Университети в Германия и други държави с немски език- тема 19

• 58 926
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ако имате и най-малки съмнения, относно владеенето на езика, адаптацията на младежите, езиковата година или семестър са много, много полезни. Не гледайте на това като губене на време!
Езикова година, карана онлайн, за мен няма никакъв смисъл.

# 616
  • Варна
Така наречената  подготвителна година може да е само един семестър , зависи от нивото на владеене на езика. Може да се кара в един университет и после да се продължи в друг. Много, много полезна . Езиковия семестър е над 200 часа( тук в Гьоте са доста по малко часовете) . Попадаш на място, където никой няма да ти проговори на български .

# 617
Heart DecorationPurple HeartHeart DecorationPurple Heart
Благодаря Ви
Heart DecorationPurple HeartHeart DecorationPurple Heart

# 618
Аз така и не разбрах дали ще се гледат оценките от ДЗИ при прием? ( икомическа специалност) Ясно ми е, че не влиза в средния успех на дипломата, но може пък да ги гледат отделно. Една агенция казва да, друга не!??

# 619
  • София
Аз така и не разбрах дали ще се гледат оценките от ДЗИ при прием? ( икомическа специалност) Ясно ми е, че не влиза в средния успех на дипломата, но може пък да ги гледат отделно. Една агенция казва да, друга не!??
За икономическа не знам, за медицина примерно се взимат предвид. Питайте по мейла в  набелязаното уни.

# 620
  • София
Изпитните елементи са 4 - писане, четене с разбиране, слушане, устен. За да отговаря на  ниво С1 сертификатът, всички елементи трябва да са издържани с минимум 4 от 5 възможни точки.
А възможно ли е повторно явяване само на модула с 3 точки примерно или отново на целият изпит трябва да се явиш?

# 621
  • София
Изпитните елементи са 4 - писане, четене с разбиране, слушане, устен. За да отговаря на  ниво С1 сертификатът, всички елементи трябва да са издържани с минимум 4 от 5 възможни точки.
А възможно ли е повторно явяване само на модула с 3 точки примерно или отново на целият изпит трябва да се явиш?
Не, явяваш се пак Simple Smile
https://www.testdaf.de/de/teilnehmende/mein-testdaf/faq/faq-erge … e-und-zertifikat/

# 622
Пожелавам успех на всички, които утре и в неделя ще се явяват на TMS.

# 623
  • тук-там
Успех и късмет на ТМС! Пишете как е минало. Макар да остана зад гърба ни, много се вълнуваме с кандидат-студентката от този изпит Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 20:00 от mtz

# 624
Задължително.

# 625
  • София
Успех и късмет на ТМС! Пишете как е минало. Макар да остана зад гърба ни, много се вълнуваме с кандидат-студентката от този изпит Simple Smile

Аз се вълнувам (силно казано вълнувам, но поне ми е  интересно) и 4 години по-късно, понeже ми харесва форматът ( и пак  бих си правила някои задачи, ако ми попаднат), но дъщеря ми сигурно дори не се и  сеща, че някога е имало такова нещо....Joy

# 626
  • тук-там
Така е! Бързо се забравя, особено като ги поеме медицината Simple Smile

# 627
И аз много се вълнувам от матури (това ми е и професионално) и кандидатстване. Дъщеря ми обявява подобни трепети за филмарски Bowtie

Стискам палци на кандидат-медиците Flowers Four Leaf Clover

# 628
  • София
Успех и от мен на ТМС!🍀
Какво минимално ниво на езика трябва да се владее за да се кара езикова година?

# 629
  • München, Deutschland
Ми то има различни групи - има съвсем нищо не знаещи индийци, има и хора, които са го учили в училище. Вероятно ще ги разпределят в началото по групи и бързо ще се изравнят.

Общи условия

Активация на акаунт