Участвате ли в благотворителни каузи? Ако да, интересувате ли се къде и при кого отива помощта ви? Дали е оценена?
Нека отговоря първо аз: участвам в благотворителни каузи почти целогодишно, но индиректно т.е. през фондации или кампании. На този етап нямам възможност да отделя време да предоставям безвъзмездно услуги или да се включвам в разнасянето на помощите напр. Помагам основно финансово, с храни, дрехи, играчки и т.н. И тук дойде въпросът от моя близка към мен: "ти знаеш ли изобщо къде отиват тези неща, които даваш?". Та се замислих, че всъщност не знам (казвам го със съжаление). Поразрових се в нет-а по повод благотворителни каузи и се натъкнах на снимки от разхвърляни и изхвърлени дрехи пред бежански лагери, захвърлени помощи около дома на отец Иван и ми стана доста неприятно, макар и да не трябва да е така. Помагаш, пък ако се оцени, добре, ако не- здраве да е.
По този повод да дам и друг пример: помагам на многодетно семейство от доста време с каквото мога и тези хора не са ме забравили за нито един празник. Получавам съобщение (честитка) за всеки празник. Толкова мило и приятно ми става.
Сега сте вие .....
п.с. Темата не е с цел хвалба или заяждане, а за обмяна на опит и гледни точки.