Термин март 2023 тема номер 4 💙❤️

• 38 957
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
milenahot, аз безалкохолен алкохол не обичам и не ми е странен вкусът. Откакто съм бременна, не ми се пие генерално, но 2-3 пъти си пийнах - малко бира, малко бяло вино или малко червено. Принципно може да се пие, но мини количество и рядко.

За кафето - пия по 1 сутрин, рядко пия второ, но безкофеиново. Иначе преди да забременея, пиех по 4 на ден...

Кока Кола не пия.

Ирната, как си днес? Как се чувстваш?

# 556
  • В твоето съзнание...
Добро понеделнишко утро и честит рожден ден на Ирна на патерички! Желая ти много здраве най-вече, много спокойствие и здрави и щастливи деца!

За кафето - аз си пия по 1 на ден, рядко пия и второ, то понякога е много слабо или е безкофеиново. От време на врмее пия и кола, ама не прекалявам. Шоколади с високо съдържание на какао не ям, не са ми особено любими.
За кафето ми е мъка какво ще правя след раждането, защото май с кърменето не е много съвместимо.

Мен ми беше интересно, че докторът ми забрани презрели банани, пъпеш и диня и... забравих още какво, защото не бяха сезонни неща или не бяха неща, които ям Grinning

Една позната си беше взимала безалкохолно вино, каза че не е лошо. Аз до тук съм пробвала вече сигурно 10 вида безалкохолна бира, там мога да съм полезна Grinning

Мен вчера ме питаха в кой месец съм и запецнах, защото реално нямам идея, сега видях, че сте обсъждали, явно съм си в 5-ти вече. Но като се говори нон-стоп в седмици и изобщо не се сещам да гледам и месеца.

# 557
March123,много благодаря!

So close, благодаря,че питаш. Като цяло добре,с обичайните болки в гръб целия, децата са болни и аз се усещам настинала,но нищо сериозно. Прегледът ми е чак от 17:30,но то и се чака така че много време има. Занимавам се с децата,че те не те оставят просто ей така. 😀 Както се казва,моят случай е особен. Но това е положението,стискаме зъби. Хубава седмица на всички! 🍀

От днес съм в 22 г.с.,а тази снимка е от 21-ва.

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 09:01 от Irnata_87

# 558
Добро утро и от мен 🥰
Ирна - страхотно коремче 🥰
Nikol15, Smiley88 - как сте? **корекция - > добавям -> Ivelina.m - как мина уикенда при теб, успокоиха ли се нещата?
За кафето - и аз в последните седмици си пийвам по едно сутрин - имам една мъъъничка чакша за еспресо, и в нея. А за алкохолът - топвам си кутрето в чашата на мм, и така " изпивам"  по една две капки - биричка, ракия или мента ( майка ми го научи да пие мента 😅, а братовчед ми го научи да пие мастика - не че той много се дърпа, а с баща ми винаги по една ракийка със салата😁)

Този уикенд си подарих изживявания в стил " и аз съм човек" 😁 В петък вечерта с ММ отидохме да поплуваме - не бяхме ходили от април месец насам. Обожовам плуването. Наблюдавах внимателно за секрети след това през уикенда - всичко беше наред. В събота си направихме страхотна дълга разходка, а в неделя си взех вана. Много внимавах с темературата, и не стоях дълго. В неделя следобед се срещнах с колежка, на която най-накрая казах за бремеността. Тя много се зарадва, и си поговорихме много за раждането, по административни въпроси - нейното момченце ще стане на 2 през Януари, а тя също е имигрант като мен - добре ми дойде да чуя съветите й.

Надявам се всички с прегледи тази седмица да чуят прекрасни новини, да видят здрави въртящи се бебчета и да чуят само успокоителни резултати от излседвания:
за тази седмица имаме:
Asalea - 31 октомври,  Rgirl123 - 31.10 ФМ - Irnata_87 - преглед
Aria Mia - преглед - 1.11.2022
Daniella. - 1.11 ФМ
Xrisi.i - 02.11 фетална
lady25 - преглед по ЗК на 03.11
 snejinka 4.11 - ФМ
добавям: Smiley88 ->  2.11 контролен преглед  5.11  фетална
***списък с прегледи - ако пропускам някого, напомнете ми, не се сърдя Blush*** :
So close  Фетална на 7.11
VSSH - 8.11- Ж.К
Lucie - 15.11 - обременяване с глюкоза, преглед
Лора Монова 15.11.22
funn - 22.11 - Фетална
Цветито9104 - 24.11.22 женска консултация
Цветито910424 -  30.11.22 втора ФМ
funn - 6.12 преглед
ludie - 13.12 - pregled

Последна редакция: пн, 31 окт 2022, 12:45 от Lucie_

# 559
Ирната, честит рожден ден и от мен! 🤗🌼 С най-добри пожелания!🌷
Момичета, да ви питам вие до момента колко кг сте качили? Аз съм+7 в 21-ва седмица. Чувствам се като хипопотам и така изглеждам 😃🙆 тромава съм и мудна.

# 560
Ирната, честит рожден ден и от мен! 🤗🌼 С най-добри пожелания!🌷
Момичета, да ви питам вие до момента колко кг сте качили? Аз съм+7 в 21-ва седмица. Чувствам се като хипопотам и така изглеждам 😃🙆 тромава съм и мудна.

Благодаря ти много! ☺️

От днес съм в 22 седмица,днес не се премерих на гладно след тоалетна,но последно бяха 2.8-2.9 кг. Дано все така да е.

# 561
Ирната, супер ти е коремчето, не е толкова малко, не се притеснявай. Аз съм 19 седмица и 5 дни и ми е доста по-малко...явно ще ни нараснат в последния момент. Стискам палци за прегледа и да пишеш. И аз ще ходя утре.

Lucie_, добре си се поглезила. Има много проучвания, че доволна мама води до спокоен и доволен бебо. Само внимавай с водата наистина и не се претоварвай.

Cat_woman, аз съм качила около 2 кг, но на мен ми беше доста лошо в началото и ям често, но по малки порции.

# 562
Ирната, супер ти е коремчето, не е толкова малко, не се притеснявай. Аз съм 19 седмица и 5 дни и ми е доста по-малко...явно ще ни нараснат в последния момент. Стискам палци за прегледа и да пишеш. И аз ще ходя утре.

Lucie_, добре си се поглезила. Има много проучвания, че доволна мама води до спокоен и доволен бебо. Само внимавай с водата наистина и не се претоварвай.

Cat_woman, аз съм качила около 2 кг, но на мен ми беше доста лошо в началото и ям често, но по малки порции.

So close,аз сега не го мисля моя корем,а на бебето,нали гo мерят голям 😀,моят си ми харесва,но ме е страх да нямам гестационен диабет,ще правя обременяване в 24 седмица. След две дребни деца не вярвам,че това може да е едро,но и да е по-голямо,още по-добре,само да нямам диабет. Ще пиша задължително. ☺️

# 563
Аз съм 10кг нагоре🤭
Докрая не ми се мисли🐣
Вчера бяхме в Айко да разгледаме кошари, бях се спряла на Stokke, но се отказах. Има доста хубави кошари и над 700лева правят 7% отстъпка. Харесахме една дървена кошара, но ще ни трябва още една next to me, но там не ни харесаха. Вие на какви кошари за спряхте?

# 564
Cat_woman123, аз все още съм под килоргамите от деня на пункцията, но това е само заради ужасното гадене :/ Дори витамините не мога да пия. На последния преглед док ме успокои, че бебето ще си вземе всичко, което му трябва от мен, а моите запаси ще се изчерпят. И аз като So close хапвам в много малки порции, и гледам да приемам колкото мога по-разнообразна храна ... но има дни, в които само солети, или само намачкани картофи успявям да ям 🤷‍♀️
So close - абсолютно същото ми каза и моята колежка, нейната бременност съвпадна с много тежък период в нашата работа, и тя ми сподели, че е убедена, че бебето й е по-скоро неспокойно и до сега. А и сестрата на мама ( която е лекар) нееднократно ме пита дали имам стрес в офиса - явно нивата на кортизол наистина се отразявят .

# 565
Здравейте, момичета!
Пуснах урина за контрола на Уреаплазмата. Пак е позитивна. Обадих се на АГ и ходих да ми вземе цервикален секрет. Той каза, че бил много против това и нямало смисъл въобще да се лекува. Първият цервикален ми го взе лекарката на феталната и ми изписа антибиотик. Сега като ходих, доста се наплаших, защото потвърди това, което бях чела, че може да спука мехура и да скъси шийката, но нямало какво повече да се направи, най-много да повторя антибиотика Азакс. Моят АГ каза, че било много смело да ми изпише този антибиотик по време на бременност и че той лечение няма да изпише. Каза, че е Божа работа какво ще стане. Изписа само Лактажин за 7 дни. В същото време на микробиология (при друга АГ) ми излезе, че липсват лактобацили, масово анаеробни бактерии, което ще рече бактериална вагиноза. Лекарката ми изписа Клион Д за 10 дни, но не съм го почвала още, защото чакам все пак да видя, като ми излезе резултата утре, дали моят АГ ще изпише нещо.
Много ми е притеснено дали ще мога да си износя бебчето. Иначе съм в 21+6 г.с. До момента съм качила около 5.5-6 кг.
Вчера с мъжът ми преглеждахме какво имаме налично от сина ми и ще може да се ползва живи и здрави. Имаме количка, кошче, шезлонг, достатъчно дрешки, пелени, обиколници, одеалца и чаршафчета.
Irnata, Честит Рожден Ден и от мен на патерици! Бъди най-вече здрава, щастлива, обичана и винаги заобиколена от любимите хора!
За гестационния диабет знам, че се увеличават водите и не мисля, че има за какво да се притесняваш. Аз също в 24 г.с. ще правя обременяване с глюкоза, заради предишната бременност.

# 566
аз тъкмо влязох в 19 седмица, и аз съм качила до сега 5 кг

# 567
Момичета, пробвали ли сте безалкохолно вино? Не че съм някакъв алкохолик и не мога без този вкус, но освен 1 кафе на ден, пия САМО вода и ми се иска да разнообразя с нещо вечерно време. Има доста варианти на пазара, но се чудя дали би имало познатия вкус или ще е просто скъп сок Grin

Аз изпробвах безалкохолно вино. Доближава се по вкус до нормалното, естествено не е 1:1, но със сигурност не е с вкус на гроздов сок. Само на една марка съм намирала във физически магазин до момента

# 568
Аз съм в 22 седмица и съм качила 1кг.
На мен ми е малко странно, защото лекарката не ме мери, не ми мери кръвното, нито корема нито нищо. Попитах я няколко пъти, нищо не каза.
Чудя се дали да не отида при втори лекар за мнение

# 569
Ирната ,Честит Рожден Ден на патерици.♡
Аз пия по 1 кафе на ден рядко 2 , като гледам второто да е безкофеиново. За алкохол си позволявам по чаша бяло винце чат-пат , като например снощи. Сега като от днес съм в 22г.с 5ти месец ли е или 6ти.
Аз го смятам като последна седмица от 5ти. Не знам .
 За килограмите съм качила цели 7 кг. Направо не знам. Ама това сладко , тестяно и газирано , даже ги сънувам , толкова много ги консумирам ,че не е истина и като няма движение ииии резултата на лице ...

Общи условия

Активация на акаунт