Университети в Германия и други държави с немски език- тема 19

• 58 984
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • София
В общежитието на сина ми си имат чистачка, която се грижи за коридора и кухнята. Sunglasses Е, пак им стоят тигани и чинии в мивката, по цял ден понякога, но като цяло е спретната и чистичка кухнята сега, като видях. А се ползва от 10тина и повече на етажа.

# 556
При WG -то на сина ми имаше един по-възрастен немец, който не понасяше дори малки оризчета в мивката - та всички бяха като войници - три момчета.
А G.D. е права и аз пътувам с гъби и абразивни препарати в багажа, за да не губя време там да търся.

# 557
Много благодаря още веднъж. Знам, че за Манхайм е много трудно се класираме за общежитие, освен това и закъсняваме с регистрациятата, т.к. синът ми по - късно получи резултата от DSD II, тъй като го прави две седмици след другите деца. Но каквото стане. Поздрави,

# 558
  • София
Защо да е много трудно, там е относително по-лесно в сравнение с другаде..Но да, малко късничко пускате заявление.

# 559
  • München, Deutschland
Само като идея, жилища малко извън града или пък не баш залепени за университета от около 50 квадрата излизат близко до цената на 2х хубаво общежитие, в случай, че човек има с кого да се комбинира. Така беше в Карлсруе, но Манхайм и досега е по-евтин като град според мен.

# 560
  • тук-там
Здравейте,
Много моля ако имате информация относно   какво представлява т.нар. дублет / двойна стая - "Doubletten" в германските общежития и конкретно в тези Манхайм. Трябва да се регистрираме за общежитие там, но няма достатъчно инфо или снимки. Предварително благодаря! Поздрави,

Аз не разбрах - вие сега ще кандидатствате или вече имате оферта?

# 561
  • София
Само като идея, жилища малко извън града или пък не баш залепени за университета от около 50 квадрата излизат близко до цената на 2х хубаво общежитие, в случай, че човек има с кого да се комбинира. Така беше в Карлсруе, но Манхайм и досега е по-евтин като град според мен.
За Карлсруе не знам, но от Хайделберг примерно определено е  по-евтин Манхайм по отношение на общежития и наеми, нищо че ги делят двата града  едни никакви 20-25 км.. Така е и при дъщеря ми в Нюрнберг, в Ерланген, само на 20 км отстояние,  са доста по-скъпи..

По повод комбинирането, не претендирам да съм права, но наблюденията ми показват, че първокурсник-чужденец ( в частност българин) доста трудно получава жилище, та да може да се комбинира с някого в него. Това става по-лесно на следващи етапи, понеже наемодателите виждат, че човекът вече е от година-две  в съответния град, бил е редовен платец, може би вече и работи и т.н. В началото просто е по-голямо недоверието..

# 562
Много благодаря още веднъж. Знам, че за Манхайм е много трудно се класираме за общежитие, освен това и закъсняваме с регистрациятата, т.к. синът ми по - късно получи резултата от DSD II, тъй като го прави две седмици след другите деца. Но каквото стане. Поздрави,

В Манхайм можете да кандидатствате и в частно (католическо) общежитие, което не е много по-скъпо от предлаганите от Studierendenwerk.

# 563
Здравейте, скъпи майки!

Ние сме българското сдружение на студентите в Манхайм "Бай Ганьо".

Сърдечно Ви каним на нашата менторска среща за бъдещите кандидат-студенти, в която ще им разкажем повече за университета, специалностите и живота в Манхайм, Германия. Срещата ще се проведе в Google Meet на 01.05 в 12ч на обяд. Линк за събитието можете да намерите на страницата ни във фейсбук.

https://fb.me/e/6gNcWJOx3

Очакваме Ви!

Поздрави,
Екипът на "Бай Ганьо"

# 564
# 565
Добра ли е тази цена за Мюнхен?

# 566
  • София

Ми не е зле, особено след покачванията на цените в общежитията навсякъде и предвид факта, че става дума за Warmmiete. В момента има общежития за сам човек с кухненски бокс и  собствен санитарен възел към Studenten/Studierendenwerk над 400 Еuro в градове, които не само се водят, а са наистина по-евтини от баварската столица.

# 567
  • столицата
Нямам никаква идея. Просто попаднах на обявата във фейсбук и побързах да я споделя ако някой е с жилищен проблем. Знам, че в Германия е трудно.

# 568
  • София
Нямам никаква идея. Просто попаднах на обявата във фейсбук и побързах да я споделя ако някой е с жилищен проблем. Знам, че в Германия е трудно.
Особено в Мюнхен.На първо четене не ми се струва толкова висока цената.

# 569
  • München, Deutschland
Ок ми се вижда цената. Аз знам за 800 месечно варм, но за по-голяма стая и само още един човек в жилището (май хазяин беше). В този смисъл, при 4 човека е ок цената. Кварталът попринцип е с лоша слава сред немци и отделно от това е грозен, но според мен става за живеене, аз в някои от спряганите за хубави, не бих живяла така или иначе.

Общи условия

Активация на акаунт