Юлските майки се разтапят от усмивки! - Родени Юли 2022 - Тема 3

• 21 358
  • 824
  •   1
Отговори
# 720
  • Замък сред облаците
Да си измрънкам. Аз и детето така си изкарахме акъла. Легнали сме в спалнята, той да спи уж ама го оставих да се нарита и наиграе докато се умори и преглеждам месинджър. Чувам давене изведнъж, нашия налапал наопъки биберона и си блокирал цялата уста с пластмасовия кръг. И стиска естествено от паника, издърпах го, слава богу без да нараня венците, ама така ревна детето 😥 успокои се бързо де, ама ми скочи адреналина. Сега се старая да не мисля колко банални ситуации ще ме изправят на нокти в бъдеще 😅

П.п. Детето почна днес да се върти от легнало положение настрани постоянно. Преди бяха единични случаи. По корем се кефи докато не се умори (към 5 мин) обаче не се сеща да легне по корем и да се отпусне с глава настрани 🤯 Забива нос надолу и вооой до небесата.

# 721
АА, дано няма подобни стресови ситуации скоро! Неприятно е меко казано...Само като се сетя при нас какво давене е имало с Ротарикс и кърма, ми призлява. Няма да коментирам фобията ми от задавяне с храна....
А иначе, на Дарина ѝ отне 3-4 дена да забива глава и да вие, но след това схвана, че може да лежи с главата настрани по корем и да я мести ту наляво, ту надясно. Доста добре спи така.

Също ще захранвам след празниците, освен ако не го отложа по някаква причина. Вече дадох на детето да си поиграе с двете лъжички за самостоятелно хранене на Томи Топи, добре чешат венци. Има и една пластмасова чашка, предложих ѝ вода, изпи половин глътка с неохота, но пак си начеса венците в нея. Grinning

Кръвните изследвания 6 месец стандарт ли са в България? Лекарката ми спомена кръв и урина на малката по-следващия път.

Допълвам се: Дарина обожава да е по корем. Така се успокоява и даже два пъти успя да заспи сама, търкайки носле в матрака. За нея заспиването сама си е цяло ново умение, за жалост рядкост, но се вижда светлина в тунела. Обаче...тя иска да се обръща по корем през ЦЯЛОТО време! Докато я кърмя, се опитва и ядосва, че не може, забива нос в гърдата и върти цялото тяло! Не ми хрумва позиция, в която може да стане това, което е наумила! Като я сложа на леглото, земята, кошарата веднага се обръща! Като ѝ писне пищи да я обърна! Обръщам я, две секунди щастие и пак се обръща и пищи! Astonished И това по цял ден, защото още не може сама от корем на гръб, а много ѝ харесва да се върти...А също така се върти като пумпал на място! В памперса няма таралеж, сигурно е в дупето...

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 20:33 от Bubblezz

# 722
Олеле, и мен така ме е страх от такива задавяния. С каката не успях, но преди няколко дни бях на курс за първа помощ при бебета и деца. Някак по-спокойно се чувствам.

Ние понеже сме далече и ММ до края на годината трябва да е заявил отпуска за 23 мислим за кръщене на Мати пролетта. Дано само няма някакви забрани покрай ковид. Та децата спят, аз съм се унесла в мисли за дати, възможности и тн.

# 723
  • Замък сред облаците
Матея, и аз мисля за такъв курс. А у БГ забраните паднаха от миналата седмица. Няма извънредно положение…

Ох, това моето момче не спира…. 😄😄😄😄

Реших че е време да почна грижа за устната хигиена на Йоан, взела съм комплект силиконов накрайник за пръст и паста на Нук. Е, няма такова отвращение, с глас съм се смяла - пастата е с аромат на банан и ябълки, нищо гадно според мен. Плю, мръщи се, стиска устни. Захранването отсега знам че ще е фън 😂😂😂

Сега 30 мин се приспиваме вече, реееев, киселеене. Накрая се изпърдя, оповръща ме, викам ще му олекне, нееее…. Айде в кошарата, долепям я до спалнята па лягам успоредно на него. Мръъъъън, рев… Пипам ръчичка - топла. Дай маме да ти откопчея чувала, едното краче отвън - миряса на секундата!!!! Гука в момента. А вкъщи е същото като вчера 🤷🏻♀🤷🏻♀🤷🏻♀

# 724
Съжалявам АА, посмях се на твой гръб.

Моята девойка докато всички бебета хапваха бабани на воля, дори не искаше да и го доближа до устата. До ден днешен нито хапка не е хапнала. Казва, че и мирише много гадно.

Ако има такъв курс и там, бих препоръчала. Някак факта, че се упражнявахме на "бебе" и дискутирахме различни ситуации ме успокои.

Значи ще планувам смело, пък както дойде.

# 725
Като намерите курс в София, свиркайте Simple Smile

Йоан също веднага се обръща по корем и явче се надига много смешно на ръчички, като поза кобра във високия вариант 😁 лошото е че се изморява и почва да ръмжи по някое време, но ако го обърнем по гръб пак се обръща по корем и се почва отначало. Гледам че има зародиши вече на долните две зъбчета, много обича да ми грбне пръста и да си чеше венците на него. Продължава да си спи в кошарата, само сутрин в 5 го взимам при мен. Вече не иска да спи на ръцете ми (онзи ден бяхме на гости), та имрповизирахме с един барбарон. Заспива на гърда често но после веднага го оставям в легълцето му, пробужда се но само се понамества и продължава да си спи. Тези дни и много си разглежда ръцете, разперва пръсти и ги наблюдава. Тези дни го хващам на няколко пъти да гледа през мен, може би има някакви наченки на мисъл вече 😁

Последна редакция: ср, 23 ное 2022, 22:23 от magi g

# 726
  • Замък сред облаците
Ето за София: https://firstaidbg.com/%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B … 0%BC%D0%BE%D1%89/

Доста често организират, остава аз да се организирам да се запиша. Иначе имаме техния джобен наръчник.

# 727
АА, добре че бързо си извадила биберона, представям си какъв ужас е било!

Вече очите ми са на 10 покрай това бебе, очаквам всичко от него 😂

Отзад напред - Академия за първа помощ съм набелязала аз от доста време https://academyfirstaid.com/ чувала съм добри отзиви за техните курсове.

Зъбната хигиена не почва ли след като избият зъбчета? Изпитвам ужас как ще му мия зъбите от сега.

Тони се върти от гръб по корем ПОСТОЯННО! Още не съм го сложила легнал и той се е завъртял по корем. Върти се като пумпал, наляво, надясно, прави пълен оборот… уви не се завърта наобратно по гръб (умишлено) все още. Като по малък обожаваше да спи по корем, имали сме дни където всичкото спане през деня е ставало само по корем. Обаче от както се научи да я вдига тая глава… даже заспал да го сложиш по корем се ококорва и почва да вдига главата. Измаря се след някво време по корем, но не му хрумва, че може да отпусне главата да си почине малко, а почва да мрънка. Ако го обърна по гръб, за да си почине или го взема в мен, следва ред. Връщам по корем и е доволен и щастлив… за 5 секунди щото вече се е изморил. Голяма борба е тея дни. Но пък от както усилено почна да прави опити за обръщане, а и вече седи все по корем, главата му рязко заякна. Супер стабилен е, изкарва доста време по корем, оглежда се.

На 6 навършени месеца се правят ПКК и урина, да. Също има и ортопед след 6ти месец.

И последно - мерси за отзивите за киндиру. И днес не стигнахме обаче, защото господина реши да се държи като новородено и спа 5часа през деня! 😳 да видим къде ще му излезе края и колко ще спи тая нощ. Също не спи в мен вече, колкото и да се мъча да доприспивам не става. Което… не е чак толкова лошо 😂 поне дундуркането спря за момента. 🥳

# 728
Аз карах курса за първа помощ преди месец, онлайн, този, който АА  е дала. Имат и присъствено , доволна съм, но имам  чувството, че ще забравя всичко  Grinning

Йо е в някакъв мега крив скок на растежа от 3 дни не спи, ръмжи, кара се , ужас е ..почна сутрин рано да се буди. Днес се завъртя за пръв път сам от корем по гръб и ние като добри родители го изпуснахме. Бях го оставила по корем в кошарата, отивам да си мия ръцете за 2 минути, ММ прави млякото, връщам се ... господинът катурнат по гръб и се катери с краката по решетките на кошарата. Като се умори и той се просва по нос и почва да мрънка. Ръцете отдавна си ги гледа, но сега ги глозга  до лакътя вече.

Днес  вече едвам гледах следобяда и почти съм задремала на дивана, а той в кошарата, изведнъж викам нещо се укроти съмнително и чувам, че нещо капе. Поглеждам го, той си наврял  бузите между решетките, оплезил езика и капят лиги на пода  Grinning

# 729
хаха голям майтап са тия мъници. Благодаря ви много, сигурно и аз ще запиша онлайн, че иначе ни е доста сложно.

# 730
  • София
Аз пък на теория ги знам нещата, нещо подобно и на работа се водя, минавала съм курсове на теория и с въпроси после, ноо много ми се иска на практика да изкарам един такъв курс. И все не намирам възможност, но надявам се да намеря кога и да ида присъствено. Да ви се оплача аз, вчера вечерта забелязах едно мааалко петънце на окото на Алис, нищо не направих и реших, че ще излезе само. Днес сутринта беше гурелче и почнах с промивки с физиологичен разтвор. За жалост до вечерта се влоши и леко се притвори клепача, тя взе да го трие и се притесних. Ходихме в ИСУЛ, там има дежурен очен и каза, че е конюктивид. Изписа ни капки антибиотични и след 4 дни ако не мине ще ходим за секрет в Александровска болница. ТА, дано мине, че вторник сме на ваксини. И да бъде пълно забавлението от утре сме и с баткото вкъщи, за да съм сигурна, че ще е здрав за ваксината на малката.

# 731
  • Замък сред облаците
Абе, то са си за смях някои неща не отричам 😁

И ние сме вторник на ваксини, та даже мисля да пропуснем посещението при свекърите уикенда, че и малката племенница на ММ ходи уикенда, а тя е ученичка и да не лепне нещо малкия. Миналия уикенд поиска да го подържи, но й обясних че наближава ваксина и не искам да се разболява, та уикенда след ваксините съм обещала. Много разбрана 10-годишна госпожица.
Мен ми е зор сега да мине последния ротатек, че да не се падне по празниците, ако сега пак отложим случайно. Та затова съм и малко по-стриктна (уж).

Вчера извадихме “летния”кош, снощи изпрах и чувалчето, иначе излизахме с “мечока” от Пепко.
Скрит текст:
Днес май ще тествам втора позиция че така полегнал хич не изглежда удобно макар че спа като пич. С тия обемни плюшени дрехи не може да си прибере ръцете 🤷🏻♀ Четох сега, тази втора, наклонена позиция била подходяща след като детето може да си държи врата изправен. Този майлстоун сме го минали отдавна. Наклонът е като на шезлонга гледам. И вече третата, напълно изправена позиция е за като може да седи съвсем сам.

# 732
АА и ние извадихме "летния кош". Единствената ми цел беше за да спре да крещи в количката. При последното излизане със зимния, Господи не знам дали и вие в БГ не сте го чули беше кошмар просто.  Прибрах се със засилка хвърших коша, ако имах брадва щях да го посека Grinning
Изкарах летния от комплекта който нямах намерение да ползвам даже, защото ще продавам целия комплект и исках да не е използван, но сега ще е използван няколко пъти. Нямахме още космонавт, ония ден го изкарах за малко докато имаше мааааалко слънчице ами пак не му беше много готино. Хем не беше в най легнала позиция. Сега вече имаме космонавт, чакам ММ ми да почива заедно да излезнем тея дни, че ако стане нещо поне да не съм сама (той да го носи)...
Ето го моето шило дето не търпи в количка. Но му казах това е положението, ако не иска да стои вкъщи докато проходи, ще се научи. Като се върнем от БГ ще му вземем Cybex twist S +2 ако не му хареса незнам Animal Hear No Evil

(усмивката лъже, не спря да се чекне Grinning)

# 733
  • гр.Пловдив
Много трябва да се внимава сега като започнат да се обръщат и въртят във всички посоки..Герито вчера падна от спалнята на пода и си удари главичката в ръба на кошарата Disappointed RelievedConfoundedFrowning1
Сложих и само се завъртях да затворя вратата и се чу звучно туп и кански рев-на мен ми прималя и поисках да се самобичувам ..как се е претърколила толкова бързо..така и не разбрах ,но белите стават лесно..слава Бога няма й нищо-само реван около час,не е повръщала,да е сънлива ,даже и цицина няма,но ще ми е за урок ..

И ние купихме от на ММ един колега това столче Peg Perego prima pappa -Diner Savana е нашето,неразличимо от ново  и чувал за количка Odenwaelder общо за 160лв ,доста добри покупки,като се има предвид цените на чисто нови -стол 270лв намален и чувал 250 лв WTF?!

# 734
казват че нямало бебе, което да не е падало поне веднъж. Нашата спалня е много висока и уж внимавам по тая причина, ама то бързо стават белите. Важното е че се е разминало леко.

Общи условия

Активация на акаунт