Университети в Германия и други държави с немски език- тема 19

• 58 957
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Споделете каква е специалността, може би тогава може да се говори по-конкретно. В академичните унита във Виена едва ли ще може с В2,  но вероятно в  някой приложен университет може, трябва да се потърси, ако такъв вариант е приемлив. Другият вариант е да се прочетат на съответните сайтове опциите за допълнителен курс, примерно един семестър, с цел достигане на комплексно С1.Такива се предлагат и в  Германия, и в Австрия.
[/quote

За архитектура става въпрос, до колкото знам допълнителния курс е една година, след което се кандидатства на общо основание, т.е. не гарантира прием. Странно ми е, че една от фирмите сподели мнение за безпроблемно кандидатстване в ТУ-Виена, тъй като част от кандидатите се отказвали, изпита не е сигурно дали ще се проведе, това на база техния опит ако може да се вярва. От унито отговор - линк от сайта. Други пък фирми категорични, абсурд било прием в който и да е университет.

# 586
  • София
Aми нямам идея каква е тази фирма, която една бърза справка не може да направи..
Определено не  искам да прозвучи грубо, но и кандидатът/кандидатката също може да намери бързо инфо по въпроса. Затова след мейла унито Ви е  насочило към сайта си, там съвсем ясно пише какво ниво по немски се иска за ВСИЧКИ немскоезични бакалавърски и магистърски програми Simple Smile И няма значение дали ще има или няма да има изпит, дали хора ще се откажат или не.

Разгледайте академията  за изящни изкуства във Виена, предлага специалност архитектура и изисква за прием  В2 и по немски, и по английски.
https://www.akbild.ac.at/de/studium/zulassungspruefungen/bachelo … 24-de_230411_.pdf

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 00:03 от пенсионирана русалка

# 587
Aми нямам идея каква е тази фирма, която една бърза справка не може да направи..
Определено не  искам да прозвучи грубо, но и кандидатът/кандидатката също може да намери бързо инфо по въпроса. Затова след мейла унито Ви е  насочило към сайта си, там съвсем ясно пише какво ниво по немски се иска за ВСИЧКИ немскоезични бакалавърски и магистърски програми Simple Smile И няма значение дали ще има или няма да има изпит, дали хора ще се откажат или не.

Разгледайте академията  за изящни изкуства във Виена, предлага специалност архитектура и изисква за прием  В2 и по немски, и по английски.
https://www.akbild.ac.at/de/studium/zulassungspruefungen/bachelo … 24-de_230411_.pdf
[/quot

Не звучи грубо, напротив. То е ясно, че  изискване за прием - С 1 обхваща максимума от всички части, но при консултирането, може би излишно, се получи подвеждането.

# 588
  • На планетата Земя
Абсолютно излишно е консултирането. От фирмата казаха ли ви какво трябва да направите преди момента, в който изпитът може да не се състои?

# 589
Абсолютно излишно е консултирането. От фирмата казаха ли ви какво трябва да направите преди момента, в който изпитът може да не се състои?
С фирмата нямаме подписан договор, те стъпките могат да се направят и самостоятелно, разговорите с тях са общи.

# 590
  • столицата
Ако детето се справя с немския, а вие с английския , спокойно може да кандидатства без фирма. Просто проучвате внимателно всичко, което е написано на сайта. Има и онлайн дни за кандидат -студенти.
Вариант е да изкара езикова година и после да започне студентстването. Няма ли време за второ явяване на изпит за сертификат? Имаше някакви към Гьоте.

# 591
При дъщеря ми се получи така, на ДСД на устния имаше В2 и се яви на ДАФ, на който всички модули и бяха С1 (там са точки - 3, 4, 5 - но приравняването пиша). Малко излишно се оказа след това, но така бяхме по-спокойни и ние и тя.

# 592
  • Варна
Eзиковия курс при това ниво на езика ще е един семестър. За моите деца и зет ми се оказа изключително полезен. Дъщеря ми с един семестър езков курс завърши бакалавар и магистър  преди свои съученици с ДСД.

# 593
Благодаря на всички за включването. Да, тя е наясно с езиковата година/ един семестър, но нещо не е убедена в тази стъпка, тъй като този семестър може да го пропусне и да се яви тук за друг сертификат. Еми, каквото реши и каквото стане.

# 594
  • На планетата Земя
Здравейте!

Я да попитам запознатите какъв е процесът: кандидатствано е за общежитие, потвърждава се всеки месец.
Какво след, след като Warteposition-ът се изравни с наличните места (или стане по-малко число)? Ще пишат и ще предлагат да се наема ли?

# 595
  • София
Ех, Милето, де да беше така в частта с изравняването..Наличната бройка е колко стаи от този тип има принципно в общежитието. Ама никъде не пише колко от тях са заети.  Може дори към даден момент никой да не се изнася конкретно оттам и да няма никакви места. Дори и когато номерът ти на чакащ е много по-малък от наличната бройка стаи, не е задължително да почнат със звъненето/писането... Нямам идея дали това е скрийншот от Аахен, на тяхното ми мяза, но дори ида не е, ще ползвам Аахен просто за пример. При едната ми девойка там имаше гаф (техен) с потвържденията и заради повторна регистрация към този момент (месец май) тя беше доста назад като позиция. Но сестра й беше на 30-40та позиция, а никой не я е търсил. То на нея не й беше и първо желания Аахен , де, а Манхайм, та не се впрягаше. Вижте дали по сайтовете на общежитията има телефони/мейли за контакт с отговорниците за общежитията/етажите (студенти). На някои места в Аахен има. Атакувайте в добавка и тях с инфо, че имате регистрация и я потвърждавате всеки месец. Отделно ако нямате още общежитие към момента на приема, се оглеждайте и за познати, живеещи в някое от упоменатите в листата ви с  желания общежитие. Ако въпросният напише препоръка, и тя тима своята тежест при отдаването на свободна стая..

# 596
  • На планетата Земя
Много благодаря за разясненията, Русалке. Точно исках да разбера какъв е принципът с тези номерации, какво означават. Става дума точно за Аахен. Ние не сме все още на зор, кандидатстването дори още не е стартирало, да не говорим, че не са ясни още датите, на които ще са готори немската и българската диплома. Но ще знам как да действаме, ако в един момент приоритетите се насочат в тази посока. Vielen lieben Dank!

# 597
  • София
Брей, не съм склерозирала значи Joy , още помня как изглежда Аахенската справка на Studierendenwerk..

# 598
  • На планетата Земя
Аз мисля, че аахенският сайт е един от малкото, в които можеш да влезеш и така да си проверяваш. Повечето не изискват регистрация, изпращаш си данните и желанията и после не можеш да провериш онлайн какво се случва.

# 599
  • София
Аз мисля, че аахенският сайт е един от малкото, в които можеш да влезеш и така да си проверяваш. Повечето не изискват регистрация, изпращаш си данните и желанията и после не можеш да провериш онлайн какво се случва.

Да, но навсякъде по някакви параграфи си "послъгват", може би не умишлено като наш Ганьо, но все пак. А може и нещо да ни убягва на нас в логиката им. На голямата ми дъщеря някога най-голям мерак й беше Мюнхен, беше приета исканата медийна информатика в ЛМУ, ама общежитие оттам не  й предложиха въпреки че трябва да е била от най-най-най първите, пуснали заявление още в първите 1-2 минути след отварянето на портала. Онзи младеж, когото коментирахме с теб на лични Wink, пусна заявлението си доста дни след нея, а получи стая в написано и от нея като желано общежитие. И в Аахен не е прецедент някой с по-задна позиция по някакъв незнаен принцип да получи мейл/обаждане за събеседване с хората от етажа, а  позиционираният по-напред - не..Та, да, проверяваш къде си, ама само като ориентир. Чувала съм, че хора са им писали с питане как така Х  е получил с по-задния си номер оферта, а те не. Ама какво са им отговорили е въпросът.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 13:52 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт