Предстои ми инсеминация - Тема No 32

• 31 160
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте момичета! 💐 Знаете ли в съботен ден дали се извършва инсеминация, ако овулацията се падне събота или неделя? Също така безплатно ли бият инжекцията (хориомон) в болницата?

# 481
Steffi.v, в Надежда - да, но не го правят докторите ако не са на смяна.
Хориомона се плаща. Могат да ти го бият там или ти го дават за вкъщи , зависи за кой ден трябва да е инсе.

# 482
Здравейте момичета ,пиша ви с молба за съвет .Днес цикъла ли дойде и ще се подготвяме за първа инсеминация този месец .Дилемата ми е дали трябва да опитаме на ЕЦ или да поискам стимулация .Нямаме открит проблем ,всичко е наред с хормони,цветна снимка ,спермограма имаме следена овулация ,фолукула нараства правилно и се пука .Иска ми се да знам ,че съм направила възможно най-добрия избор .

# 483
Wiktoriq Lachezarowa , и аз започнах по този начин . Първо на ЕЦ и след това преминахме със стимулациите . Правила съм стимулация с хапчета и с инжекции . Сама исках инжекции като си мислех , че ако увеличим броя на Ф шанса е по-голям , но за да се случат нещата просто трябва една Я .
Та….. убедих се в това и 10 Ф да имаш , когато не става - просто не става . Има момичета с 1 бр Ф и им се случват нещата .
Така че , моя съвет е ако си имаш О , пробвай без стимулациии не си “трови” организма излишно .

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 11:04 от Belive123

# 484
Абсолютно съм съгласна с Believe, няма смисъл да смяташ, че ако имаш 5 фуликула, имаш по- големи шансове. Аз имах 4 неуспешни инсеминации, като 2 бяха с по 2 и с 3 фуликула - не помогна.
Сега ако се върна назад, ще искам най- много Летрозол/Фемара като стимулация, няма смисъл от инжекции.

# 485
При мен също си има овулация, всичко е наред с фоликулите, но въпреки това лекарят ми ми изписва таблетки за стимулация (фемара, кломифен).

# 486
Здравейте, момичета! Днес ми е 16 ден от началото на цикъла, очаквам овулация след 2-3 дни по думите на лекаря. Ако не стане и този път, говорихме за инсеминация, имаме цветна снимка, спермограма, някои изследвания. Останах изненадана като ми каза, че успеваемостта е 10-15 %. След това и от прочетеното тук разбрах, че няма големи шансове. Но това ни предложи като следваща стъпка. Ще следя темата с интерес.

# 487
Sunday91 и Dolce_Vita 123, благодаря за подкрепата, момичета.
Ние пропуснахме 4-тата инсеминация този месец, защото се разболях още на 24 декември и все още не съм се възстановила напълно.
Поне успях да прочета книгата "Всичко започва с яйцето" (ако трябва да търся положителното от тази ситуация) и едно от нещата, които ми направи впечатление бе, че приемането на Фемара/Летрозол  води до намаляване дебелината на ендометриума, което намалява шансовете за имплантация.

# 488
Tanq79, дано скоро оздравееш напълно и действате с 4та инсеминация, която да е успешна. Не съм чувала, че Фемара изтънява ендометриума, но след инсе обикновено ми изписваха прогестерон (утрогестан), който пък поддържа дебелината, така че не би следвало да се пречи на имплантацията с тези допълнителни мерки.

# 489
Момичета, преди инсеминация взимат ли ви секрет за уреаплазма, хламидия и микоплазма? Имам едно парене и пишкане на често от доста време, което ту минава, ту се появява. Искам да се изследвам, но до сега никой доктор не е споменавал за тези изследвания. Разбрах същo, че ако са положителни, това може да е пречка за забраменяване.

# 490
MamaKika, на  мен преди инсеминация ми казаха да се изследвам за микоплазми и уреаплазма, в Геника.
Имах някаква уреаплазма (Parvum май се казваше), пих антибиотик и чак тогава пристъпихем към процедура.

И преди всяка инсеминация си пусках микробиология. Аз бях в Афродита, там са стриктни, и цветна снимка правихме преди инсе.

# 491
MamaKika, на  мен преди инсеминация ми казаха да се изследвам за микоплазми и уреаплазма, в Геника.

Имах някаква уреаплазма (Parvum май се казваше), пих антибиотик и чак тогава пристъпихем към процедура.

И преди всяка инсеминация си пусках микробиология. Аз бях в Афродита, там са стриктни, и цветна снимка правихме преди инсе.
Не знам дали ще ми ги изследват преди инсеминацията, доктора нищо не каза за тях. Но предвид симптомите, които пак се появиха от снощи, искам да си ги пусна сама, за да не губим време. Доктора ме вика след цикъла за следене на фоликулите и ако са положителни резултатите, сигурно няма да направим нищо. Не знам...аз си разсъждавам сама, яд ме е че не ми ги е назначил.
Цветна снимка имам от март миналата година. Дали ще трябва нова да правим?

# 492
Аз да си кажа разочарованието, че моята първа инсеминация трябваше да е този месец, но така и не се състоя, защото фоликулите не се бяха пукнали, въпреки че ми беше бит овитрел в сряда. След това ходих на проследяване четвъртък, петък и събота и така и нищо. Доктора ми каза, че при това положение да отложим и да си пробваме вкъщи. А си имах по два фоликула отляво и отдясно. Само дано не станат задържани, притеснявам се че може да е от кломифена, който приемах, тъй като на предишни проследявания не съм имала такива проблеми. Надявам се следващият месец всичко да е наред и желая успех на всички момичета 💐

# 493
Steffi, съжалявам за проваления опит. Можеше да опиташ да правиш повечко коремни преси - помагат да се спукат фоликулите.

# 494
Скрит текст:
Steffi, съжалявам за проваления опит. Можеше да опиташ да правиш повечко коремни преси - помагат да се спукат фоликулите.
Правих и трите дни, аз и по принцип си ходя на фитнес и единият от дните се раздадох и там, но въпреки това нищо, нз защо стана така, надявам се следващият път повече късмет.

Общи условия

Активация на акаунт