Виена тема 13

• 43 571
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Аз също стигнах до извода, че Виена сити кард ще мr дойде по-неизгодна, отколкото карта за градския транспорт и отделно hop on hop off, ако решим, че ще се возим и на тях.

Марги, може ли да споделиш защо картите за градския транспорт са по-изгодни? Ние сме двама души с едно дете на 14 години, което ще пътува безплатно ако си вземем Виена сити карт. При картата за градски транспорт трябва да купим карта и за детето.

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 11:27 от Красимира Златева 621061

# 136
  • София
Днес уж на спокойствие седнах да купя картите за градския транспорт. Ами пак подпалих яко, тъй като в крайна сметка стигнах до въвеждане на данните от кредитната ми карта, без никъде да ме попита кой hop on hop off искам. На сайта пише, че се избира между The big bus и другия. Съответно чаках при попълване на данните да ми излезе опция на избор между двата.
Тоест сега се чудя какво е искал да каже авторът. Дали пък на място там просто избираш кой хоп он искаш и като се качиш - чекираш и си готов. Дори нямаше опция на кой ден от престоя да включа тур автобусите.
Ами бясна съм, досега никога не ми се е опъвало да купя или резервирам нещо, егати и тъпия сайт!

# 137
Сигурно можеш да избираш между двата, нищо не разбирам от тези хоп-он. Най-добре им драсни един имейл за всеки случай и директно им кажи към твоята поръчка какво желаеш да имаш: info@viennacitycard.at

Ние в Будапеща имахме 48 часа без конкретна дата, просто се активираше след влизането в автобуса.

# 138
  • София
Ли Лу, писах сега на този мейл и ще ми върнат отговор в понеделник. Благодаря ти! Hug
Отново проверих какво пише на сайта им - избира се една от двете компании. Не е уточнено кога и как става този избор, така че им давам черна точка за пропуска. Grin

# 139
Аз също стигнах до извода, че Виена сити кард ще мr дойде по-неизгодна, отколкото карта за градския транспорт и отделно hop on hop off, ако решим, че ще се возим и на тях.

Марги, може ли да споделиш защо картите за градския транспорт са по-изгодни? Ние сме двама души с едно дете на 14 години, което ще пътува безплатно ако си вземем Виена сити карт. При картата за градски транспорт трябва да купим карта и за детето.

Като по-неизгодни за моето семейство имах предвид тези карти, които включват хоп-он автобус. Ние си взехме стандартните карти за градски гранспорт за 72 часа, при които всеки възрастен може да е придружаван безплатно от едно дете до 15 години. (май беше до 15 или пък до 16:thinking:)

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 16:29 от Мaрги

# 140
  • СОФИЯ
Ох, приходи ми се пак след 15 години. Дайте ориентировъчни цени в заведенията, шницел, сладкиши, да започвам да планирам.
За вечеря препоръчвам Фиглмюлер и Плахута. От телефона не ми дава възможност за линк към страниците им. Цените не са драстично увеличени спрямо 2020, дори Ф са направо тънки, но трябва резервация. Последно хапнах там септември т.г.

# 141
Тонка, като имаш сити кард-а, ще го покажеш на разпоредителя в автобуса е ще ги издаде карта за туристическия автобус. Ние се качихме на централно място и имаше момиче, което издаваше билети. Сканира баркода на картата, принтира ми билет за теристическия и готово. И аз съм с недобри впечатления от описанията им, но от картата и всичко останах доволна Hug

# 142
  • София
Морковина, благодаря ти! Hug
Побеля ми косата вече с тия карти.
Понеже искам да купя наведнъж за 5 човека и леко ми трепери под лъжичката да не издъня работата.
Сега стискайте палци сайтът да ми приеме картата и да забравя за неволите. Grin

# 143
Какво стана, дръж ни в течение Hug Аз ще им предложа да си оправят сайта, явно нещо не е написано ясно. Трябва да им се каже, иначе всеки турист така ще се измъчва.

# 144
  • София
Най-после! Отварям шампанското. Joy
Получих картите на мейла, както и фактурата. На самите карти пише, че има включен hop on hop off, но Ли Лу, ако ти се занимава, може да им пишеш, за да направиш добро на следващите клети туристи. Hug

# 145
Здравейте, в периода 13-16.12 сме във Виена. Аз и мъжът ми отиваме за втори път по време на каледните базари, но сега групата ни е доста голяма- 6-ма възрастни и две деца. Запазила съм билети и голям апартамент и сега чета темата, за да видя някакви новости.
Това, което ме изненада приятно са безплатните турове с екскурзовод. Разгледах сайта им и разбрах как да направя резервация, но ми е интересно напълно безплатно ли е и като всеки българин с предрасъдъци- къде е уловката или няма такава.
Ще съм благодарна faviana сподели
Сетих се и още нещо да попитам- вместо влак/автобус от аерогарата до Виена, няма ли да бъде по-изгодно финансово, ако вземем 2 таксита и директно ни заведе до мястото, на което ще отседнем?  Нямам спомен дали пред летището има стоянка с таксита, предишния път ползвахме услугите на CAT.

Последна редакция: ср, 09 ное 2022, 11:57 от mamita_desita

# 146
За другото незнам , но на спирката на автобусите видях ,че има таксита.

# 147
  • СОФИЯ
Има таксита на летището, но грубо цената е около 50 евро в посока, зависи къде сте отседнали. С намалението от букинг за предстоящото ми пътуване ми предлага цена 43 евро в посока.  Шнелбана е 1.90 евро на човек в посока, при положение че има карта за градски транспорт. САТ е 19 евро двупосочно, дете до 14 години пътува безплатно.

# 148
mamita_desita, безплатни са, накрая се оставя бакшиш, ако и колкото прецениш, без да е задължително. Аз съм ползвала много пъти такива турове в различни европейски градове.

# 149
Благодаря за бързите отговори:))

Общи условия

Активация на акаунт