Търся филм, сериал... Тема 12

• 72 595
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
  ,,Мак " не е ли шотландско ?!  ,,О' " -ирландско.

# 526
Търся Royalteen (2022) с български субтитри

# 527
Ако е Mac - шотландско е било, или пък в САЩ потомци на шотландци. Ирландките са с О' или по-странно звучащи.

# 528
Цитат
Мисля, че е сериалът "Бащи и синове".https://www.youtube.com/watch?v=Mi1dd7VBKiI
Много благодаря ❤❤

Последна редакция: сб, 10 фев 2024, 17:25 от Анонимен

# 529
  • Пазарджик/Лондон
Търся "Worming up" (1985) - може и на английски, не е нужно да има субтитри, никъде не го откривам за гледане онлайн.

# 530
Търся руски филм, съвременен. Заглавието беше едната част на руски, другата - на английски. За някакво юпи, комбинативен, хитър и пр.

# 531
Духless, по романа на Сергей Минаев.

# 532
  • София
Здравейте, търся коя беше тази детска пълнометражна анимация (може би е била на Дисни) за две племена живеещи на Великденските острови. Едното правеше статуите с шапки и уши, другото без уши и спореха как е правилно да се правят. А младеж от едното племе се влюби в девойка от другото и премеждията им да са заедно и да възпрат безумното изсичане на дървета на племената си.

# 533
Здравейте, търся коя беше тази детска пълнометражна анимация (може би е била на Дисни) за две племена живеещи на Великденските острови. Едното правеше статуите с шапки и уши, другото без уши и спореха как е правилно да се правят. А младеж от едното племе се влюби в девойка от другото и премеждията им да са заедно и да възпрат безумното изсичане на дървета на племената си.
Единственият филм с подобен сюжет, който намерих, е този, но не е детски, нито е анимация. Възможно ли е да е той?

Rapa Nui (1994)
https://m.imdb.com/title/tt0110944/

# 534
Moana или Ваяна са детските анимации на Дисни, които са за островите, но не знам конкретно за статуи ли са или нещо друго.

# 535
  • София

Дали не е този: https://en.wikipedia.org/wiki/Ogu_and_Mampato_in_Rapa_Nui

# 536
Да, по-вероятно е той. И тук има две племена – Дългоухи и Късоухи – като във филма, който дадох, но този е анимация.

# 537
  • София
Абе не беше нито един от споменатите. Имам смътно съмнение дали в цялата измислена история не бяха омешали и Атлантида (не е едноименната анимация) и разни други теории и легенди. На български го гледах, може да е било преди 15 години - не помня. Търся го от известно време да си го припомня, но всякаш всички следи от него са изчезнали.
Все пак благодаря за усилията! Скоро ще си помисля, че съм сънувала, че съм гледала подобен филм Wink
Редактирам се, че може все пак да е този споменат от Птичарката. Струваше ми се, че е в малко по-друг стил анимацията, но може би и аз съм позабравила.

# 538
Момичета, гледах предложения Арго, но мисля, че не е той. В моя филм Американците ги държат заложници, в затвор или нещо подобно. Не се крият те, ами са задържани и не ги пускат, и минава доста време преди да ги пуснат, години.
Някой сеща ли се за някой подобен?

Момичета, надеждата ми е у вас. От години търся един филм.
Сюжетът е как един американец (или може би американци) ги задържат в държава в Азия (не знам коя е била, Тайланд ли, Виетнам ли, наистина нямам идея) и не могат да си тръгнат от там. И през цялото време се опитват да се измъкнат, Американското правителство също се намесва, но доста дълго време не успяват. Накрая успяха, но след доста мъки и борба с местните власти. Дори ако не се лъжа дълги години минаха.
Идеята на филма беше какво може да те сполети, ако попаднеш в някоя от тези държави и решат, че не пускат да се прибереш поради някаква си тяхна причина и според техните много различни правила. Ти си Американски гражданин, но там законът е съвсем различен и си в тяхна територия, съответно в техните ръце, и никой не може да те спаси, освен ако те не го решат.
Гледала съм го 2015 година, така че е от преди това. Лично аз вярвам и че може би е по истински случай, но не съм сигурна.

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 13:14 от Анонимен

# 539

Общи условия

Активация на акаунт