Търся филм, сериал... Тема 12

• 72 579
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • В царството на игрите:)
Ако главната героиня е жена, това вероятно е филмът с Гуинет Полтроу Sliding Doors. https://www.imdb.com/title/tt0120148/
Песента от филма: https://www.youtube.com/watch?v=Ls0WfopgR9k
Това ми е много любим филм и като, че ли имаше и подобен с ключове, но немога да се сетя.

В Two Sliding Doors нещата не се ли въртяха точно около ключовете - ако ги беше забравила какво се случва, както и ако не беше, как биха се развили нещата в двата случая.
Мисля, че имаше нещо свързано с изтърване на метлото. Вратите се затвориха пред нея и оттам и "Плъзгащи се врати". Нещо такова имаше в началото, мисля Simple Smile

# 496
Да, изпусна влака на метрото и там сюжетът се раздели на две - ако го изпусне и ако не го изпусне. Но въпросът беше за по-стар филм с герой мъж. Предполагам, че е Blind Chance.

Аз от много време се опитвам да се сетя за един филм, който съм гледала по БНТ. Някъде през 90-те години е излъчван, възможно е да е било мини-сериал.

Сюжетът беше около три лекарки. Едната ясно помня, че беше руса, арестуваха я по грешно обвинение. Другата беше мозъчен хирург или подобно, попадна на спешна ситуация и трябваше да оперира мафиот. Спаси му живота и той после й помогна.

Почти съм сигурна, че съм чела след това и книгата, по която е направен филма. Бяха три лекарки, наскоро завършили, съквартирантки. Караха тежки смени, едната беше тъмнокожа и беше избрала да е мозъчен хирург, бореше се много, защото повечето такива специалисти бяха мъже. След операцията на мафиота тя започна връзка с някакъв мъж, забременя, но той беше женен или по някаква друга причина не искаше детето. Тя отказа да го махне, той инсценира неуспешен домашен аборт и я уби. Съквартирантката й я намери. Дали третата беше арестувана за това, не помня, но помня как се опитваха да ги убедят, че не е убийство, а тя сама се е убила без да иска. После мафиотът разбра и нещо направи на виновния - дали го уби или друго, не помня.

# 497
Не е ли Лекарки книгата, на Сидни Шелдън

# 498
  • София
Не е ли Лекарки книгата, на Сидни Шелдън

Ако това е книгата, значи филмът е този:
https://www.imdb.com/title/tt0112102/

# 499
Това е! Много ви благодаря! Убих се да търся с "лекарки" в заглавие на филми, а то трябвало книгата да търся.

# 500
Привет, търся сериал, който (ако не се лъжа) излъчваха преди около 5-7 години по Fox (отново не съм напълно сигурна). Ставаше дума за двама братя араби, единият мисля, че живееше в Европа и съзнателно се беше дистанцирал от семейството си - фамилията му управляваше някоя от арабските страни (също не помня дали беше реална държава или измислена), но брат му живееше там. Мисля, че в някакъв момент убиха баща им и на първия брат му се наложи да се прибере в родината си.
Бяха намесени и жените им, или по-скоро едната, която в определен период е имала връзка и с другия брат.

Действието се развиваше в наши дни, ставаше дума за семейни драми, тероризъм, убийства, любов и т.н.

Извинявам се за обърканото описание, но т.к. в един момент спряха да го излъчват, а аз не го намерих другаде, съм забравила съществени детайли.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 20:15 от Magnificent

# 501
Привет, търся сериал, който (ако не се лъжа) излъчваха преди около 5-7 години по Fox (отново не съм напълно сигурна). Ставаше дума за двама братя араби, единият мисля, че живееше в Европа и съзнателно се беше дистанцирал от семейството си - фамилията му управляваше някоя от арабските страни (също не помня дали беше реална държава или измислена), но брат му живееше там. Мисля, че в някакъв момент убиха баща им и на първия брат му се наложи да се прибере в родината си.
Бяха намесени и жените им, или по-скоро едната, която в определен период е имала връзка и с другия брат.

Действието се развиваше в наши дни, ставаше дума за семейни драми, тероризъм, убийства, любов и т.н.

Извинявам се за обърканото описание, но т.к. в един момент спряха да го излъчват, а аз не го намерих другаде, съм забравила съществени детайли.
Може би е този?
Tyrant
https://m.imdb.com/title/tt2568204/

# 502

Може би е този?
Tyrant
https://m.imdb.com/title/tt2568204/

О, той е, много благодаря! ❤️

# 503
  • София
Здр, търся Бг филм "Делото" с Мария Стефанова, Антон Радичев, Нона Милева и др .

# 504
  • # супернатурална #
Здравейте! Гледах по нашите твлевизии много готина комедия, за една пълничка жена, която искаше да е слаба, удари си главата и стана слаба в съзнанието си, обличаше се секси и всички започнаха да я харесяат,защото тя самата се харесваше. Имаше много смешна сцена, в която имитираше Шакира 😁 Сеща ли се някой за заглавието, искам да го перепоръчам на приятели.

# 505
Мисля, че е Диагноза: Секси! (I feel pretty).
https://youtu.be/Kavbmiaar4c?feature=shared

# 506
  • # супернатурална #
Да! Благодаря за бързия отговор!

# 507
Здравейте, търся следния сериал The artful dodger с бг субтитри.

# 508
  • Бургас
Все още няма субтитри за този сериал.

# 509
Момичета, надеждата ми е у вас. От години търся един филм.
Сюжетът е как един американец (или може би американци) ги задържат в държава в Азия (не знам коя е била, Тайланд ли, Виетнам ли, наистина нямам идея) и не могат да си тръгнат от там. И през цялото време се опитват да се измъкнат, Американското правителство също се намесва, но доста дълго време не успяват. Накрая успяха, но след доста мъки и борба с местните власти. Дори ако не се лъжа дълги години минаха.
Идеята на филма беше какво може да те сполети, ако попаднеш в някоя от тези държави и решат, че не пускат да се прибереш поради някаква си тяхна причина и според техните много различни правила. Ти си Американски гражданин, но там законът е съвсем различен и си в тяхна територия, съответно в техните ръце, и никой не може да те спаси, освен ако те не го решат.
Гледала съм го 2015 година, така че е от преди това. Лично аз вярвам и че може би е по истински случай, но не съм сигурна.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 22:36 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт