Паническо разстройство - 55

• 45 069
  • 770
  •   1
Отговори
# 390
Димана Йорданова 698644, иди на ушен лекар, там правят промивка и ушите се отпушват идеално, стига да не е нещо по-сериозно.

# 391
Здравейте, искам съвети от вас, понеже не знам на къде да се насоча.. Имам много голямо притеснение относно други хора, да говоря с други хора, да се срещам други хора, но това притеснение е най-силно когато съм сама, когато съм с приятел не е така.Дори като се разхождам сама по улицата и се чувствам некомфортно, постоянно си втълпявам, че някой ме гледа и разни такива работи.. Попринцип много се влияя от мнението на хората, нямам високо самочувстие, притеснявам се за дребни работи и т.н  и това притеснение се изразява във физически симптоми като треперене, изпотяване, сърцебиене, постоянен страх да не се изложа, да не направя нещо не както трябва, и като цяло не мога да бъда себе си.  Като бях ученичка не бях такава, не ми пукаше особено, но сега някакси сама го предизвиках този страх постоянно да се появява ввъв всекидневни ситуации. Въпроса ми е дали някой е бил в такова състояние, дали може да се преодолее от само себе си, дали медикаменти биха помогнали в такова състояние, понеже  не съм нервна , не изпадам в кризи и паник атаки просто свръх притеснителна и тревожна ..

# 392
  • София
Ако е това конкретно притеснение и с изключение на него се чувствате добре психически и физически, може би консултацията с психотерапевт е вариант.

# 393
Аз съм същата. Все си мисля, че някой ме зяпа. Или че ме гледа там, където аз не ща да се гледам. Не понасям да общувам с хора, които не са ми много близки. Никога не съм го смятала за проблем, тревожността ми определено засилва тези “обсесии”. Но, пак казвам, не ги смятам за анормални.

# 394
А как се справяте с болките във врата, чак към главата отива. Нямам шипове, но ме хваща от време на време ужасно като схванато.

# 395
Аз съм същата. Все си мисля, че някой ме зяпа. Или че ме гледа там, където аз не ща да се гледам. Не понасям да общувам с хора, които не са ми много близки. Никога не съм го смятала за проблем, тревожността ми определено засилва тези “обсесии”. Но, пак казвам, не ги смятам за анормални.

Аз бях така, но започнах да се предизвиквам. Говоря нарочно с всякакви хора, дори и с непознати, с по 1-2 реплики и вече мога да кажа, че напълно съм го преодоляла. Използвам и всички чужди езици, които знам. Даже започна да ми харесва да си говоря с непознати. В началото е много трудно, чудиш се какво да кажеш и т.н. Но установих, че в общия случай, хората нямат нищо против да си размените няколко неангажиращи реплики. По този начин и спира да ти пука какво ще си помислят хората за теб. И да те мислят за луд, какво от това? Те не са ти близки. Установих, че загубих и всякакво притеснение от когото и да било, от всякакви авторитети. Вече и папата да дойде, мога да си говоря с него Grinning

# 396
Психотерапията ще реши този проблем. Но основния виновник - Интернет ще продължи да прави много хора с такива усещания.

# 397
Здравейте! Някой знае ли защо Золофт липсва в аптечната мрежа, слувало ли се и преди да изчезва за толкова време?

# 398
В последните седмици имам някакви странни спазми в мускулите и съм в тих ужас. Потрепване, скованост. Дали някой има опит с подобни симптоми? Прочетох листовката на Аритавито, пише ги, ама чак сега да се проявят, не ми се вярва. Ужасена съм.

За Золофт писаха на предните страници, че няма в аптечната мрежа.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 11:17 от Анонимен

# 399
  • София
Здравейте. Някой дали пие хлорпротиксен тук? Интересува ме колко часа му е действието, т.е. ако го пия вечер за сън, на другия ден ще съм бодър ли или държи и през деня?

elinor7, ако не се лъжа, ти пиеше хедонин 50мг вечер, нали? Не ти ли е потиснато на другия ден? На мен много ми засилва депресията и се чувствам зле на другия ден, уморено, депресирано и освен това ми влияе и на дишането, получавам задух. Затова търся нещо друго, което да има по-слаб ефект и в същото време да ми обира сутрешната тревожност, без да ме прави парцал целия ден.

# 400
Лошото на тия медикаменти, особено примерно зопиклона е, че фазата на БДО и дълбокия сън почти липсват. Спиш 10 часа, а си спал все едно 1.

# 401
  • София
Доколкото знам, при тритикото и ремиртата фазите на съня са си ок. Ремиртата ми идва много силна. С тритикото спя, но ми се върна сутрешната тревожност и е много кофти. Хедонин не ми се пие, че не ме кефи действието му хич, иначе той тушира сутрешната тревожност, само дето ме вкарва в депресия и целия ден ми е кофти.
Та се чудя какво да я правя тази сутрешна тревожност. Взимам малко клонарекс, но не ми се ще да го правя продължително. В чуденка съм...
Зопиклона не е ли наркотично и той? Ще ми се да избягам от тях.
Като цяло тежкото безсъние премина, сега може би ще спя и без тритико, но все още ме е страх да го спирам, а и уж да се възползвам и от неговото антидепресивно действие.

# 402
Здравейте. Някой дали пие хлорпротиксен тук? Интересува ме колко часа му е действието, т.е. ако го пия вечер за сън, на другия ден ще съм бодър ли или държи и през деня?

elinor7, ако не се лъжа, ти пиеше хедонин 50мг вечер, нали? Не ти ли е потиснато на другия ден? На мен много ми засилва депресията и се чувствам зле на другия ден, уморено, депресирано и освен това ми влияе и на дишането, получавам задух. Затова търся нещо друго, което да има по-слаб ефект и в същото време да ми обира сутрешната тревожност, без да ме прави парцал целия ден.
Точно така за хедонина, затова псито ми изписа хлорпротиксен, много хубаво лекарство, спи се от него( на мен ми е помощно към хедонина) а на другия ден имаш настроение и помага за депресията.
Лошото е, че май са го спрели, няма го. На мен ми го даде пси.

# 403
  • София
elinor7, има хлорпротиксен вече по аптеките, пуснали са го от скоро, днес си купих. Още ме е страх, не знам кога ще го пробвам.
А ти пробвала ли си само хлорпротиксен. Интересно ми е ако можеш да направиш сравнение между него и хедонина - по-силно или по-слабо, колко часа му е действието, ей такива неща. Защото, както писах, хедонина ми идва много силен и гаден.

# 404
enyo пила съм преди години само хлорп. но не ме успиваше, или заспивах за кратко. И аз не го искам тоя хедонин, но няма как.
Хлора е съвсем лек, даже дъщеря ми го пиеше за няколко месеца, когато имаше безсъние. Не сме имали някакви стр. ефекти.
Почни го в ден преди да почиваш, например в петък или събота и виж.
Не мисля, че ще ти причини нещо, най-много да ти оправи депресията Laughing

Общи условия

Активация на акаунт