💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 7 (09.10 - 16.10)

• 115 739
  • 2 943
  •   1
Отговори
# 645
Зори е някак си симпатично глупавичка, вече не ме дразни като в началото, даже ми стана забавна. При всички случаи заслужава да остане повече от онова хленчило Звезди.

Валери си ми е откровено дразнещо типче, но без него жълтото племе много ще се дебалансира и като коалиции, и като сила на терен. Няма да е добре за играта, ако отпадне още сега.

Алекса нещо взе да ми мутрее лекинко последните 1-2 епизода и не ми харесва как неусетно започва да деградира като образ. Ще е добре да му се разтреперят малко шушоните на капитанската и да се вземе в ръце.

Леля Гена откакто остана сам вожд без генерали и де факто племе, видимо се смири и не е толкова дразнещ, но продължава с неговите си лелински оправдания в стил "и това не беше моята битка". Счупило му се греблото и затова не минал халките. Айде моля ти се.

Изкефи ме как Викиту нахейти Женя. И въобще беше много готино как всички се изкефиха, че жълтите отиват на реката. Малко и те да поръфат джанки и помизерстват, стига са заглаждали косъм и пъчили гърди като големите фаворити.

# 646
  • София
Не знаех, че ще има пъзел.
Винаги когато има пъзел нещата се решават на него, с редки изключения, за това и не съм им фен особено много.
Ако е играта от миналата година с Мирела/Борис/Стоян, то Зори си има шансове. Просто с едно око гледах промото и не видях почти нищо, само началото. Единствените промота, които гледам са в епизодите от петък и понеделник, защото няма номинации и елиминаци, хаха.
А то какво стана...

# 647
  • Другата България
Забравих една от точките си.
"Гледай ме в очите", умишлено е без препинателен знак накрая. Hands Thumbsdown

# 648
Забравих една от точките си.
"Гледай ме в очите", умишлено е без препинателен знак накрая. Hands Thumbsdown
Остана само да го прати да глади.
Класически селски бек.

# 649
  • Варна
Дано утре Зори не спечели, че Димо 1 час ще трябва да обяснява, че наградата сабите не стават, да си реже колбасите.

# 650
  • earth
Аман от тая Алекса. Не спряха да ни го навират и да го четкат. Посредствено борче категория насекомо, сега безработно, с жена панда.

# 651
Иска ти се. То и на нас ни се иска, ама ще я търпим още. 🥵

# 652
В темата за спойлерите съм репостнала снимката, която отговаря на въпроса кой си тръгва утре. Хубаво е да не се коментира тук, защото не е просто теория, а гаф на Нова телевизия.

Много се изкефих на играта днес, точно както исках се подредиха племената. И да нямаше забавяне на халките при Безстрашните и Непобедимите, Супергероите щяха да ги отвеят на кулата - с двама великани и двама дребни, леки и пъргави играчи като Мани и Гого, нямаше и как да е иначе. Направо като за тях си беше мислен този компонент.

# 653
Няма да защитавам продукцията този път, но явно помагаха на отбора който беше последен в дадения етап, както беше с Генчо и най-вече а Елица (която не я харесвам), но в случая ако я бяха оставили повече време играта хептем щеше да не  бъде "интересна" защото и двата отбора ги бяха затовролили с една обилкола. После при жълтите направиха същото изчакаха червените да ги минат и чак такава да им "помогнат".

Относно капитанската битка за утре според мен не е ок продукцията да си решава кога ще има елиминация и кога не.
Като препоръка от мен ако искат капитанската битка да има по-голям интерес мисля че ще бъде интересно този който бие капитанската битка той да има 2 гласа другите двама да нямат никакъв глас по време на съвет.
По този начин стратегията рязко ще се промени и тогава едва ли ще са на мнение да се редуват всички.

# 654
А аз все повече си мисля, че влизат в играта с уговорки кой, колко време да  остане и съответните битки са в голяма степен преценени от тази гледна точка. Създава се усещането за голяма доза режисиране.

Гого, предполагам е влязъл, за да си направи реклама на дейността, която ще развива. Иначе кой щеше да е чувал и да се запише?

------------------
Пишете за растящи колбаси по храстите на реката в миналия сезон, също, че Паулина е наддала на тегло. Какви са  били тези изцепки?
Предишните сезони съм ги гледала чат пат, но май на реката си ловяха риби, жаби, гущери и ги печаха. Сега не виждам такива опити.

# 655
Като препоръка от мен ако искат капитанската битка да има по-голям интерес мисля че ще бъде интересно този който бие капитанската битка той да има 2 гласа другите двама да нямат никакъв глас по време на съвет.
По този начин стратегията рязко ще се промени и тогава едва ли ще са на мнение да се редуват всички.
Това е наистина страхотна идея, която може да промени стратегията в играта.Ще си позволя да допълня идеята.

По-скоро победителя запазва двата си гласа и правото да излъчи еднолично номиниран при равенство, останалия втори губи втория си глас, но запазва правото да излъчи номиниран при равенство, останалия последен губи правото си на глас и правото да излъчи номиниран при равенство.

Когато останат двама Капитани - два гласа и имунитет за победителя + последна дума при равенство, загуба на правото за гласуване за победения + загуба на последната дума при равенство.

Ако в племето на загубилия капитан има хора с равни гласове и капитана няма право да определи кой отива на арената се провежда блиц битка на самия съвет между хората с равни гласове. Загубилия блиц битката е номиниран.

# 656
Не, не са изцепки. Бях написала, че искам да видя как Жени ще кара на джанки, ако са на реката, а друга потребителка много находчиво написа, че тогава джанките ще започнат да раждат вафли.
За другото - няма да се учудя, ако наистина някои от участниците  имат договор колко време да останат. Не вярвам всички да са се договорили, но не го изключвам например за Елица и Алекса, както и за Джаферович, Фейгин, въобще по-известните лица. Мисля, че и затова беше тоя рев на Елица, според мен продукцията по някакъв начин я е преметнала и тя не можеше да го преживее, но не можеше и да го каже, затова се оля с тоя рев.

# 657
Ъъъм ... имам да дочитам последните няколко страници, но изведнъж ме обзе ужасяваща мисъл. Нали финалисти имат  посещение от близките им хора ... та .. ако Женя е финалист ще станем свидетели на мила семейна сценка. Даже и Ралица ще пусне някоя сълза и някой сопол от умиление.

# 658
  • София
Забелязахте ли че не уважиха прощалното видео на Чакалов към съотборниците си? 😠
На Веселина го излъчиха, а на Чакала не. Бесен съм.
И на Мирослава не показаха завръщането след втората и победа. Както преди това на Фифо след загубената капитанска битка.
Поне да имаха онлайн предаване в което да дават неизлъчени кадри, както е в конкуренцията с Мирон и ''Животът зад Фермата''

Че има сценарий и режисура е ясно, защото много често познаваме нагласите и кой кога ще спечели дадена локация. Но според мен нещата са сбъркани чисто ръководно. Просто този формат и мащабност не са по залъка на този екип. Прекалено много аматьорски грешки правят и хората масово не им вярват именно заради това.
И за това и много хора не ги приемат сериозно. Организационно куцат нещата.
Като психолози и подбор на каста са номер 1 в България и заради това им се получава. И друг път съм го казвал, 90% от успеха на едно шоу се крие в неговия каст. Без точните хора на точните места нищо няма да се получи.
Но да се върна на съждението си.
Аз още преди години го написах. Искам да се обявят строги правила за всичко. Кое, кога и защо! И ние да знаем като зрители и участниците да знаят там вътре. Това касае не само игрите и кое е позволено и кое не в тях, но и грошовете. И изобщо да не ми се извиняват, че видите ли не били тествани игрите и не знаели кое как ще се мине или няма да се мине и да се налагат импровизации в движение. Как така такива неща има само в този формат??? В Сървайвър го няма. В колумбийския оригинален формат също го няма. Дори във Фермата го няма. Там между другото всичко се знае, основните и най-важните неща.
Така че това не е оправдание. Като не са ги тествали като хората да уволнят екипа, който подготвя игрите.
А защо не го правят? Явно не им пука, защото нито едно друго риалити не ги застрашава достатъчно, за да ги провокира да затегнат редиците. И защото така си оставят вратата широко отворена да влияят със самите игри. Не е ли така?

Искам също така и ясни правила за грошовете! Да се предлагат всеки път на всеки съвет и да си зависи от играча вече, дали ще приеме някаква оферта или не.
И да се знае от нас като зрители и от участниците вътре, колко гроша струва допълнителен глас ; имунитет ; храна ; предимство в игра. Кратко и ясно!

Защо не се прави това??? Ами именно защото има сценарий и режисура, и защото така продукцията си оставя широко отворена врата да влияе върху събитията.
Точно с грошовете и с игрите продукцията пряко влияе на играта и от там тръгва това режисирано и сценарий, Нещо за което ни се ядосват Туджаров и Неделчо. И някои участници сигурно също се ядосват. НО, не е ли така??? Ами така е, ФАКТ. Просто не им вярваме, защото сме им сърбали попарата и защото не виждаме никаква промяна! Ама никаква! Просто този сезон са подбрали добър каст, но като гледам какви глупости правят ще съсипят всичко, което започна така добре.

Защо също така на едни предлагат грошове, а на други не? Визирам съветите.

Защо на Елица и предложиха паста и четка за зъби или 50 гроша след победата и в номинационната битка, а на нито един друг не бе предложено нищо?

За мен е абсурдно едно друго масово мнение висящо в пространството. А именно, че им се казва на участниците, ти си дотук, твоето време дойде и отпадаш. Както е в световната кеч федерация например.
Или пък, ти ще кажеш еди какво си, ти ще направиш еди що си. Да, някои неща може да са режисирани и някои думи насилени или изкарани от контекст, но насила тежки или важни думи в устата на хората няма кой да сложи. Участниците сами си го правят. Точно в това е ролята на психолозите. И това са обикновени българи, там няма професионални актьори, щеше да им личи, а и все някой да ги обвини за което. Юлиян, Тодор и Алекс отдавна да го бяха сторили ако е имало подобни неща. Така че в това никой не може да ме убеди.

Само че това не решава проблема с грошовете и игрите и с побутването на този или онзи. Примери прекалено много, да не се връщаме назад в годините. Лошото е, че играчите трябва да се борят не само помежду си, а и срещу продукцията, т.е. на два фронта! Което е абсурдно вече...

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 03:15 от Diavolo

# 659
Не, не са изцепки. Бях написала, че искам да видя как Жени ще кара на джанки, ако са на реката, а друга потребителка много находчиво написа, че тогава джанките ще започнат да раждат вафли.
Скрит текст:
За другото - няма да се учудя, ако наистина някои от участниците  имат договор колко време да останат. Не вярвам всички да са се договорили, но не го изключвам например за Елица и Алекса, както и за Джаферович, Фейгин, въобще по-известните лица. Мисля, че и затова беше тоя рев на Елица, според мен продукцията по някакъв начин я е преметнала и тя не можеше да го преживее, но не можеше и да го каже, затова се оля с тоя рев.

Нямах предвид твоята закачка с вафлите, а тези 2 поста:
[
Скрит текст:
quote author=Радика link=topic=1489176.msg45414680#msg45414680 date=1665433598]
Aaliyah13, значи тая седмица ако дървото не ражда фафли за никаква пророчица не те признавам!
[/spoiler]

Не знам дали дървото ще ражда вафли, но храстите могат да почнат да раждат от онези найлонови чували с наденичките и деликатесите, дето Братоев се контузи от преяждане миналия сезон. С едната разлика, че този път дежурният екип ще е зает да снима клипче за нешънъл джиографик на друга локация и ще пропусне да закове момента, за да не се каля ореола на някои напудрени публични личности.
[/quote]

И този:
Скрит текст:
И Джаферович абсолютно случайно си сменя мнението за капитан точно преди избора (изобщо по никакъв начин никой не й е нашепнал за възможни елиминации). Валери хем няма да гласува срещу тях на номинации, хем е добро пушечно месо, ако вземе че има директна елиминация. Тя разбира се случайно е прозряла хода на събитията.
Интересно ще е кой колко ще свали на реката от жълтите. Само да не се окаже, че Джаф качва там (като Паулина миналата година).

Затова питах какви изцепки са ставали миналия сезон.
И, че се чудя защо сега не виждам да се напъват да ловят и да пекат риби, жаби, гущери, както съм виждала предишни сезони. Или вече бъркам в кои формати е било?

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 03:39 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт