Проблеми в аналната област

• 2 248
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Доскоро писах в темата за анална фисура с убеждението, че страдам точно от това. Ще се опитам да разкажа накратко: Преди доста години ми бяха излезли кондиломи, гинеколог ми изписа кондилин за тях, но ми каза да мажа и отзад, защото и там имало. Въпреки че не видях там нещо, което да ми прилича на кондиломи, все пак мазнах и там с кондилина. От този ден започна едно присърбяване, при ходене до тоалетна смъди, за тези години - понякога слабо, друг път се обостря и не се търпи. Мислех, че е фисура, получена от травма с кондилина, но това лято ходих при проктолог(Матев от Ст. Загора), понеже обостренията зачестиха и не се търпеше през повечето време.  Той беше категоричен, че няма фисура. Каза ми, че единствено вижда контактен дерматит и изписа крем с кортикостероиди. От него нямаше ефект и реших да посетя и кожен лекар. При огледа кожния не откри нищо, но ми изписа хапчета, спрей и някакъв сапун, който не дразнел. Накрая обаче се усъмни, че е възможно да са гъбички кандида, пита ме дали ходя често до тоалетна, а аз наистина ходя твърде често. Каза ми да направя натривка в домашни условия и да дам за изследване. Вчера излезе резултата и е отрицателен. И сега се чудя как да постъпя. Не съм взела още изписаните неща, но хапчетата, доколкото разчитам рецептата са деанксит. Това нали е антидепресант, защо да ги пия? И се чудя каква е тази практика, като отидеш на лекар да ти изпишат една камара неща, без да са открили нещо, без да има диагноза. Чудя се и дали е възможно натривката да не е дала верен резултат, понеже най- ми се връзва да е това. Аз така или иначе ще се върна при лекаря, но все пак исках да попитам и вас, дали някой е имал подобни проблеми и каква диагноза са му поставили? Просто се видях в чудо, не откриват нищо, а аз продължавам да влизам със страх в тоалетната. Стана доста дълго, но благодаря на всички, които ще прочетат и ще се включат.

# 1
Нямам представа защо така са подходили при теб!
Аз бих подходила по следния начин:
1. Бих пуснала микробиология за паразити, гъби, патогенни бактерии и т.н. на фецес. Еднократното пускане често не е обективно и за това се пуска 3 пъти.
Ако искате пълно излседване можете да си направите фецесдиагностика, но тя е доста скъпа.
2. Бих спряла да ползвам тоалетна хартия. Трудно е ако ползвате обществени тоалетни - направо невъзможно. Но ако ходите само или в повечето случаи у дома по голяма нужда то да няма бърсане, а само миене.  
Доста хора правят кожни реакции към тоалетната хартия - тя съдържа доста химикали и избелители, а последните години и парфюми, които силно алергизират тази част на тялото. Ако не можете да не ползвате тоалетна хартия трябва да намерите ВАШАТА такава. Лично аз съм доволна, не ми прави проблеми и алергии тх от Лидъл - синята опаковка с овцата.
3. Бих обърнала голямо внимание с какво пера бельото и кърпите си. Не бих прала бельо с чорапи.
4. Бих се мазала с Витасин. голяма фенка съм му и съм много доволна от крайния резултат и за какво помага. Бих ползвала Витасина сутрин и вечер след тоалет, а денем и след всяко миене судокрем. Витасина бих слагала и навътре, но сутокрем не е за дълбоко нанасяне.

Като първа стъпка това бих пробвала. Не бих пила лекарства без доказана диагноза.
Това ваше често ходене до тоалетна обаче вероятно се дължи на непоносимости към храни, които не знаете и не корегирате. Ако имате финансова възможност си пуснете изследване на голям пакет.

Успех!

# 2
Нямам представа защо така са подходили при теб!
Аз бих подходила по следния начин:
1. Бих пуснала микробиология за паразити, гъби, патогенни бактерии и т.н. на фецес. Еднократното пускане често не е обективно и за това се пуска 3 пъти.
Ако искате пълно излседване можете да си направите фецесдиагностика, но тя е доста скъпа.
2. Бих спряла да ползвам тоалетна хартия. Трудно е ако ползвате обществени тоалетни - направо невъзможно. Но ако ходите само или в повечето случаи у дома по голяма нужда то да няма бърсане, а само миене.  
Доста хора правят кожни реакции към тоалетната хартия - тя съдържа доста химикали и избелители, а последните години и парфюми, които силно алергизират тази част на тялото. Ако не можете да не ползвате тоалетна хартия трябва да намерите ВАШАТА такава. Лично аз съм доволна, не ми прави проблеми и алергии тх от Лидъл - синята опаковка с овцата.
3. Бих обърнала голямо внимание с какво пера бельото и кърпите си. Не бих прала бельо с чорапи.
4. Бих се мазала с Витасин. голяма фенка съм му и съм много доволна от крайния резултат и за какво помага. Бих ползвала Витасина сутрин и вечер след тоалет, а денем и след всяко миене судокрем. Витасина бих слагала и навътре, но сутокрем не е за дълбоко нанасяне.

Като първа стъпка това бих пробвала. Не бих пила лекарства без доказана диагноза.
Това ваше често ходене до тоалетна обаче вероятно се дължи на непоносимости към храни, които не знаете и не корегирате. Ако имате финансова възможност си пуснете изследване на голям пакет.

Успех!
Благодаря много за отговора. Всъщност съм се мазала вече с витасин (както и с всичко, предназначено за тази област, за което може човек да се сети). Но на мен витасина хич не ми подейства добре, още по-неприятно сякаш беше усещането с него. Най-странно за мен е, че всичко започна в деня, в който се намазах с кондилина, а оттогава минаха години. Май наистина трябва да направя по-задълбочени изследвания. Казваш, че са скъпи, но колко горе-долу е тази фецесдиагностика?

# 3
Погледнете в Детоксцентър. Зависи какво изследвате и пакета е различна цена.

Но според мен дискомфорта ви е кожно раздразнение и трябва миене със сапун за атопии, без тх, мазане с кремчета с цинк, овлажняване /например джинджира/ и така.

Гъби, стафилокок и т.н в червата нямат израз като сърбеж, болка или парене. Евентуално глисти, но не залагам на това.

# 4
Благодаря, Дорис!

Общи условия

Активация на акаунт