💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 7 (09.10 - 16.10)

• 115 553
  • 2 943
  •   1
Отговори
# 1 605
Елица бе най-добрият играч днес, дори засенчи и Гого. Не че съм й фен. Показа, че е замесена от шампионско тесто, но заради Звезделина не успяха да наредят пъзела. Чудесно представяне на жените днес с малки изключения.

Очаквам утре да са номинирани Звезделина и Мира. Генчо, Георги и Звезделина да гласуват за Мира, а останалите срещу Звезделина. Ще е жалко, ако Звезделина мине отново между капките покрай този скандал между Генчо и Елица. Некадърна, мрънкаща и с отвратително неоправдано държание към Зорница. Да изчезва.

Ако наистина сините отидат на номинации ще е интересно дали Фейгин и Мани ще стрелят по Цецо или ще гласуват срещу Илиян. За мен не би било предателство, ако гласуват срещу Илиян или Касим - единият е тухла, който целият отбор влачи, а другият - подлец и скатавка, който би им забил нож в гърба при първия удобен случай. Касим, Цецо, Илиян или Виктория - който и да си тръгне от тях няма да е голяма загуба, въпреки че естествено Касим е най-лесно прежалим.

# 1 606
ИВ гледаме. Касим е поне пълнолетен. Номинират го като не става. Но не можеш да го “възпитаваш”. Да му диктуваш колко да яде, какво да облича. Този маниер е агресия, навлизане в личното пространство и е недопустим. Има разни начини хората да общуват, но този не е продуктивен, а насажда само страх и омраза. Да не говорим, че е нелеп- някой по гащи да ми обяснява как да живея?! Но като си спомня театрализирани те им реакции при идването на героя в резиденцията- може и да е режисирано. Иначе ще излезе, че са посерковци да го оставят да се вихри. И какъв капитан- на териториалната  битка Вики ги командваше. Касиме, може да не редиш пъзели, но не се оставяй да ти говорят така. Не е мъжко. Не казвам да се сбиеш. Само да кажеш: как се обличам не е твоя работа.
Вики,имаш известно основание,но мисля,че се отнася само за хора,които са самостоятелни единици-т. е -нямате общи цели и действия.Тука става дума за един Отбор.В отбора,който е за колективна игра ,всеки трябва да мисли и действа не само за себе си,а за общото.И тук сърбина е прав в това ,което казва,на което учи и  прави.В България не съм сигурна,че вече имаме такива треньори даже.А сме имали точно такива мъже,с които сме побеждавали и сърбите.Сега на почит са хитреците, съглашателите ,които не смеят ясно и точно да си изкажат мнението и изискванията.А това е много жалко за нашата нация ,според мен.

# 1 607
Здравейте, включвам се понеже има някаква информация във фейсбук, която силно се надявам да е фейк, че гого се контузва. Та искам да попитам, някой има ли идея, за какво иде реч и дали е така, защото ако информацията е вярна, след загубата на Валери, това ще е вече too much ии според мен сезона драстично ще  пропадне със загубени двама такива играчи.

# 1 608
Имах да дочитам десетина страници от снощи и тази сутрин, но ми се иска и аз да изкоментирам средностатистическия потребител във форума. Grinning

Скрит текст:
Не знам защо форума предизвиква смущение при тези реалити “звезди”.
Голяма част от момичетата тук нито са омъжени, нито имат деца. Да не говорим, че според мен ще бием по визия участничките в предаването.
Тогава какво му е смущаващото, че Гого има фенки в този форум.

Уау, много висока заявка Simple Smile
Между другото, и на мен асоциацията ми за средностатистическия потребител на бг-мама е жена на средна възраст, омъжена, с деца и куче, професия домакиня и зодия драка. Смущаващо си е малко, ама само малко Simple Smile

Та само да вметна, че съм на 26 години и както е написала Aaliyah13 - "част от момичетата тук нито са омъжени, нито имат деца,  бием по визия участничките в предаването."

За мен реакцията на Гого беше от засрамване, че е харесван и има фенки, а не от предубеденост за семейното положение и възрастта на фенките. Излиза, че е висока заявка да си млад, красив, свободен и списващ във форум, чието име съдържа думата "мама". Trollface

За другите съфорумници не знам, но La Vikinga със сигурност е около моята възраст, издава я високата meme култура. SatisfiedTrollfaceHug

# 1 609
  • Sofia
Не видях колко от пъзела на сините е нареден, че нещо ми прекъсва нетът, обаче Касим пак нищо не прави. Пак не знае кое къде, гледа тъпо, няма идея кое къде би паснало, не реди нищо. Поредният по-добър от него на пъзелите - Виктория. Остана ли друг?
Половината Wink

Звезда блесна с изказване: "надписът бил надолу,ние го нареждаме настрани".
На кръгъл пъзел... ooooh!

Някой може ли да ми обясни,защо Мира минаваше на торнадото,след като в началото остана на резервната скамейка?!Мислех,че само тези,които са по трасето,могат.
Много удобно така,почива отстрани,не е уморена и после само на торнадото се пуска.
Нещо правилата пак не бяха много ясни.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 15:15 от avi10

# 1 610
  • earth
Половин нареден пъзел е повече от половин пъзел.

# 1 611
Аз снощния епизод не съм го гледала и не смятам и да го пускам.Не ми се гледат сълзи,сополи и вечното бутане на жълтите нещастници,от които ми се повръща.За тях все компромиси,уж  пропуснати грешки,все с тях ефирно време.От такива отрепки не гледах почти това предаване,във всеки сезон жълтите са отврат.И после защо все били на първо или второ място - защото все с мръсни игрички се добутват до целта,а другите отбори играят както трябва
А за Елица не се и съмнявам,че се е справила страхотно,тя винаги се е справила така,най-добра от жените и наравно с мъжете,най-красивата и най-силната в това предаване.Дано утре сините спечелят,а долните да си стоят без знаме,вече в повече ми идват всички.А и срещу сините нямат шанс.Надявам се,че Цецо не се е контузил сериозно и е добре.При червените май е куцала стратегията,доколкото четох иначе са се справили добре.Радвам се,че се засилват тези епизоди,ще спечелят другия път,сигурна съм.Все пак - по-добре да загубиш достойно,вместо да печелиш побутван и с мръсни игри.В петък не знам кой ще отпада,но се надявам и от двата отбора по някой,за да е равно,а ако може патетата да изчезват по-бързо по двама,още по-добре.Вече Валери и Николай си тръгнаха,време е и на Мирела и Михаела,мен флиртаджийските мръсни номера и лицемерието ме дразнят повече от схемите на Джаферович.А и вече при толкова отпаднали,след 2-3 седмици вече ще става обединението.Може ли някой да ми преразкаже скандала на Елица и Генчо?При червените неразбирателството е решаващо за представяне,но затова те са ми любимци - при тях нещата са честни,карат се,но си казват нещата в очите.Лошото е,че след това при битка са изморени и демотивирани,в началото добре се разбираха и мачкаха наред.Но са силен отбор и при тях няма наговаряне кой за кого да гласува и кой кого да придърпва към себе си.Сигурна съм,че в бъдеще ще се справят.Впрочем,жълтите гадняри май скоро не са пели песента си!?!Не мога един епизод да изгледам,без да им дават глупостите.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 03:32 от Дани1

# 1 612
  • София
Аз обаче не мисля, че е честно да смятаме сините за победители. За втори път продукцията им прави реверанс и правилата за тях не важат. 1вия път, не схванали горките правилата, съответно - още 30 секунди бонус за стратегия, та се сетиха да изключат Цецо. В днешната битка - те си определят постовете, Цветан е на определена позиция, но пада (за щастие без контузия), другите два отбора са поставени на стоп, за да се види какво ще каже лекарят. Той казва проблем няма, но се разрешава смяна, ок, при контузия, а даже и в случая без такава, кофти ви е стратегията, нека има смяна, но и някакво наказателно време поне.
По същия начин и на предишна битка - там червените - направили си ТЕ стратегия, Елица не успява и веднага смяна, няма определен брой опити или време като наказание.
И какво излиза - уж подпираните от продукцията, са ощетени от тази продукция???

За утре, твърдо съм за жълтите, хем да си върнат знамето, а и да видя номинациите на сините.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 05:55 от gg__

# 1 613
  • София
Пуснах нова анкета!

Жените бяха големите звезди в този епизод! Браво дами, изпълнихте ми душата! Та да, не е било случайно, че на последната олимпиада само жени донесоха медали за България...
Ако изобщо е имало някакви съмнения (за мен никакви и го писах още в началото на сезона), че това е най-силния женски каст в историята, то след този епизод не мисля, че вече има и най-малки съмнения.

Браво на Елица и Мани, които минаха два пъти торнадото. И след тях на Михаела и Мирослава, които го минаха веднъж. И изобщо браво на всички жени, които без Звезделина и Ралица се справиха чудесно. Но и Рали също заслужава похвала, защото с перманентно болящо я рамо се събра и не допусна, Безстрашните да изостават с много (реално на финала преди да започнат пъзелите имаха 2 минути изоставане, което за пъзел от повече части не е много).

На кубовете Елица бе най-бърза, но това и коства много рани по краката, защото изобщо не се пазеше. Нито ръцете, нито краката. С това полягане яко се е нажулила на ръбовете на куба. Ужас.
И като цяло ми направи впечатление, че жените никак не се пестяха и се хвърляха на макс с изключение на Звезделина, която видимо бе по-бавна. Сякаш дамите искаха една на друга да се доказват, която е най-бърза и силна. И накрая всички завършиха с рани и мазоли, особено Елица и след нея Мани.
Може би някой ще попита, защо Зорница не мина по торнадото? Ами момичето на предния ден имаше ужасно тежка битка срещу Алекса и Валери, ето защо. А и там имаха поне четирима човека говори за него (Елица, Мира, Георги и дори Гената).

За контрапункт обаче ще дам мъжете и то най-вече двамата гладиатори, Гого и Фифо. Те също бяха железни и бързи, но играха и умно. Защото знаят, че ще има и други битки, далеч по-важни от тази. Фифо даже бе с ръкавици на кубовете, въжето и торнадото (но падна по средата при първото си връщане по халките), та да, явно с ръкавици не става. Още миналата година се говореше за тези ръкавици и торнадото. И че с тях няма добър хват и се хлъзгаш. Обаче пък без ръкавици ти остава кожата горе. Ужасно е просто, не знам какво може да се направи по въпроса с това торнадо. Ако не могат, то да отпадне от игрите! Не е човешко това! Та, Гого и Фифо минаваха плавно и внимателно. В никакъв случай не бяха бавни, просто мислеха за ръцете си и как да захванат по-стабилно, за да няма прекалено голям натиск върху кожата.
Но за това се иска много координация и сила. Защото е по-лесно да минеш халките бързо, отколкото бавно. Цаката е в по-бързото им минаване използвайки и инерцията, само че така си жулиш кожата на ръцете повече, защото не захващаш добре и стабилно.

Искам да отлича Алекса и Генчо при изкачването на въжето. Докато Фифо направи показано с невероятна техника с краката, те двамата бързаха да наваксват и го изкатериха само на ръце. Алекса бе като маймунка буквално, а Генчо за тази тежест която има също се справи чудесно.

Мишето бе много чевръста по трасето, но уви от продукцията сякаш не я забелязваха. Визирам Димо.
За Димо има само петима играчи на терен и другите сякаш не съществуват. Визирам на първо място Елица и Алекса (те във всичко са най-добри и уникални) и дежурните Гого, Фифо и Мани.
Браво, че отрази Мирослава поне. Една домакиня, никога не спортувала нищо и поддържаща форма в имението бе достойна барабар петко с олимпийски медалистки и спортистки от всякакъв калибър!

Също така скрити останаха двама мъже, които преминаха по два пъти торнадото: Лефтеров и Георги. Почти не ги спомена Димо. Жоро специално сякаш не съществуваше за него.

За статистиката:

Два пъти по торнадото минаха:
Елица и Мани от жените
Фифо / Гого / Георги / Лефтеров от мъжете
-
по веднъж минаха:
Михаела и Мирослава от жените
Алекса от мъжете

Единствените от всички участници (жени и мъже), които направиха голям шлем бяха: Фифо и изненадка --> Лефтеров!
Какво имам предвид: минаване по куба ; после да се изкачат по въже, тръба или стълба ; и за десерт - минаване по торнадото!
Фифо даже му се наложи да мине с една дължина повече торнадото, защото падна първия път, а Лефтеров пък падна от куба и му се наложи да минава повторно, почти цялата дължина.
ГЕРОИ!

На пъзела оставаше и да сгафят Касим и Вики. Той почти им беше нареден.
Не видях Касим да прави грешки. По-скоро монтажа така бе направен, че да изпъква повече Виктория. Аз обаче гледах внимателно и всъщност Касим си се справи, а Вики излишно го смущаваше и препираше. Ето защо момчето си бе взело и каска. Че някое парче можеше и да отиде по тиквата му, хаха. 😂

Елица и Звезди забуксуваха здраво, а имаха близо 2 минути преднина.
За търсещите непрекъснато конспирации и че всичко е режисирано и по сценарий ще им вкарам малко тема за размисъл. 😉
1) Защо сложиха Звезди до Елица? Ами за да има кого да обвинят и номинират после. Ако бяха сложили Мирослава и Зорница не върви. И двете се доказаха на пъзели и то съвсем скоро. Елица никой няма да я обвини, защото бе цялата в кръв и стрес от себераздаването си по трасето
2) Жълтите няма как да загубят, защото трябва да си върнат знамето преди предстоящото разформироване на някое от племената.
3) Получаваме така чаканата класика: Жълти срещу Сини - епизод 1234

За финал искам да поздравя всички участници на терен, защото тази битка ще се запомни.
Това бе най-силната комплексно проведена битка от всички участници на терен за всичките 4 сезона!

За статистиката също така:

Шеста поредна победа за Супергероите - рекорд за сезона! Капитанската на Фейгин / двете номинационни / териториална / капитанската на Алекса / номинационна
Но дали ще направят 4 от 4 в една седмица, както направиха Безстрашните по-рано през сезона предстои да видим днес.

Извън игрите:

Стана ми тъжно гледайки ревящата Мирела. И неудобно, но повече тъга почувствах. Да, някои хора имат по-сериозни проблеми на главите си, но всички на този свят са били млади и влюбени, не е ли така? Аз в Мирела виждам любов. И не мога да я хуля. А дали дотяга? Ами да, донякъде, разбирам защо много хора не харесват тези ревове, но това по дяволите бяха 3, 4 минути, хайде сега...

Стана ми много неудобно за Лефтеров. Особено момента, в който хлипащата Мирела му прошепна:
''Без Валери, няма вече Безстрашни'' 😮
Леле, направо нож му заби в сърцето.
Охх...
Общо взето атмосферата при Жълтите бе като на погребение.
За избор на капитан, ами логично. Мъж бе избран за капитан, нека пак да е мъж. Мирела искаше да е Митко, Жени няма как да откаже при нейното емоционално състояние. На Фифо му дойде дюшеш, а Мишето и Рали за пореден път се оказаха излишни...

За сините
Алекса прекали с това менторство. Може да е имало и разправия, защото атмосферата бе леко обтегната на играта и Цветан искаше на всяка цена да се докаже. Не случайно от продукцията са изрязали услужливо (защо ли, хехе...) начукването на канчетата от Алекса. То се видя с каква досада и неохота Вики и Цецо го послушаха.
Вики: Може ли на сянка?
Алекса: Не!
-
Цецо: Може ли да си взема закуската?
Алекса: Не!

Ахахаха 🤣
Абе на мен ми стана забавно, ама ли ги тях човек.
На предния епизод му се бях изнервил повече заради сплашването над дребничкия Касим, но тук и сега по-скоро ми стана забавно. Но така или иначе не видяхме сцената след това и какво им е говорил и т.н.
И така стигнахме до тежкото падане на Цецо. Слава Богу всичко е наред. Не обичам да съм пророк, но точно за това писах вчера. Че когато юркаш играчите си, то те или се провалят под стрес или се претоварват и контузват. Със сигурност са ни спестени някои по-остри размени и обвинения в лагера на сините при онзи сбор на слънцето. Но и си мисля, че все пак са завършили с надъхване и оптимизъм. Защото Цецо не бе ядосан, а по-скоро гореше от желание да се докаже (може би жегнат от Илиян, примерно, само гадая) пред племето си и пред Вики (която напоследък пази странна дистанция от него) и за малко да се претрепа. Та да, за тези неща имах предвид.
И Гого точно тогава си позволи да отправи лек упрек към Алекса, но с неговия си благ и спокоен тон:
Гого към Алекса: ''Ти трябваше да си там'' Знаем какво отвърна Алекса. За това си бе прав, в крайна сметка ето ви терена - играйте като толкова искате. Ми така де.

И за финал, другото което ми направи впечатление е, че Гого е сърцето и душата на този отбор. Как окуражаваше Илиян само. И думите му към Цецо, все едно наистина му е брат в беда (горе на въжето). Не видях в нито един друг член на това племе такава емпатия като тази на Гого.
Наистина ще е скандално ако този човек не е финалист!!!
Какви едити, какви пет лева. Никога няма да го прецака продукцията, никога. Сам той може да се прецака с някое забиване на пъзел, както стори Валери в предния епизод.
По-добър и чист човек за 4 сезона аз не съм виждал. Мъж - слънце!

Ако той победи, това ще е най-голямата възможна реклама за Игри на волята. Повтарям се не знам за кой път, но това е истината. Ако не той, то да е Филип. Макар че при него не малко жени няма да са доволни. Или пък бъркам? Мъжете са ясни. Те ще са щастливи.
Та да, размишлявам си на глас. Всичко останало ще е една огромна черна точка в иначе този толкова голям червен сезон. Ще си е голямо разочарование, нещо като финалите на иначе великите: Lost ; Декстър ; Game of Thrones.

# 1 614
Забелязвам, че Виктория започна да се дистанцира от Цецо. Джанката която и обруси на главата, явно и намести мозъчните клетки. Първо вече не чувам да го бута за топ играч, после спалнята, сега синхрона, че искал да се докаже...Дали няма да чуем на съвета, че освен Касим и Цецо не е на ниво(не, че не е самата истина)?
Според мен не го харесва реално, но го държи като карта в джоба, затова и не си казва директно нещата на него !!

# 1 615
  • София
Моля, гласувайте за епизод 29 (капитанската елиминационна битка) и епизод 30 (снощния) 🙂

--> Епизод 29  (11-ти октомври) <--

--> Епизод 30  (12-ти октомври) <--

# 1 616
  • София
Мисля, че Цецо винаги е бил досаден на Виктория, но до скоро тя нямаше избор освен да го прикотква към себе си. Което, разбира се не й беше трудно. Сега вече с появата на Алекса и с това, че и Гого е с тях не е толкова зависима от Цецо и няма нужда да се хАби много и да си дава зор да е мила с него.

# 1 617
Надявам се покрай скандала Генчо/Елица Звезда да не се скатае пак. Заслужава си номинацията, пък и Георги да може да си хапва на спокойствие Joy
Джафи не спря да се пъчи и накрая нищо. Пак "пръдльото" мина два пъти, а тя беше на скамейката. Не спря да се изтъква колко е силна, наравно с мъжете. Може би визира Касим. Другите жени я отвяха. Не е на нивото на Елица, Мани, Фейгин и т.н, дори домакинята Мира се е доказала повече.

# 1 618
Дяволо, блестящ анализ! Блестящ!
Особено за Гого! Blue Heart
Алекса като едно хитро селянче още в първите мигове в племето надуши ситуацията и се прилепи към Гого като към ракета-носител. А и щом са останали приятели след формата, значи не го е прецакал.
Вики какво използване на добричкия  Цецо... Горкият гламчо...

# 1 619
  • SF
А когато влиза в ново племе и знае, че в играта му трябват съратници, към кого да се прилепи - към Касим?
Бяха на реката, а Цецо и Вики го поканиха под джанката на преговори. Те съзряха в него ракетата носител.
А и той се оказа точно такъв. Изглеждаше абсурдно Сините, ръководени от викането на Вики и Цецо, да бият Червени или Жълти.
Но от пръв поглед, плъзнат по играчите, които те посрещат в племето си, кого от тях би избрала, за да играете заедно?
Аз, без никакво съмнение, избирам Гого. А ти?

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 10:40 от Esmee

Общи условия

Активация на акаунт