💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 7 (09.10 - 16.10)

• 117 786
  • 2 943
  •   1
Отговори
# 1 275
Ха, аз по Фифо не припадам, да кажем, че не ми е особено симпатичен. Но никъде не усетих да е женомразец. От къде тръгна това въобще?

Аз не мисля, че е женомразец, но за мен определено от това, което са показали със сигурност проявява пренебрежителност към жените от гледна точка на конкуренция. Мисля, че това е което дразни Жени и тя го доукрасява, за да събере повече подкрепа от другите жени. Като добавим към това, че исторически в ИВ жените винаги летят първи и са нарочени са слаби играчи базирани само на пола си, преди въобще някой да ги е видял и то си става перфектната буря.

Иначе първите реплики на Фифо, които показаха бяха - Силни са ни мъжете, като въобще не отрази петте жени до него. После многобройните му коментари за падане от жени, за достойни съперници и прочие просто затвърдиха това мнение у Жени, която пък само си търсеше за какво да се хване и е добра нишка, щото той не се усеща и й дава нови и нови материали.

Определено не мисля, че е женомразец, но си има едно мачовско пренебрежение у него, което е видно и просро според мен в тази изолирана среда и специално в това племе, му изигра лоша шега.Просто средата, в която е не е подходяща, той и Гената ги говори тия неща, ама малко по-завоалирано и повече по синхрони.

# 1 276
  • Sunshine state
Щом и Джафа прописа тук, смятайте колко я боли от коментарите. Отказвам да повярвам, че случаен човек ще си направи регистрация само а да я защити, никакъв шанс.

# 1 277
  • Другата България
Скрит текст:
......
Да, разбрах, че не визираш само нея, но за останалите момичета съм съгласна, че са във....форма, чак страхотна не бих казала, особено за Мирела, но поне се бори момичето наравно с останалите, не скатава в очакване на пъзела. Затова попитах за Евгения конкретно. И разбирам, че имаш предвид плуването. Което и аз отбелязах, че е ок - все пак тя е плувкиня, професионалист. Но поне за мен “страхотна физическа форма“ включва комплексност, като една Мани например, която навсякъде е добра, дори и въпреки крехкия си ръст, за кг. да не говорим, винаги и тя се включва в носенето на каквото има и каквото дойде. Елица - също, тя е и издръжлива освен всичко останало - играта с кръста например. Ралица - провалът на халките беше само заради травмата в рамото, иначе Ралица е навсякъде. Докато Евгения плува, и реди пъзели. Дори не се сещам за кои халки говориш.
Що се отнася до Фифо и понтона, продължавам да не разбирам това какво общо има с твърдението ти, че той е виновен за отпадането на Чакалов, а не Евгения? Защото това те питах.

Ами за мен Жени е комплексна - плуването само по себе си е адски атлетичен, не толкова силов спорт, определено се грижи за себе си и тренира, в чудесна чисто визуална форма е. Може да е била и въжена стълба. Има физическа сила, плуване, права си, че не сме я видели от до на трасе, заради структурата на игрите и ролята й, но за момента не съм видяла аз лично да не се е справила на игра или да я е забавила тя лично, освен онзи пъзел със затворените очи, където Генчо мен много ме впечатли. Провалът на Ралица за мен не е нейна вина и продукцията трябваше много по-рано да позволи смяна предвид какво стана с Генчо и Елица, просто се подиграха с момичето, което наистина даде всичко от себе си и имаше един елемент, който по обективни причини не беше ок за нея в този момент.

Загубата на играта с понтона ги прати на елиминация. Това имам предвид. Загубата на тази игра не беше на Жени вина, Жени прати Чакала с добра стратегия - тъжно за него, да, но това е играта. И други чудесни играчи са били прецаквани така. Тази игра трябваше да е тяхна - те играят само срщеу сините на тези единоборства - халките, оня дънер. Да се уплашиш от Цецо, който е просто два метра, което обаче го прави най-нестабилен и лесен от мъжете е просто странно, особено от страна на стратегия и тук всички мъже в племето, които са наистина супер атлети го знаят. Фифо е брутален крос фитър, по-добър от Борис за мен, той има двигателна култура, разбира силата и атлетизма - обвинявам тази грешка за стигането до елиминация.
Тоест, казваш, че Филип еднолично е взел решение да играе срещу Алекса, което е причина за загубата на цялото племе? За загубата на играта е виновен Филип, само той? И Чакалов - евентуално? След като се подчерта многократно, че това е било колективно мъжко решение, от една страна, а от друга - на записа се чува И гласът на Евгения? В такъв случай, нека те попитам - защо според теб самата Евгения не излезе срещу Виктория, която беше най-добра в тази битка от жените, а излезе срещу Касим? И срещу Фейгин? Нали е силна, яка, защо срещу слаботелесните Касим и Сашка?
Относно “добрата стратегия“ на Евгения относно Чакалов. Да, добра за нея, именно. Да уточним все пак, че тя не се целеше в него, а във Филип. Което прави поне за мен необяснимо твърдението ти, че И за това е виновен Филип. Blush Поне си честна, че беше стратегия от нейна страна, но защо Филип да е виновен за нея? Заради това, че тя има обсесия по него ли? Наистина не разбирам.
А, и благодаря за аргументираните отговори. Не очаквах, наистина. Свикнала съм, поне аз, тук да се пишат ей така, голословни възхвали на Жени и хейт по Филип без никаква аргументация, само защото ТЯ е казала или направила неща, и веднага това се приема за меродавно, че и опити за внушение в останалите има, разбира се, без хващане на дикиш, защото хората все пак имат глави на раменете си, не тикви. Като тези пред бара на Джаферович.

# 1 278
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Не го подценявайте Касим за пъзелите.
Звездата я имаме вкъщи и не е лесна за нареждане, ако не си я разучил предварително.
 За кулата от четири кубчета с цветни страни да не говорим. Абсолютно невъзможно ако не е предварително научена наизуст, и пак има много за съобразяване, защото цветовете може да се разменят спрямо оригинала (има го в интернет).
Е, хубава работа! Извинявай много, но няма никаква логика в написаното. Разбира се, че всеки пъзел може да се нареди, без преди това да си разучил как се прави. Просто трябва да се хване логиката. То и какъв е смисълът изобщо да съществуват пъзели, които да не можеш да наредиш без помощ?
Вкъщи имаме и звездата, и разноцветните кубчета, и много други и никой, включително и дъщеря ми като малка, не е разучавал предварително как да ги реди, за да успее да го направи.

# 1 279
Щом и Джафа прописа тук, смятайте колко я боли от коментарите. Отказвам да повярвам, че случаен човек ще си направи регистрация само а да я защити, никакъв шанс.

Коя е?

# 1 280
Сори, но половината от жените са си за пренебрежение. Нямат физическата сила, с изключение на боркинята Елица и културистката Мани, боравили с тежести и учили някои хватки. Жени не е силова, тя е обаче тежка като килограми. Което е по-скоро минус в някои игри.
Единствената комплексна жена до тук, която видяхме в индивидуална битка, е Зори. Физически.
Аз също съм на мнение, че си има значение, а не, че омаловажавам жените. Тук много зависи каква игра биха могли да преминат-малко баланс и малко повече търпение към елемнта, които са типично женски качества все пак.

# 1 281
....... Сравненията на Филип, с всеки друг освен с Гого, също са субективни. Моето субективно лично мнение е, че сравненията между Гого и Филип са винаги в ущърб на Гого, но досега не га бях споделяла.

Относно ситуацията с Алекса - предпочитам колега като Касим, отколкото такъв като Алекса. Няма да си позволя да пожелавам на никого нищо, но ще споделя, че съм била свидетел на това как някой си позволява да унижава друг по начина, по който Алекса го прави, и съм се намесвала, отнасяла съм някоя и друга ругатня, но това говори по-скоро за другия човек, отколкото за мен. Смятам че на агресорите трябва да им бъде показвано, че не всички са на тяхното мнение, дори и да са един или двама души, когато някой види нещо нередно, трябва да направи или каже нещо.

Адски ми е интересен равностоен сблъсък между Гого и Фифо. И двамата практикуват много комплекси и различни спортове, които обаче са ужасно трудни. За мен Гого дърпа на двигателна култура, изометрия и баланс заради Калистениката, но пък Фифо според мен на чиста сила и експлозивност ще го бие, просто има огромна разлика, не знам дали няма и да е по-издръжлив. И двамата са страхотни и според мен, ако не отпаднат един от друг ще е срамота.

Касим изглежда много мило момче, аз имам колежка, която в пандемията ми пращаше неговите тиктоци, затова се загледах в този сезон. Определено не е за игрите, но мисля, че и той го знае и времето му идва. Аз не мисля, че Алекса тръгна откъм идеята за унижение, а наистина от слабост и собственото си безсилие. Имаше нужда да се почувства силен и си избра най-лесната жертва. Не мисля, че имаше злоба към самия Касим, а фрустританост към самия себе си. Не че е по-добре, не е на 15 да не може да се контролира, но определено мисля, че е свръх фокусиран в тази игра, за да си върне самочувствието.

# 1 282
  • Другата България
Не, не мисля, че е тя.
Ха, аз по Фифо не припадам, да кажем, че не ми е особено симпатичен. Но никъде не усетих да е женомразец. От къде тръгна това въобще?
Е как от къде? От Евгения, от къде другаде. Успя да го втълпи и на останалите момичета, всеки опит за различно мнение беше потушаван в зародиш, монтаж на реплики и дуплики, повторят го двете нейни фенки във ФБ,  прочетат го още две, и после иди доказвай, че нямаш сестра. Филип е абсолютно дърво в социалната игра, със самочувствие с покритие що се отнася до физическа подготовка и комплексност, но нула социален момент. За сметка на това е първичен и си казва това, което мисли, без да обижда, без да използва грубости, до момента се владее перфектно, дори прекалено спокойно го раздава, чак примирено някак. Не знам дали не  е гледал преди формата, не е чел, чул, питал, разпитвал и т.н., за да е бил наясно с това, че само с физика не става. Трябва и лицемерие, и стратегия. Това ще му изяде главата, но вече си мисля, че още с влизането си е бил наясно, че няма да спечели. На него му е/ще му е достатъчна и рекламата, и натрупания опит. Затова вероятно е това примиренческо поведение.

# 1 283
  • София
Аз не мисля, че Алекса тръгна откъм идеята за унижение, а наистина от слабост и собственото си безсилие. Имаше нужда да се почувства силен и си избра най-лесната жертва. Не мисля, че имаше злоба към самия Касим, а фрустританост към самия себе си. Не че е по-добре, не е на 15 да не може да се контролира, но определено мисля, че е свръх фокусиран в тази игра, за да си върне самочувствието.
Не мога да гарантирам какви са били подбудите на Алекса, но това не пречи да "резултират" в унижението на Касим или най-малкото - той да се почувства засегнат.

# 1 284
  • София
На всички възмутени от Алекса спрямо Касим(подчертавам конректно показаното снощи; как го питаше защо не е гласувал за него и мен ме подразни) им пожелавам да имат на работното място един такъв мил, сладък колега, който не допринася изобщо за екипната работа, все е стресиран, има нужда от успокоение, много често ви бави и дъни и трябва да замитате след него. Иначе е супер симпатяга, по купоните е пръв, свястно момче е. Да видим тогава дали ще ви е така приятен и няма ли да му направите забележка? Аз съм била много пъти в тази ситуация и ще кажа, че не е приятно. Понеже тези дето отнасят работата им се трупат нерви и умора и излизат балами, а други се помотват сладко и са все в настроение.
Цецо също бави племето, но той е от коалицията на Алекса, ясно че няма да го критикува пред другите, пък и ако трябва да сме откровени Цецо заявката си как ще помага с "груба сила" я изпълнява в повечето случаи, а Касим с "богът на пъзелите" в повечето - не.

В работна ситуация, унижението пред другите колеги не е по-приемливо. А Игри на волята е игра. Има си правила, както и начин да разкарат Касим.

# 1 285
  • Другата България
Мушама, аз наистина искам да чуя твоята гледна точка относно това защо “комплексната“ и силна Евгения излезе на онази игра, в която според теб Филип и Чакалов са виновни за загубата, срещу съперници като Касим и Фейгин. Blush

# 1 286
Много е хубаво да се защитават слабите от агресорите. И аз съм го правила. Но в конкретния случай за мен агресия нямаше. По-скоро ситуацията стана както с расизма - сакън да кажеш нещо на чернокож и си расист. Та и тук така - сакън Алекса да каже нещо като забележка на Касим и е агресор, понеже другият е слаб. Може и да е прекалил с поучителния тон, все едно е учител на племето и да е досадил, но със сигурност не е агресирал.
И предишният ми коментар с колегата и пожеланието беше провокиран от това как бяхме посочени преди това потребителите защитили Алекса са съучастници в агресия и подкрепящи агресията, което беше прекалено определено. Та извинете ме за може би малко прекаления ми коментар в момент на емоция, но наистина когато си бил в "отбор" с човек като Касим разбираш колко е дразнещо да излизаш виновен, че критикуваш човек, който спъва всички.

# 1 287
Скрит текст:
Скрит текст:
......
Да, разбрах, че не визираш само нея, но за останалите момичета съм съгласна, че са във....форма, чак страхотна не бих казала, особено за Мирела, но поне се бори момичето наравно с останалите, не скатава в очакване на пъзела. Затова попитах за Евгения конкретно. И разбирам, че имаш предвид плуването. Което и аз отбелязах, че е ок - все пак тя е плувкиня, професионалист. Но поне за мен “страхотна физическа форма“ включва комплексност, като една Мани например, която навсякъде е добра, дори и въпреки крехкия си ръст, за кг. да не говорим, винаги и тя се включва в носенето на каквото има и каквото дойде. Елица - също, тя е и издръжлива освен всичко останало - играта с кръста например. Ралица - провалът на халките беше само заради травмата в рамото, иначе Ралица е навсякъде. Докато Евгения плува, и реди пъзели. Дори не се сещам за кои халки говориш.
Що се отнася до Фифо и понтона, продължавам да не разбирам това какво общо има с твърдението ти, че той е виновен за отпадането на Чакалов, а не Евгения? Защото това те питах.

Ами за мен Жени е комплексна - плуването само по себе си е адски атлетичен, не толкова силов спорт, определено се грижи за себе си и тренира, в чудесна чисто визуална форма е. Може да е била и въжена стълба. Има физическа сила, плуване, права си, че не сме я видели от до на трасе, заради структурата на игрите и ролята й, но за момента не съм видяла аз лично да не се е справила на игра или да я е забавила тя лично, освен онзи пъзел със затворените очи, където Генчо мен много ме впечатли. Провалът на Ралица за мен не е нейна вина и продукцията трябваше много по-рано да позволи смяна предвид какво стана с Генчо и Елица, просто се подиграха с момичето, което наистина даде всичко от себе си и имаше един елемент, който по обективни причини не беше ок за нея в този момент.

Загубата на играта с понтона ги прати на елиминация. Това имам предвид. Загубата на тази игра не беше на Жени вина, Жени прати Чакала с добра стратегия - тъжно за него, да, но това е играта. И други чудесни играчи са били прецаквани така. Тази игра трябваше да е тяхна - те играят само срщеу сините на тези единоборства - халките, оня дънер. Да се уплашиш от Цецо, който е просто два метра, което обаче го прави най-нестабилен и лесен от мъжете е просто странно, особено от страна на стратегия и тук всички мъже в племето, които са наистина супер атлети го знаят. Фифо е брутален крос фитър, по-добър от Борис за мен, той има двигателна култура, разбира силата и атлетизма - обвинявам тази грешка за стигането до елиминация.
Тоест, казваш, че Филип еднолично е взел решение да играе срещу Алекса, което е причина за загубата на цялото племе? За загубата на играта е виновен Филип, само той? И Чакалов - евентуално? След като се подчерта многократно, че това е било колективно мъжко решение, от една страна, а от друга - на записа се чува И гласът на Евгения? В такъв случай, нека те попитам - защо според теб самата Евгения не излезе срещу Виктория, която беше най-добра в тази битка от жените, а излезе срещу Касим? И срещу Фейгин? Нали е силна, яка, защо срещу слаботелесните Касим и Сашка?
Относно “добрата стратегия“ на Евгения относно Чакалов. Да, добра за нея, именно. Да уточним все пак, че тя не се целеше в него, а във Филип. Което прави поне за мен необяснимо твърдението ти, че И за това е виновен Филип. Blush Поне си честна, че беше стратегия от нейна страна, но защо Филип да е виновен за нея? Заради това, че тя има обсесия по него ли? Наистина не разбирам.
А, и благодаря за аргументираните отговори. Не очаквах, наистина. Свикнала съм, поне аз, тук да се пишат ей така, голословни възхвали на Жени и хейт по Филип без никаква аргументация, само защото ТЯ е казала или направила неща, и веднага това се приема за меродавно, че и опити за внушение в останалите има, разбира се, без хващане на дикиш, защото хората все пак имат глави на раменете си, не тикви. Като тези пред бара на Джаферович.

Не харесвам Филип, но смятам, че той е най-добрият атлет и физически играч в жълтите на 100%, смятам също, че е интелигентен играч и е цялостна мъжка вина тази загуба. Те настояха Михаела да е бушон-а при Цецо, вместо при Алекса. Не е самосиндикално Фифо, но няма да лъжа от него очаквам много повече отколкото просто да е танк и да играе като такъв.Може и да не съм права, но за мен той можеше да бие всеки друг мъж на тази игра и да донесе победните точки.

Харесвам Жени затова, че за мен е силна и има стратегия. Не ми харесва как играе, не ми харесва как се справи със ситуацията с Михаела, не ми пречи да има стратегия, напротив, това си е оцеляване, но очаквах да е доста по-интелигентна в това. Тя направи чудесен ход за нея самата с Чакала, все пак трябва двама на елиминация, не само един, но си направи сметките без кръчмаря. Сега, заради импулсивността си с Михаела и Ралица е в много крехка позиция, но пък на мен ми става по-интересно как ще се измъкне, като цяло падението й ще си бъде също нейна вина, ако се случи. Определено мисля, че прави много грешки, които са много глупави за човек с нейните претенции и заявки.

Колкото до понтона - точки са. Не са достойни, ама са си точки. Тя мисля на синхрон каза, че не е искала срещи Касим, ама остана тя за него, както и Фифо не искаше срещу него, но заради Михаела само той му остана.

И аз благодаря, че си дискутираме, на мен това ми е интересното. В крайна сметка е риалити, за да ни забавлява и да си запълваме времето, всеки има пълното право да симпатизира на различни играчи, за това за 312 човека вътре.

# 1 288
  • Другата България
Благодаря.
Хайде сега за трети път да питам - след като тази загуба според теб е “изцяло мъжка“, как ще обясниш играта на Евгения в нея срещу Касим и Фейгин? Да речем, Филип /според теб/ е могъл да излезе срещу всеки друг мъж и да го бие. ОК. Но “силната“ /отново според теб/ Евгения, защо излезе срещу Касим и Сашка? Че Касим почти си я отнесе и втория път, но това е друга тема. Тя също можеше да донесе точк/и/ срещу Виктория например, не смяташ ли? Дори Илиян можеше да бие с това телосложение. Защо двамата най-кльощави? А, тя “останала“ за него....Joy
И Сашка ли е “останала“?
Мисълта ми е за двойните стандарти, и субективизма, който винаги изкривява личната преценка. Лично аз нямам против, защото и аз съм така, бях така преди години /Кафелате, привет/. И после, въпреки че си стоя зад 99% от всичко казано тогава осъзнах, че в някои ситуации ме е водила емоцията, вместо разума. Затова и винаги търся аргументация, защото едно хвърляне на едни и същи реплики ей така, само защото някой е решил да го прави, моментално ме кара да му скролвам ника впоследствие.

# 1 289
Merri_An,

играта е до 8 точки. Жълтите са много по-силни. Има трима души в сините, които са проблем - Алекса, Гого и Виктория от жените. Гърмиш си слабите участници на тях тримата, и без това е риск и оттам нататък е все тая. Всеки мъж от жълтите може да бие Касим, Илиян и Цецо, всяка жена Фейгин и Мани, заради килограми само. Жени може да не излезе срешу силен съперник, но донесе две точки на отбора си, което тук е по-важно от доказването на кой е по-силен.  Фифо и Чакала загубиха по една от Алекса, а можеха да вземат срещу всеки друг. Лефтвров показа, че Цецо не е заплаха, но Михаела, която също можеше да вземе Фейгин или Мани беше изгърмяна за точка, която можеше да е тяхна.

Общи условия

Активация на акаунт