🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 6 (09.10 - 16.10) 🐄

• 41 442
  • 920
  •   1
Отговори
# 885
  • София
По време на дуела го бяха скрили гафа много умело с монтажа, но когато знаеш какво да търсиш всичко излиза...
Голям гаф хора, за мен това си е грабеж, сори.
Някой ще ме обвини, че съм фен на Гуспата.
Не, фен съм на честната игра!

Дъските имат ли номера???
Имат
За какво имат?
За да се търсят и забиват по ред на номерата

Точка!

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 13:55 от Diavolo

# 886
Вижда се, че 6цата е отбелязана.
Грешката е на Андрей, че не върна Калин да намери правилната дъска, когато е започнал да кове 9ката на мястото на 6цата.
Калин не е знаел, че 6цата е отбелязана.
Но Андрей е знаел и грешката си е на Андрей.

# 887
  • София
Шестицата наистина е отбелязана.
Лошото е, че и шестата, и деветата дъска се коват “легнали”, на “стъпалото” на моста и едва ли който и да е от двете агитки е могъл да види сменените дъски, за да сигнализира още по време на дуела.
Жалко. Струваше ми се, че Калин си е взел победата честно. А не е.

# 888
Много тъпо с тези дъски. 😑 Обаче аз си мисля, че дуелистите би трябвало да са били информирани как да различават 6 и 9. Все пак това е второто най-важно нещо след самото коване - как ще си подредиш дъските и ще успееш ли да ги намериш достатъчно бързо. Така, че грешката си е и на Калин и на водещия. Още веднъж - много тъпо.
А дуела ще го запомня с две неща. Първото - трагичния Алманах с нито една точка и от двамата.🙄 Не, че аз съм със знания по всичко, но поне на 3-4 въпроса отговорих. 😂 А второто е мъката с люлките. Калин така добре си тръгна, какво му стана после... Гуспата пък с 300 зора и контузии докато направи и двата курса. Поне успя да мине.
Някой питаше коя жена е минала люлките без да стъпва по средата и се отговори Даяна, но тя тази игра не я е имала в нейния дуел. По мои спомени беше Мара Ножа. Тогава игра срещу Ванчето. Тя и Ваня премина, но пак беше плачевно. После дойде Мария и много бързо се справи. 😄 И Веселка също си беше нинджа. Според мен в тази игра не е толкова важно колко си силен или колко тежиш, а можеш ли да пазиш равновесие или не. И също да му хванеш цаката.😁

# 889
И за мен чертата под 6-цата се вижда ясно.
Оттук нататък играта би се развила по съвсем различен начин.
3:2 за Старите и само още 2 двубоя преди обединението.
И тогава изборите на дуелисти можеше да бъдат съвсем различни.

Тук говорим за съвсем друго протичане - развой - на играта.
Тогава всеки започва да играе за себе си.
Фермерите биха избрали други ратаи и дуелисти, и т.н.т.
И най-вече, Главата на отбора - Стратегът на Новите, и един от най-силните играчи в сезона - елиминиран.
Представете си какво щеше да е станало с наглостта и огромното самочувствие на Иван.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 16:07 от Tahiti

# 890
  • при късмета
Много е тъпо така. Калин може и а няма вина, даже вероятно няма, грешката е на продукцията. С намирането на точния номер дъска се губи време и, ако бяха върнали Калин навреме, можеше да е друг крайния резултат. Не е спечелил с някакво огромно предимство, малко над 1 дъска беше.
И да, цялата игра се променя, както казва Tahiti, според това кой отпада и кой продължава

# 891
Дали умишлено или не Андрей и недоглеждането му е решило двубоя.
Гуспата с основание може да се чувства прецакан.
Чудно ми е как не са го видели и от апаратната, а  и Андрей?! Нали това винаги се е гледало и в предишни сезони е имало случаи да се допусне тази грешка и водещият казва на състезателя, че е сбързал дъската.
Ум не ми го побира, как се е случило?!
Продукцията, че пазят Новите и им пускат гювеч не е тайна за никого, но нима е възможно да стигнат толкова далеч, че да им подарят победа!?Scream
Не ми се иска да е така. Затова харесвам Фермата, защото няма нагодени битки и манипулации, като в ИВ, ако и тука ни правят на балъци и продукцията решава съдбата на участниците и кой кога си заминава е просто ужасно за феновете на играта.
Явно гафът е бил забелязан в някакъв момент, щом при монтажа са се опитали да го прикрият.
Жалко за Гуспата .
Жалко и за Калин спечелил незаслужено битката. Това ще тежи при евентуален финал и зрителски вот.
п.п. Чутовен гаф, не се сещам за подобен във Фермата до сега.
ИА трябва да се извинят на Гуспата и на зрителите.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 14:58 от sineva 1

# 892
Можеха да отбележат с точка, както се прави. Шестицата, която явно е деветката, изобщо не е отбелязана. (Edit). Също тази нищо и никаква чертичка при шестицата как може да се види, когато си под стрес и бързаш. Да, Андрей, като е знаел, е трябвало да го върне. Но в крайна сметка според мен вината не е на Калин.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 15:40 от Alucard

# 893
  • Вестерос
От време оно 6 се отбелязва с черта отдолу. Това е всеизвестно 🙄

Но споко хора, ще има видов ден 😁

# 894
Първо да си имаме уважението, не ми върти очи, моля те. Simple Smile

Второ това е по-лошо, защото Калин си взима дъската за 6, която не е отбелязана по никакъв начин, никой не го информира и на дъска 9 става ясна грешката. Ами не е честно и спрямо него.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 16:14 от Alucard

# 895
По време на дуела го бяха скрили гафа много умело с монтажа, но когато знаеш какво да търсиш всичко излиза...

Как са скрили гафа? Специално, заради думите ти изгледах отново частта с коването на дъските с тези две цифри. През цялото време дъските на Калин заедно с цифрите им бяха в близък план. От 5-та дъска до 10 не се вижда Гуспата какво точно реди. Аз, откъде да знам, че той ги е подредил правилно?
Ако е допуснат гаф и са искали да го прикрият, не е ли по - нормално да орежат кадрите в близък план на Калиновия мост.
Тези инсинуации за нагласени игри, случайно или не изникват винаги когато новите победят.
За мен това е груба грешка на продукцията, защото не е направила тези две цифри ясно различими, като маркирането  да е в цвета на цифрата. Андрей забеляза поне 30 пъти недозабит пирон от Калин, но пропусна да забележи размяната.
Трябва да се уверят, че това няма да се повтори в бъдеще, но това недоглеждане не отнема нищо от победата на Калин. Само се хващаме за сламки.

# 896
Можеха да отбележат с точка, както се прави. Деветката, която явно е шестица изобщо не е отбелязана, специално проверих. Също тази нищо и никаква чертичка как може да се види, когато си под стрес и бързаш. Да, Андрей, като е знаел, е трябвало да го върне. Но в крайна сметка според мен вината не е на Калин.
Тя чертата е "нищо и никаква" и никой не я видял,ама викаш точката повече ще се види Joy
Иначе според мен не е редно да казваме,че  Калин е взел победата нечестно,едва ли при адреналина и бързането той изобщо е обърнал внимание. Грешката е на водещите и е огромна,защото това наистина променя цялата игра от тук до края

# 897
Ако са разбрали по-късно за размяната,не е редно да взимат веднага точката на новите. Нека играят пак тази битка.Калин пак ще спечели😄

# 898
Когато се слагат точки, обикновено са доста големи и се слагат и до двете цифри, така че да не стават грешки като тази.

Също могат да поставят цифрите в най-дясната част. Така няма да се случват подобни грешки. Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 15:28 от Alucard

# 899
EsmeW., права си, благодаря ! Наистина съм се сетила за дуела между Мария и Ваня в сезон 6. Изгледах тяхната битка. Действително, разстоянието между люлките е по - малко, отколкото беше при мъжете. Но пак си е сериозно. Мария успяваше с единия си крак да придърпа отсрещната люлка докато се люлее в нейна посока. Ваня единствено в началото ползваше малката люлка, после и тя се светна, че това е грешка.

За мен, шестицата е супер видимо отбелязана с черта. Но, ако Иван и Андрей са забравили да дадат инструкции на състезателите за дъски 6 и 9, не можем да виним Калин и вината си е тяхна. При всички случаи Гуспата и отбора му са прецакани.

Изгледах интервюто на Гуспата от днес. Петя Дикова както винаги е толкова нелепа водеща, че не издържах до края. Той каза, че вярва че пропускът на водещите е случаен за дъските на Калин, а не умишлен. Видя ми се странно подпухнал в лицето и особено в очите,  с не много здрав вид.

Общи условия

Активация на акаунт