Виена тема 13

• 43 579
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Сменят категорията на влака - много типично е за Австрия.
Най-сигурна е проверката директно на сайта на öbb.
Но не се прекачване на друг, а си се возим в същия?
Да. Принципно да. Но все пак и за пълна сигурност задай конкретни дата и час и провери на сайта на öbb
Благодаря Simple Smile)
В неделя работят ли магазините за дрехи по Mariahilfer?

# 166
Сменят категорията на влака - много типично е за Австрия.
Най-сигурна е проверката директно на сайта на öbb.
Но не се прекачване на друг, а си се возим в същия?
Да. Принципно да. Но все пак и за пълна сигурност задай конкретни дата и час и провери на сайта на öbb
Благодаря Simple Smile)
В неделя работят ли магазините за дрехи по Mariahilfer?
Това е Австрия😄, нищо не работи в неделя. Има дежурни Били по гарите със заключени щандове за козметика😄, само храната е достъпна. Разни малки магазинчета за сувенири също работят. Знам една- две турски закусвални, които също до обяд работят. Дори няколко хранителни на Мексикоплац( арабски естествено). Но дреха, еле пък на Хилфе- никогаж в неделя. Миналата година направиха коледно промо- последния уикенд, който иска да бачка, че уж да компенсира частично дългия локдаун.

# 167
Значи още първия ден сме там, а в неделя само разходки със сандвичи в чантите Grinning

# 168
  • СОФИЯ
Ресторанти и сладкарници си работят в неделя, само магазините не.

# 169
Ние ще пътуваме за 3 дни, от 29.11.22 г. за коледните базари. Ще бъдем настанени в хотел Mercure Wien Westbahnhof, Felberstraße 4. Това как е като локация ? Изчетох темата, но някак си ми е трудно точно да си подредя програмата за тези 2 дни. Само възрастни сме, без деца. Искаме да посетим Шонбрун, техническия музей, Белведере, Катедрала Свети Стефан, Църква Karlskirche. Ще съм Ви благодарна ако ми помогнете за разпределението по дни и ако нещо друго мога да включа !

# 170
  • София
Радост, в единия ден посещавате Шьонбрун и Белведере, а на другия - забележителностите, които са струпани в централната част. Ние така сме планирали, като също сме за два дни, но другата седмица.
Днес рекох да погледна прогнозата за времето за нашите дни и се потресох. Grin Но да сме живи и здрави.

# 171
За Шьонбрун си ви трябва цял един ден, мен ако питате. Особено ако ще разгледате и двореца отвътре+градините+Глориет+зоологическата градина (за възрастни също е интересна, или поне на мен много ми хареса Wink). Белведере е по-малко като площ, по близо до центъра.

# 172
Радост, в единия ден посещавате Шьонбрун и Белведере, а на другия - забележителностите, които са струпани в централната част. Ние така сме планирали, като също сме за два дни, но другата седмица.
Днес рекох да погледна прогнозата за времето за нашите дни и се потресох. Grin Но да сме живи и здрави.

За съжаление и аз си мисля, че като отидем времето няма да е много добро. Като се върнете ще споделите как е било.

# 173
# 174
Днес рекох да погледна прогнозата за времето за нашите дни и се потресох
От пунш на пунш, така се преживява идеално Hug Вчера намерих и едно заведение, което сервира топли коктейли. Преди беше гръцки ресторант, сега се казва "1060". Капиринята е силничка, седяхме отвън по пуловер Smile

# 175
  • София
Какви пуншове, Лили, аз съм доста пиклива и не искам да вися по виенските веце-та. Joy И чадъри ще взема, раниците ще избухнат и няма да влязат в рамката. Grin Поне настроение не ми липсва, а това е най-важното.
Преди малко направих и здравни застраховки, всичко ни е готово. Утре ще приготвим раниците, за да видим как сме с количеството багаж.
Всъщност останаха ми само прозрачни торбички да намеря за течностите. Дано има в дрогериите или домашните потреби, ако не - ще отскочим до Джъмбо за радост на дъщеря ми.

# 176
Вземете си дъждобрани от Джъмбо, доста по леки са от чадърите ☔☔☔

# 177
  • СОФИЯ
В хранителните вериги има такива торбички. Ползват се за сандвичи, на опаковката на някои има самолетче.

# 178
Какви пуншове, Лили, аз съм доста пиклива и не искам да вися по виенските веце-та. Joy
Не може без пунш, как! Като бях ученичка, посетихме Виена с класа и аз заради коледните базари реших да се преместя тук. Баща ми живееше в Мюнхен, трудно прие, че съседната държава-джудже ме омагьоса. Германия, Германия... Rolling Eyes Като направихме една пуншова обиколка, ме разбра отлично Smile

Да си изкарате супер Flowers Four Leaf Clover

Скрит текст:
ПП Има и детски пунш без алкохол.

# 179
  • София
Бобец, предпочитам чадър, вместо да нахлуваме с дъждобрани в магазинчета, а и на снимките няма да сме шукаритетни. Joy

Лили, то е ясно, че поне един пунш ще цоцна, няма да се цепя от колектива. Blush Благодаря и за инфото за детския пунш!

Общи условия

Активация на акаунт