена вода. За средни държа 8 мин и за твърди 10-12 мин.

Съседката ги прави във airfryer. Пуска да се загрее първо 3-4 мин и тогава ги нарежда. 15 мин за твърди, 11 за средни и 8 за рохки. 130-140° в Нинджата, но често твърдите яйца излизат с позеленял жълтък.

# 627
Във фраера ми е по-бързо и лесно на мен.

# 628
  • Бургас
Аз правя яйца на пара в мултикукъра, нагласям на 10 мин.

# 629
Здравейте, обмислям да си взема уред две в едно - мултикукър и еър фрайър, по-специално Instant Pot DUO, само не знам така като е комбиниран дали всяка функция си я извършва достатъчно добре? Като цяло ще ползвам предимно еър фрайър функцията, та ако комбинираните уреди не са достатъчно добри бих си взела само еър фрайър, но ако пък стават, защо да нямам и двете..

Общи условия

Активация на акаунт