Паническо разстройство - 55

• 43 438
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
Хора, питате дали нещо си може да е от среса, сякаш сресът е нещо незначително. Почти всичко може да е от него, защото това е “убиец”номер 1. Познавам хора, които водят озадачаващо нездравословен начин на живот, но са спокойни като телета. Това са тези, дето ще надживеят стресираните. Всичко е в главата, което е най-лошото.

# 136
Пила съм Симпатил, Золофт и сега Ципралекс и Атаракс. но гаденето, потенето, замайването ме побъркват. Иначе за съвети, нормалните-повече почивка, по-малко стрес., разходки и развлечения. Но изляза ли на разходка ми прилошава и така се въртя в кръг.

Пишете, че 4 месеца пиете АД, не трябваше ли да подействат вече... А гледам са ви предписвали различни... 😔

# 137
Здравейте, от една седмица приемам бифлокс през ден. От вчера ми е лошо, отпаднало, гади ми се, а днес кръвното ми играеше от 96 до 172 горна граница, а долната 80-95. Дори в един момент кръвното беше 97 на 26 долна. Отделно апарата отчете аритмия. Това странични реакции ли са на бифлокса ? Кога ще отминат? Някой пие ли бифлокс и как го е понесъл в началото ?
И аз имах подобна симптоматика от бифлокса. Изчакайте още седмица-две, и ако няма подобрение, се консултирайте с лекар за евентуална смяна.

Искам да пия нещо преди сън, за да спа спокойно. Какво бихте препоръчали? Валериан, мента, глог нещо не ми помага.

# 138
И аз това се чудя. Защо не се оправям. Всеки ден ми е кошмарен. Искам само да лежа, а няма как да стане. Трудно ми е на работа, в ежедневие, всичко.

# 139
Защото а) не се провежда правилно лечение или б) не са се натрупали още лекарствата. Ако е второто, търпение, колкото и да е трудно в нашето състояние.

# 140
Да. Аз все се мъча да намеря физическа причина. Може ли да ми кажете какво ви и на вас, когато сте зле. Аз се опитвам да си обясня всеки симптом, а явно трябва да ги приема.

# 141
Здравейте, от една седмица приемам бифлокс през ден. От вчера ми е лошо, отпаднало, гади ми се, а днес кръвното ми играеше от 96 до 172 горна граница, а долната 80-95. Дори в един момент кръвното беше 97 на 26 долна. Отделно апарата отчете аритмия. Това странични реакции ли са на бифлокса ? Кога ще отминат? Някой пие ли бифлокс и как го е понесъл в началото ?
И аз имах подобна симптоматика от бифлокса. Изчакайте още седмица-две, и ако няма подобрение, се консултирайте с лекар за евентуална смяна.

Искам да пия нещо преди сън, за да спа спокойно. Какво бихте препоръчали? Валериан, мента, глог нещо не ми помага.

Сутрин пия 1/2 лорапам от 1 мг, но явно ми идва слабо. За сън приемам тритико 1/3 от 75 мг, помага ми да спя добре.

# 142
Да. Аз все се мъча да намеря физическа причина. Може ли да ми кажете какво ви и на вас, когато сте зле. Аз се опитвам да си обясня всеки симптом, а явно трябва да ги приема.

Постоянна тревожност
Замаяност - понякога лека, понякога силна (това отмина, но го споменавам, за да те успокоя)
Странни усещания навсякъде в тялото
Треперене (отвътре)
Ускорен пулс
Сърцебиене
Умора, като при грип
Странни усещания в очите, виждам размазано
Дразня се от силен шум, от силна светлина, от ярки цветове
В магазин, ако изобщо вляза, имам чувството, че потъвам
Чувство за нереалност, сякаш сънувам всичко или го гледам през стъкло
Има и още много, но само като ги пиша, и ми стана зле Simple Smile)))

# 143
Благодаря ви. Може би най-ужасното нещо е като тръгна пеша нанякъде и това чувство за потъване, придърпване сякаш нямам сили и силното потене от нищото. Вторник съм на психиатър,,дано той ми помогне, че ми писна вече. Успех и на вас.

# 144
Помощ..световъртеж! Снощи гледах тв с детето и като си завъртях главата се почна.Докато ида да викна мъжа ми щях да падна..кръвното ми бе добре.Днес отново ми е едно такова.Да ходя ли до болницата не знам..не ми се случвало досега такъв силен световъртеж..дали  са паник атаки..
При мен всичко започна така...стоях си на стола...ровех си в телефона...и изведнъж ужасно ми се завива свят...ставам краката подкосени...треперя...сърцебиене...и в спешното...от там ме изгониха...казаха ПА...тогава за първи път чух за ПА...

# 145
Успех, момиче! Да, това усещане при ходене е ужасно. Но е просто адреналин.

# 146
Здравейте,
До сега ходя по кардиолози заради ускоряване на пулса и силно сърцебиене, един път в спешното ме диагностицираха с излизане от ритъм, но повечето кардиолози, които посетих след това и гледайки кардиограмата, казват, че не съм излязла от ритъм. Правила съм холтер - нормален. Имам проблеми със щитовидната, Хашимото и хипофункция, но я следя. Уж всичко е нормално, но усещането ми е, че сърцето няма да издържи и ще се пръсне и ще умра, ужасно е!
Самодиагностицирах се, че това са паник акаки, но се чудя възможно ли е понякога да продължават по-дълго, около 1 час, като усетя, че се започва взимам допълнитена доза бета блокер и отминава след час.
Последната от вчера продължи около 10-15 минути, появи се от нищото. Бях забравила да си изпия бетаблокера, като ускорих пулса на 125 и го изпих, но след 10 - 15 минути нещата започнаха да се нормализират, не вярвам бетаблокера да е подействал толкова бързо. Получих сърцебиене, леко затруднение в дишането, треперят ми ръцете, последно вчера получих и леко мравучкане в краката под колената, появява се страх, че ще умра .
По принцип с какво времетраене са паник акаките? Възможно ли е да продължат 1 час, най-вече ускореният пулс.
Моля ви за помощ и съвети!

# 147
Здравейте,
До сега ходя по кардиолози заради ускоряване на пулса и силно сърцебиене, един път в спешното ме диагностицираха с излизане от ритъм, но повечето кардиолози, които посетих след това и гледайки кардиограмата, казват, че не съм излязла от ритъм. Правила съм холтер - нормален. Имам проблеми със щитовидната, Хашимото и хипофункция, но я следя. Уж всичко е нормално, но усещането ми е, че сърцето няма да издържи и ще се пръсне и ще умра, ужасно е!
Самодиагностицирах се, че това са паник акаки, но се чудя възможно ли е понякога да продължават по-дълго, около 1 час, като усетя, че се започва взимам допълнитена доза бета блокер и отминава след час.
Последната от вчера продължи около 10-15 минути, появи се от нищото. Бях забравила да си изпия бетаблокера, като ускорих пулса на 125 и го изпих, но след 10 - 15 минути нещата започнаха да се нормализират, не вярвам бетаблокера да е подействал толкова бързо. Получих сърцебиене, леко затруднение в дишането, треперят ми ръцете, последно вчера получих и леко мравучкане в краката под колената, появява се страх, че ще умра .
По принцип с какво времетраене са паник акаките? Възможно ли е да продължат 1 час, най-вече ускореният пулс.
СРК-МВ изследвано ли е след такива кризи със сърцето? ПА се диагностицира, след като са изключени всички други физически патологии.

# 148
Здравейте! Атаракс може ли да се вземе без рецепта?

# 149
Скрит текст:
Здравейте,
СРК-МВ изследвано ли е след такива кризи със сърцето? ПА се диагностицира, след като са изключени всички други физически патологии.
[/quote]

Не, никой кардиолог не ми е назначавал подобно изследване? Как се прави?

Общи условия

Активация на акаунт