Търся филм, сериал... Тема 12

• 72 565
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
От първи до трети сезон го изгледах ама иска да гледам и другите сезони

# 571
  • София
В Нетфликс го има.

# 572
Привет. Търся името на един филм. Испански. Не помня детайли, но имаше една спацифика. Героят мисля, че беше нещо като домоуправител. Пъхаше се под леглата на някои от жените, живеещи в една малка жилищна кооперация и след като заспят ги упояваше и изнасилваше.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 19:16 от Защо ме търсиш?

# 573
С такъв сюжет имаше и български филм от времето на соца,но да ме убиеш,не мога да се сетя как му беше името...

# 574
Ух, много разкрепостено като за соца

# 575
Да,и аз се учудих,въпреки че бях дете... Накрая разбира се хванаха изнасилвача...

# 576
Привет. Търся името на един филм. Испански. Не помня детайли, но имаше една спацифика. Героят мисля, че беше нещо като домоуправител. Пъхаше се под леглата на някои от жените, живеещи в една малка жилищна кооперация и след като заспят ги упояваше и изнасилваше.

Много добър филм! Казва се "Докато спиш",, на испански Mientras duermes.

# 577
  • Бургас
А кой е българския филм?

# 578
За съжаление няма как да се сетя. Гледах го през 80-те години,а тогава бях още дете. И странното е сега като се замисля,че го излъчиха по телевизията,може би по "Студио Х",та цяла България го гледа. Заедно с дядо ми го гледах и той се притесни,че гледам такива неща...

# 579
  • Бургас
Опитах се да потърся в Гугъл филм с подобен сюжет, но не успях. Наистина е странно такъв сюжет да мине през цензурата. Като знам колко филми са спирани за далеч по-малко и чак последните години са излизали наяве.

# 580
В самият филм разбира се нямаше голи сцени,психоелементи или екшън,а по социалистически сюжетът беше представен сухо и с неизбежното възтържествуване на правдата. Опс,сега си спомних,че жертвата жената уби изнасилвача,май беше сутринта след като се събуди от упояващите хапчета,(беше ги сложил кафето и). Не знам защо са ми се врязали в паметта думите на следователя към жената,когато и слагаше белезниците в последната сцена:

" – Спокойно,ще те осъдят най-много на четири години затвор. И те бързо ще минат."

# 581
  • София
Да не е случайно "Следователят и гората", макар че там сюжетът не е точно такъв?

# 582
Да не е случайно "Следователят и гората", макар че там сюжетът не е точно такъв?
Възможно е...

# 583
Много напомня на малко по-различен сюжет:

https://web.archive.org/web/20190806132915/http://bgmovies.org/m … ka%2Bmelodiq_1974

Бразилска мелодия (1974)
Екранизация по романа на Богомил Райнов.

Разследва се убийство – в гарсониера на “Балкантурист” е намерен трупът на Асенов, гражданин на Западна Германия от български произход. Магда, приятелката на убития, доста често посещава кафене “Бразилия”, заедно с друг свой приятел - Филип. Следователят влиза в тяхната компания и се запознава с приятелския кръг на убития и взаимоотношенията в него. Оказва се, че Филип е имал намерение да омъжи Магда за Асенов и после да замине при тях в Мюнхен; той също така поддържа връзки с австрийски търговец. На купон на компанията са сипали приспивателно в чашата на Асенов, изчезнали са портфейлът и златният му часовник. При разплитането на историята следват признания и взаимни обвинения. В крайна сметка Филип е заловен на аерогарата при опит да напусне страната.

Точно този израз за четирите години присъда го помня, но не помня филма. Не съм гледала сюжет с тайно упояване на жени, щях да си го спомня. През 60-те години в САЩ за кратко е имало паника заради някакъв подобен случай (разказан е в сериала Mad Men) - някакъв мъж успява да влезе в общежитие или квартира, в която живеят само момичета и едно по едно ги заплашваше и насилваше. Накрая го хващат, оказва се, че една или две са успели да се скрият под леглото, но не са смеели да направят нищо от страх.

# 584
Не е "Бразилска мелодия". Той е с Коста Цонев и щях да го запомня... Трябва да се пита някого от филмовата гилдия,те знаят и помнят най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт