Термин март 2023 тема номер 4 💙❤️

• 41 482
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
*Make*a*wish* как си днес?
Ирна, много интересно това за пулса, не знаех, благодаря че го сподели 🙏
Захарно Петле, какво стана с посещението в Икеа, избра ли нещо, хареса ли? Събирам аз идеи за Икеа, че сега пък след месец ще дойдат и мама и татко - да отидем и да купим нещо за бебето - знам че ще се зарадват. То аз ще съм го избрала, но просто да ги направя съпричастни ( пък и мама нали вече участва в избора на количката, сега татко да сглоби някое шкафче - знам че ще им направи огромно удоволствие 🥰)

хубави новини на всички останали за преглед, и много щастливи татковци Blush

Добавям си за себе си да не забравя, когото видях изпоследните дни с дати
***списък с прегледи - ако пропускам някого, напомнете ми, не се сърдя *** :
lady25 -  28.10.  ФМ
march23 - 28.10 - преглед
Asalea - 31 октомври,  Rgirl123 - 31.10 ФМ - Irnata_87 - преглед
Aria Mia - преглед - 1.11.2022
Daniella. - 1.11 ФМ
Xrisi.i - 02.11 фетална
lady25 - преглед по ЗК на 03.11
 snejinka 4.11 - ФМ
So close  Фетална на 7.11
VSSH - 8.11- Ж.К
Lucie - 15.11 - обременяване с глюкоза, преглед
funn - 22.11 - Фетална
funn - 6.12 преглед

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 12:23 от Lucie_

# 421
Здравейте, момичета! Мина ми феталната при д-р Михова и всичко с бебето е супер,от до, всички възможни кръвоотоци в норма,при сърцето няма съмнение за никакъв междукамерен дефект,идеално затворено е, има малки фокуси,но тя каза,че са толкова незабележими,че дори не би ги отбелязала. Цели 460 грама в 21+2, единствено коремът му е в горна граница, препоръча да си пусна обременяването в 24 г.с. ,понеже и съм с инсулинова резистентност. Кръвната захар на гладно ми е идеална винаги ,около 4.3,но обременяването е важно. Шийката е 3.8 вагинално.

За пулса специално питах,че ми се случва бебето да е малко над 160,тя каза,че нормата е до 180 и да не чета в интернет глупости и се свързва с активността на бебето,а то беше свръх активно. 😀  Сега беше 161,мяташе крачета и ръчички,отваряше уста,смени си позицията по време на прегледа,главата му беше горе,после се върна долу,пулсът му стана 152, поуспокои се. 😀☺️Направи една снимка,но не толкова ясна,на лицето ,но все пак с двамата батковци и това нямам и й се радвам ,не ми даде диск,сетих се,но не ми се връщаше. И това е,доволна съм от прегледа,гледа всичко подробно от до.

П.С. В Надежда не се допускат татковци,моят ме чакаше пред кабинета,имал време и за телефон,за кафе. 😀 То е дълъг преглед.

Хубава сряда от мен!

Браво!
Чудесни новини, надявам се и аз днес да получа такива.
Моят преглед е от 16 часа.

# 422
Благодаря,Funn!

Успех Цвети,такива ще са новините! 🍀

Люси,питах я, защото веднъж беше 164 в 16-та седмица, моят АГ не каза нищо и очевидно няма проблем,но аз прекалено чета...

Според таблиците ми излиза,че е горна граница,90-ти персентил,но тя не каза нищо освен за корема. А той все пак не се знае и колко точно е мерен,не мери три пъти,а веднъж. Като цяло по тегло само три дни е напред. Ще огранича още въглехидрати,че тези дни малко си позволих вредни неща. 😀☺️

# 423
Мамии не съм много редовна 😁 но се опитвам да прочета всичко. Много се радвам за всички за хубавите новини. А на мен за истинката ми каза авирон рапид АГто. И за около 2-3 дни се оправих.
А момичета как са ви коремчетата. Моя имам чувството ,че не расте. Все едно само леко съм напълняла😁

# 424
Моят корем никой не го забелязва, както казваш изглежда все едно съм малко напълняла... не прилича все още на корем на бременна, вече влязох в 18 седмица, предполагам ще почне да нараства

Напоследък много ми се яде шоколад, вафли, торти мога по цял ден само това да ям. Не знам дали да се ограничавам Thinking , дали мога да навредя на бебето като ям всеки ден шоколад

Още не съм правила това изследване за гестационния диабет.

# 425
Моят корем никой не го забелязва, както казваш изглежда все едно съм малко напълняла... не прилича все още на корем на бременна, вече влязох в 18 седмица, предполагам ще почне да нараства

Напоследък много ми се яде шоколад, вафли, торти мога по цял ден само това да ям. Не знам дали да се ограничавам Thinking , дали мога да навредя на бебето като ям всеки ден шоколад

Аз си хапвам но умерено , гледам да не се тъпча със сладко. В 21г.с. съм и не съм правила такива изследвания също

# 426
  • В твоето съзнание...
Благодаря за отговорите, момичета Simple Smile
Аз ММ го водих на първата фетална и като че ли му беше интересно, затова бих го завела пак. Според мен в по-малките клиники/частни кабинети разрешават, в болниците не. Това поне са ми наблюденията от разпитвания Grinning

Irna, честито за хубавите новини! Нека все така да ти върви. Цвети и твоите новини ще бъдат добри, сигурна съм Simple Smile))

Аз имах мазнини на корема доста от преди това и реално затова ми изглежда на мен по-голям, ама бременната му част хич не е голяма Grinning На мен преди няколко седмици много ми се ядеше сладко, но вече попремина. Като цяло не ям повече от обикновено мисля...

# 427

Аз съм с ИР,което е предпоставка за гестационен диабет,макар че кз на гладно ми е 4.3,коремът не знам колко вярно е мерен,може и да е по-малко,но за мое успокоение ще го направя,то се прави  в 24 г.с. Иначе и повече води говорят за гестационен диабет, възможен, разбира се,моите са в норма. Но това бебе ми е най-едро според мерките,малкият в същата седмица и ден на феталната е бил 360,това момченце е 460. ☺️🍀

# 428
И мойто коремче не е много голямо. Който не се загледа може и да не разбере. 😀Иначе за мен си специално усещам разлика, до тук съм качила 5кг.В края на 4 месец съм. От приятелки мнението е че малко на лицето ми личи, някак си съм го позакръглила, иначе съм слабичка, то аз бях под нормата за моя ръст.

# 429
Ех, че интересна тема сте отворили Simple Smile

Аз като си гледам корема, все си мисля, че е очевидна бременността вече. Но познати, които ме видяха тези дни ми казват, че са си помидлили, че съм напълняла. След като кажа, че съм бременна, предполагат, че съм в трети месец (аз съм в края на 5ти месец) 😁
Вече искам да си личи, че съм бременна, а не да си мислят хората, че съм надебеляла 😅

Качила съм малко под 5 кг за вече почти 5 месеца.

Не хапвам нищо сладко, нищо тестено и спрях изцяло солта. Никаква джънк храна не ям. Глезя се с хубави млечни продукти, сурови ядки и малко плодове 😊 Ако много ми се прияде сладко, смуча едно парче черен шоколад и спирам до там ☺️

# 430
Момичета, аз като един " знаменосец на випуска" 😄 ... но нали съм по ПРМ за 1ви Март,
Днес бях в университетската болница за регулярната инжекция алергени, и сестрата директно ми каза " ооо, ама вие сте бременна"  и лекарката и тя се загледа и едни весели щастливи възклицания,
много мило ми стана,
Е с якето отгоре, изобщо не си личи, но по клин и блуза вече няма криене,
Аз ама наистина заприличвам на африканските фигурки на плодвитост 😁 аз си започнах от високи килограми, а заради гаденето и незадържането на храна още съм по-малко от деня на пункцията ... но боже мой - бюстът ми се ушестои, а вече и коремът някак си е висок:

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 21:03 от Lucie_

# 431
Момичета, аз като един " знаменосец на випуска" 😄 ... но нали съм по ПРМ за 1ви Март,
Днес бях в университетската болница за регулярната инжекция алергени, и сестрата директно ми каза " ооо, ама вие сте бременна"  и лекарката и тя се загледа и едни весели щастливи възклицания,
много мило ми стана,
Е с якето отгоре, изобщо не си личи, но по клин и блуза вече няма криене,
Аз ама наистина заприличвам на африканските фигурки на плодвитост 😁 аз си започнах от високи килограми, а заради гаденето и незадържането на храна още съм по-малко от деня на пункцията ... но боже мой - бюстът ми се ушестои, а вече и коремът някак си е висок:

Скрит текст:

Ооо колко сладко коремче ☺
Аз си имах малко коремче преди това , но по време инвитро процедурата и първите месеци от бременноста свалих доста килограми
Сега бавно но славно си ги качвам , имам чуството че с дни расте  изглежда една идея по голям от колкото трябва в този месец но .. все пак ми е 3-та бременност  отдавам го и на това 🤔

# 432
И на мен ми е трета бременност,но не мисля,че имам по-голям корем. Но бебето по-мерки е най-голямо. 😀 И само 3 кг до тук съм качила,онзи ден карах мъжа ми да ме снима с фотоапарата, уикендът ще сваля снимките и то ме снима през деня,когато коремът се издува и от ядене и пиене. Сутрин май още не е убедително корем на бременна,ама знам ли. Докато го огледам и вече съм яла,пила и не е същият. 😀

# 433
Добър вечер дами 🙂
Ето, че и моята ФМ мина и се включвам е отбора на "момичетата" - ще си имаме така исканата девойка ☺️

Д-р Панайотова каза, че бебка е перфектна и вече е 223 грама ☺️
Около 16 см е.

Като цяло всички показатели са много добри и д-р каза, че е много доволна от резултатите.

Едно въпросче - някоя от Вас правила ли е амниоцентеза и ако да, може ли мнение?

# 434
Здравейте, мами! ❤ Включвам се с термин 01.03.2023 , на който не вярвам много 😂 но все пак 😊❤ Аз имам въпрос - правите ли си изследвания на урина редовно, защото аз без никакви симптоми реших да си направя и имам ненормален брой левкоцити - 500, което много надвишава нормата, а никакви симптоми, та се чудя да не би просто да се завишават с напредването на бременността, но пак са прекалено много май :/ Ще се радвам, ако някоя мама има опит да сподели, защото съм на преглед чак след две седмици 😊 Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт