Великобритания - тема 93 Есенно Хелуинска....

• 34 593
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Миналата година дъщеря ми първоначално се беше класирала от училище за cross country run. Беше много доволна от себе си до момента, в който не прочетохме, че реално бягането е през зимните месеци, в пресечен терен, кал, дъжд евентуално... За нейно (и мое) облекчение от училище намалиха бройката на децата, които ще ги представят и мойта отпадна. Не знам дали някога ще разбера удоволствието от това да си кален и мръсен.

Ние открихме коледния сезон с панто в събота. Вчера смених есенния венец на вратаta с коледен. Утре слагам елхата. Но ме мъчи гърло и не съм на кеф. А кифленския адвент календар с козметика за детето започна с пила за нокти. Като за първи ден можеха да сложат по-глезещо и лъскавко, що за избор!?

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 16:10 от Блу

# 226
  • Великобритания
И мойта беше на панто в понеделник , много и харесало , някви пирати ги пръскали с вода и тя съответно беше много щастлива
Аз адвенти не купувам , предните 2 години пълен fail , отваря се всичко още на 1ви, макс. втори декември. А и тя не иска , та съм ок
Още 2 дечица се отказали от футбола , та сега щял да си помисли да играят вътре .. Не ми е проблем да му плащам 30 кинта на търм ,  ама да играят поне на топло, та ще чакам развитие на драмата ми.

# 227
Блу, синът ходи на нещо подобно началото на месеца и ще хоси пак януари. Яд ме е, че съвпадат с бг училище, иначе ще го пускам на всички. Много яко преживяване е. Реално са под 10 мин голи на пресечена местност - кога кал, кога гора, баири... Хем валя като бяга, а имаше съвсем малко кал по обувките само. Усещането е съвсем различно от писта и бая се озори. 🤭

В нашата къща само аз не съм доволна от адвента си, но поне се връзва с украсата на елхата и ще се ползва и за в бъдеще. Като го понаредя малко, ще показвам.

Мери, елфът ще прави ли бели или само за украса?

# 228
  • Leeds, UK
Тук съм, момичета😁 Имам доста смени тази седмица и малко поизоставам. На Коледа ще работя тази година, но почивам на Нова година, което напълно ме устройва. Още не съм сложила Коледната украса, може би следващата седмица.
Pampers и ние сме на мусака😁

Любима!
Болните да оздравявате, че идват празници❤
Новата ми фризьорка ми изгори косата. Точно за празниците ще приличам на нищо. Днес ходих при една друга, която каза, ме поне 2 терапии трябват и поне месец, месец и нещо да не се боядисвам. Аз съм руса, ужас🙈. Плаках. Имах сравнително хубава коса за изрусена. Сега направо слама. Дано да я спася.

# 229
Happy, много съжалявам. Дано бързо се възстанови косата! Поне дълга ли е да я връзваш?

Малко коледно настроение от мен. Началото на другата седмица почивам и ще продължа с украсата.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 00:33 от Pampers

# 230
  • Leeds, UK
Дълга е, ама опърпана. Правя я на кок и с фибички  отстрани и това е. Поръчах си Олаплекс и ще правя терапии.

# 231
  • Bristol
Happy, на оплекса аз нещо не му хванах цаката как се слага и не останах доволна. Дъщерята каза, че трябвало да подсуша хубаво косата, преди да слагам. Но на моето руно, ако не е влажно, бая оплекс ще погълне, а ми се стори скъпичко.. 🙄

Памперс, ти си се развихрила вече. Аз за уикенда оставих. Днес ми е пристигнал венеца за вратата, но никой не го е приел и ще го търся в пощенския офис 😔 Интересното е, че винаги има човек в къщи, но мен няма ли ме, моите пратки никой не става да отвори вратата и да ги вземе. Много съм сърдита на моите, а аз най-малко поръчвам онлайн.
Елфа прави бели, ако се сети само 😂

Менюто ми за следващата седмица. 4 рецепти за 3ма с отстъпката излезе £32. Едно време не се плащаше за доставка, сега вече се плаща, почти £5 😔
Скрит текст:

# 232
Моя елфза първи път почна да прави бели, но още в началото май ще се изчерпа от идеи. Ако някой се сети нещо, да казва. Плюс, мама и тати елф може да ходят за няколко дни някъде и баба и дядо елф да започнат да правят пакости, ще им трябват и идеи и за тях.

# 233
Ронка, от де толкоз елфи у вас? 🤭

Синът се чуди, че само нашите елфи били послушни. Казах му, че дядо Коледа не смее да ми праща палави, защото ще ги изгоня. Правят по някоя и друга малка беличка. Като цяло играят с игрите на децата, носят им лакомства, билети за среща с дядо Коледа, коледби джунджурии, подготвят картичките за съседите, тук таме изяждат нещо.

Днес пътуваме и са им оставили джобни и шоколадчета за изпът, например. Ще залагат на конни надбягвания с на дребната конете, ще спретнат един карбут със стари играчки. В деня на коледното представление ще играят театър пред плюшените играчки... Такива неща има в програмата им тази година. Реагирам според деня и какво се е случило. Някой като се разболее и те са болни.

# 234
111днес… просто останах без думи. Сега ще ви кажа какво стана, само казва в началото още, при нас няма walk in центрове и единственото място с е&I department ,който си е наистина емурджанси и т.н, е към болница в град на около 20 мили и се води основна болница за Корнуел и островите Сили. Тук имаме някаква местна болница, но искат рефъръл от 111 преди да се отиде там. Та, виждате колко зависим от 111 за не чак толкова спешни случаи.

Детето от вчера с някаква темп и не добре, днес се събужда сутринта и има обрив около устата, типично импетиго. Всичко ОК, обаче се оплаква, че я боли и главата сутринта, а после и гърлото, едва преглъща. Гърлото е цялото обложено. Звъня аз на 111, защото все пак не е за спешното чак, а аз съм и сама с двете деца. В спешното в момента се чака по 7-8 часа. Звъня аз в 9 часа сутринта, обажда ми се сестра в 10.30. Всичко ОК, заради гърлото обаче има съмнения за скарлатина и ще ме остави в листа на чакащи, доктор да ми се обади и ще го направи до 6 часа време. Детето е на 4г. Стана 4.30, никой не ми звъни, при което аз им звъня пак и питам няма ли накрая някой да ми се обади. Да, в листа на чакащи била, ще ми звъннат. В 6.30 ми звъни доктор, да ще ми се обадят да ми дадат час след малко да я види някой лично, не се знае обаче в коя част на Корнуел и кога. Корнуел не е толкова малко, може да ме пратят някъде си. След малко ми звъни рецепционистка, много съжалявала, Ана само един единствен свободен час имало и то в 10.40 вечерта. Е как да го мъкна това дете по нощите? Казвам и че тя цял ден не е добре, чакаме някой да я види от 10 сутринта и да я държа будна до 12 вечерта няма да стане, искам пак да говоря с доктор, поне да ми изпише антибиотик. ( основно исках потвърждение кой, аз имах вкъщи и щях да я почвам. Фусидин също си имах и го почнах още сутринта). Докторката ми звъни и с най-голяма наглост, едва ли не какво ме занимавате сега, как няма да си дойдете на часа и т.н арогантно отношение. Не бил неин проблема, че аз чакам от 10 сутринта. Ако няма да дойда, утре да съм си звъняла пак и цялата процедура отначало. Събраха ми се очите просто. Това за 4 годишно дете, когато и навсякъде тръбят колко са се завишили случаите и има починали деца. И в същия момент нас ни зариват с какво ли не в аптеките, а от тия които зависи прегледа/ диагноза и лечение, ми обяснява как щало да си мине само и не е нещо особено. Повечето случаи били леки.
Сори, излях си душата.

# 235
  • на малък остров в океана
Звучи като скарлатина наистина. Дъщеря ми две години подред я кара като малка. Но бяхме в България. И двата пъти личния лекар я прати да и направят изследване с антибиограма. И двата пъти пи Аугментин 10 дни. И след това отново направиха отново изследване да се убедят, че се е изчистила от стрептококите.

# 236
  • Великобритания
ох милата , дано я види скоро лекар и разберете какво е , и дано ви изпишат правилно лечение , че тез малоумните лекари знаят 2 антибитоика и си ги редуват ..
Това е нещото , от което се ужасявам и направо ме хвърля в паника , истерия и всичко , за което се сетите ..
По зле съм и от хипохондриците , само като я чуя да киха или кашля , сърцето ми почва да прескача .. Ей вчера пак цял ден температура 37.5 и уморена , днес по бива , ама пак я влачи таз температура .. наливам чайчета, мед и топли супички ..дано се размине тоз път

# 237
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ронка да се оправя детето!
За първи път откакто живеем тук и мен ме ядосаха докторите. Моята кашля три седмици, но нямаше температура само умора в един момент започна. Обадих се да я заведем само да и чуят гърдите, дават ми час за обяд, казвам че няма как да я заведем тогава, но баща и може след 4.00, нямало доктор тогава.... а преди сме взимали при тях точно такива чрсове без проблем. Казаха че ще ми се обади някой, директно им казах да не си правят труда, защото по телефона не могат да и чуят гърдите, Накрая я оправихме с Бронхо стоп сироп и пие витамини и сега е добре.
Сега аз съм наред да звъня за себе си заради една болка от вдигане на тежко която не минава и се локализира към корема, да видим колко ще ме въртят.

# 238
Аз директно ходя в walk-in или children’s emergency в болницата, ДжиПи не съм виждала от поне две години, знам как мотат, но поне за деца трябва да са по-адекватни. При нас проблема е да прескоча рецепционистите, които се имат за повече лекари от лекарите.
Ронка, много кофти че нямате walk-ins, дано скоро оздравее малката, моят продължава с кашлицата вече втора седмица, поне спряхме температурата..
Снощи имахме коледното парти, като гледам снимките, ще трябва да се взема в ръце новата година, доста кила съм качила и направо ми се реве Sad

# 239
  • На острова
И аз сега извадих инхалатора, че пак се разсополявихме и разкашляхме. Имам излизане до пощата и ще взема Пиритон сироп, въднъж ми го бяха предписали за една влажна кашлица и съм си вменила, че помага. Имам Стодал от България, Sambucol витамини, клеева тинктура и давам, бронхо чай с мед, стеримар, намерих един неотварян Виброцил. И така 🤪

Общи условия

Активация на акаунт