Търся филм, сериал... Тема 12

• 72 664
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • Bayern
Здравейте, търся филм. Разказваше се за омъжена жена, която имаше афера с мъж. Накрая спомените от филма са ми, че мъжа бива убит и сърцето му го трансплантират на болният й син. Това е, което си спомням, благодаря.

The Best of Me / Най-доброто в мен (2014)
https://www.filmifen.com/5795-the-best-of-me-naj-dobroto-v-men-2014-bg-audio.html

# 406
  • София
По роман на Никълъс Кейдж е 👍🏻

# 407
Никълъс Спаркс? Simple Smile

Аз продължавам да търся британския сериал, за който питах - действието се развиваше края на 19 или първите десетилетия на 20 век. Имаше една компания от богати младежи, там бяха две сестри, сприятелиха се с беден младеж. Той се опитваше разни неща да започне, но остана без работа. В една сцена едното момиче го питаше защо просто не се захване с нещо друго, а той й каза, че богатите могат да си го позволят и просто сменят бизнеса,  а щом си беден, оставаш без работа и това е краят.
Най-ясно си спомням дъждовните дни от филма и как отиде да си прибере забравения чадър в къщата на момичетата - сестрата му предлагаше няколко и се чудеше кой е неговият, попадна на един скъсан и се канеше да го хвърли, той й каза, че това е неговият.

Следя ФБ страници за британски сериали, така и не ми попада нищо, което да напомня за него. Давали са го по БНТ вероятно, преди повече от 20 години.

# 408
Здравейте, търся филм. Разказваше се за омъжена жена, която имаше афера с мъж. Накрая спомените от филма са ми, че мъжа бива убит и сърцето му го трансплантират на болният й син. Това е, което си спомням, благодаря.

The Best of Me / Най-доброто в мен (2014)
https://www.filmifen.com/5795-the-best-of-me-naj-dobroto-v-men-2014-bg-audio.html
Много благодаря!

# 409

Аз продължавам да търся британския сериал, за който питах - действието се развиваше края на 19 или първите десетилетия на 20 век. Имаше една компания от богати младежи, там бяха две сестри, сприятелиха се с беден младеж. Той се опитваше разни неща да започне, но остана без работа. В една сцена едното момиче го питаше защо просто не се захване с нещо друго, а той й каза, че богатите могат да си го позволят и просто сменят бизнеса,  а щом си беден, оставаш без работа и това е краят.
Най-ясно си спомням дъждовните дни от филма и как отиде да си прибере забравения чадър в къщата на момичетата - сестрата му предлагаше няколко и се чудеше кой е неговият, попадна на един скъсан и се канеше да го хвърли, той й каза, че това е неговият.

Следя ФБ страници за британски сериали, така и не ми попада нищо, което да напомня за него. Давали са го по БНТ вероятно, преди повече от 20 години.

На същата улица някакви новобогаташи построиха огромна къща... Едната сестра тъкмо се беше завърнала от някакъв пансион... Май съм започвала да го гледам, много ми е познато обяснението ти, ама не се сещам за заглавието

# 410
  • София

На същата улица някакви новобогаташи построиха огромна къща... Едната сестра тъкмо се беше завърнала от някакъв пансион... Май съм започвала да го гледам, много ми е познато обяснението ти, ама не се сещам за заглавието

Мисля, че и аз съм го гледала. Дали не беше този:
https://www.imdb.com/title/tt0260615/ ?

# 411
Може би е Howards End, на български е Имението "Хауърдс енд".

https://m.imdb.com/title/tt0104454/

# 412
Благодаря ви!

Хауърдс Енд е, сега си спомних,  че едната сестра наистина приличаше на Хелена Бонъм Картър. Намерих и сцената с чадъра:

https://www.youtube.com/watch?v=_N5FeizGKI8

Сага за Форсайтови - ако се чудите къде сте гледали Деймиън Луис като млад Simple Smile

# 413
  • Бургас
Имението Хауърдс енд освен старата версия с Хелена Бонъм Картър има и нова версия с Матю Макфейдън и Хейли Атуъл, която е също толкова добра. Аз го гледах от HBO, не зная дали го има още.
https://www.imdb.com/title/tt2577192/

# 414
Цитат
Здравейте, търся един стар български филм. Младо семейство живее с дядото, мисля че беше Парцалев. Дядото го пенсионират и започва да се занимава с домакинската работа, както и да гледа внуците. Доколкото си спомням не беше доволен от новата си роля и, че не му се чува думата. Благодаря!

„Сиромашко лято“ е български игрален филм (комедия) от 1973 година на режисьора Милен Николов, по сценарий на Братя Мормареви. Оператор е Румен Георгиев. Музиката във филма е композирана от Борис Карадимчев. Художник на постановката е Петко Бончев.

Сюжет
Методи Рашков се пенсионира. Започва безропотно да изпълнява всички задачи, поставени от снахата и сина му и постепенно ролята му в живота се свежда до функциите на една домакиня. За да запази достойнството си пред приятели и познати, той се оплита в лъжи и това го поставя в конфузни и смешни ситуации. Всичко постепенно се натрупва и взривът е неизбежен. Поводът на избухването му е дребен, но с важни последици. Рашков напуска дома си и започва „безгрижен живот“. Твърде скоро безделието му омръзва, започва да се чувства самотен и никому ненужен. Той се завръща у дома си, където радостно го посреща семейството, но в увеличен състав – родило се е второ внуче.

# 415
Здравейте, търся да гледам (ако може да ми препоръчате) някакъв фентъзи сериал от вида на Once upon a time, The vampire diaries, Game of thrones, Heroes и т.н. Благодаря.

# 416
Здравейте, филма който търся се развива в Азия поне до колкото си спомням няколко приятели затъвът в дългове към някакъв мафиот и той взима паспортите им за да не могат да се приберат в Америка и те за да си платят дъгът отвличат едно момиче и искат откуп.
Здравейте, търся да гледам (ако може да ми препоръчате) някакъв фентъзи сериал от вида на Once upon a time, The vampire diaries, Game of thrones, Heroes и т.н. Благодаря.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 04:30 от Jokeraaa

# 417
Не знам дали отговаря напълно на търсеното, но разгледай A Discovery of Witches (Аз, вещицата) дали ще ти допадне.

# 418
  • IC 1101,Abell 2029
Вещерът май е фентъзи.

# 419
Не знам откъде се сетих за този сериал, но от няколко дена се опитвам да го намеря. Гледала съм само 1 или 2 епизода преди около 15 години. Мисля, че беше по БТВ, но може и да бъркам. Беше за някакво семейство ирландци, които живееха в нещо като село.

Много ми се размиват подробностите, но мисля, че действието се развиваше някъде в 19. или 20. век. Някой има ли спомен да е попадал на такъв сериал?

Общи условия

Активация на акаунт