Виена тема 13

• 43 549
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • СОФИЯ
Последната неделя на ноември слеобед пред много кафенета имаше опашки, вкл. Ландман и Герстнер. Едва се наместихме в една Аида в златния квартал.
И Фиглмюлер го водят туристически, но кухнята там много ми харесва, предпочитам този на Лугек /май не се произнася така/. На втория етаж част от масите гледат към малка уличка. От ляво на този Фигл, една приятелка ме заведе в https://www.zwoelf-apostelkeller.at/ уж не бил туристически ресторант. Вкусно беше, но и този ресторант в неделя вечер се пръскаше по шевовете от хора.

# 286
apfelstrudel, разбрах, постави ни с един замах на място Stuck Out Tongue Winking Eye
Просто прости туристи, к'во да прайш!
П.С. аз не ходя по такива силно рекламирани места, но пък много обичам да ми набиват канчето Mr. Green
Е, аз ако искам да отида някъде и да усетя " пулса" на града/ държавата, определено предпочитам местни да ме ориентират и да бягам от обичайните туристически капани. И затова са ми полезни по- различните мнения, а не преповтаряната ширпотреба. Все едно да пращаш туристите у нас в Хепи.Който иска просто да се нахрани/ пие кафе с ябълков щрудел някъде- сигурно Сантиметрите/ Демел/ произволно широко известно туристическо клише ще му е супер и няма дори да търси друго.

# 287
да снимат кайзершмарена в Демел, а австрийците това място го подминават с физиономия- то е за " stupid tourists". Нито тоя Демел, нито Централ
Свекърва ми е австрийка и ходехме, докато беше жива, редовно в Демел. Както и майката на снаха ми. И във Фиглмюлер, Юлиус Майнл итн Blush

Радика, Централ е хубаво да се види, различно е, но на мен конкретно ми е шумно, а и четиримата трябва да оставим сто и петдесет евро за обяд.

Сетих се одеве да пиша и за кафе Хавелка. Не зная дали е популярно за туристи или не, на мен много ми харесва, а и шефът зарежда кафе там. Ако някой обича ребра, иска да е на централно и нескъпо мястo - Ribs of Vienna Heartbeat

ПП От мъжа ми едно рамо по въпроса за сладкишите - Joseph Patisserie на Albertinaplatz (другият филиал е само пекарна). Обстановката не е като Герстнер, но той твърди, че е по-вкусно. Аз съм опитвала само кутийки с мюсли и малки скадкишчета със сини сливи, торти не съм и не зная. Всъщност е на ъгъла на Führichgasse 6, може би така ще е по-лесно за ориентация.

Последна редакция: пн, 12 дек 2022, 18:23 от Анонимен

# 288
Здравейте, някой ако скоро е бил може ли да препоръча място за настаняване за трима души в района на stephansplatz?
Pertschy Hotel препоръчвам.

# 289
Мисля, на всички ни е ясно, че много места са комерсиализирани, но това не значи, че не си струва да ги посетиш. Все пак доста от тях са част от историята на Виена. Сега, ако живея там сигурно и аз няма да вися на опашка за една сладкарница, защото вероятно вече съм я посетила или просто, защото знам, че винаги мога да отида. Но, когато отиваш за няколко дни като турист приемаш, че ще се наложи да се примириш с някои неудобства като това да почакаш малко тук или там.
Много тук препоръчаха различни места за хапване, но го направиха като останали доволни от кухнята, а не заради популярност на мястото. Поне с такова впечатление останах от коментарите.

# 290
Здравейте, бихте ли казали актуална информация относно маски тип FFP2 изискват ли се все още? И за тестовете предполагам отпаднаха, за влизане със самолет във Виена?

Как стои въпроса с посрещане на НГ на площадите, знае ли се дали ще има празнични програми итн. че от последните две години всичко се промени и нямам представа.
Коледните базари кога приключват, предполагам ще има и такива, които са отворени до началото на януари?
Благодаря предварително.

# 291
маски тип FFP2 , се изискват в транспорта. Постоянно вървят надписи и гласови съобщения. Тестове не.

# 292
  • Варна
А тези билети от и до летището могат да се купят на сайта на ОВВ, нали? Но как мога да отбележа там, че имаме билети за града? Предполагам това е кернзоната...
Билетите от и до летището, закупени през онлайн магазина - https://www.oebb.at/en/, изпращат ли се до имейла ми? В смисъл в готов вид за ползване, без да трябва да се презаверяват на гише или автомат?

И още един въпрос: Къщата на пустинята и Палмен хаус влизат ли към билета за зоолгоическата градина на Шонбрун?

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 07:50 от Emmilly

# 293
Сега, ако живея там сигурно и аз няма да вися на опашка за една сладкарница,
Мисля, че с резервация досега не се е чакало, не мога да си спомня. Не зная в сегашния сезон дали е толкова пълно или отказват резервации, а и Демел тази година май затвориха втория етаж за ремонт. В нормалния случай с резервация влизаш на часа, бих посъветвала 15 минути преди часа човек да е там. Същото и за шницелите на Neubausgasse, където дори Ед Шийран отиде тази година и от неговия постинг насам е още по-пълно Smiley

С билетите ÖBB не съм много добре запозната. На виенския транспорт пристигат по имейл.

Happy mama, коледните базари са до Коледа, тоест 23 или големите до 26-ти декември. Silvesterpfad ще има Hug

# 294
  • Варна
една от най масовите реклами в момента Е че ХЕПИ е ресторант №1 в ЛОНДОН

# 295
  • СОФИЯ
https://www.wien.info/en/shopping-wining-dining/markets/christmas-markets-342664 Базарите с дати и работно време.
На Пратера е до 08.01, на Михаелерплац до 06.01.

# 296
Благодаря на всички, които давате информация и отговаряте на въпросите Hug.

Демел не приемат резервации за момента. Ние ще сме във Виена от понеделник до четвъртък. Надявам се да е една идея по-спокойно през деня (до колкото може да се нарече така Simple Smile), защото все пак са работни дни. Хотелът ни е наблизо, на десетина минути пеша, и все ще успеем да се вредим да я посетим. Най-вече заради една малка госпожица, на която ще е интересно да види как се украсяват тортите и коледните сладки.

И да попитам, горе-долу какъв бакшиш е прието да се оставя в заведенията или те си ги включват към сметката?

# 297
  • София
Всеки онлайн билет на ÖBB ще дойде на мейла - не се разпечатва, не се заверява, не се ходи на гише.
Но от летището до града цената е фиксирана. Онлайн предварително има смисъл за влаковете на дълги разстояния, които предварително купени могат да са пъти по-евтини от класическата цена. В случая цената ще е същата и от всеки автомат.
Сайтът на ÖBB не ми е разрешавал да платя с дебитна карта, искаше кредитна.
Не знам дали е общо правило, защото и моите случаи са по-особени ( исках само запазено място за италиански влак, те продават и резервират без проблем иначе - в последствие резервирах на гарата в Залцбург без проблеми и платих с ДК).
Та, въз основа на това, може и да не приеме дебитна карта.

# 298
Демел не приемат резервации за момента. Ние ще сме във Виена от понеделник до четвъртък.
Жалко, опашката е сега към осем човека. Моето мнение е, че без втория етаж е наполовина интересно, а той ще е отворен пак май - юни, но пък вие сте със специална мисия и няма втори вариан Blush Герстнер е доста напред с резервациите, към януари, а и нямат такава програма. Иначе интериорът на мен даже повече ми допада.

Бакшиш 10 - 15%, ако някой е особено любезен и полезен 20%. Нямат в гастрономията допълнителни такси за обслужване това не е разрешено, доколкото зная. Цената в менюто би трябвало да е крайната цена.

ПП Колегата каза, че може да се влиза за гледане, а опашката е само за маси.

# 299
Всеки онлайн билет на ÖBB ще дойде на мейла - не се разпечатва, не се заверява, не се ходи на гише.
Но от летището до града цената е фиксирана. Онлайн предварително има смисъл за влаковете на дълги разстояния, които предварително купени могат да са пъти по-евтини от класическата цена. В случая цената ще е същата и от всеки автомат.
Сайтът на ÖBB не ми е разрешавал да платя с дебитна карта, искаше кредитна.
Не знам дали е общо правило, защото и моите случаи са по-особени ( исках само запазено място за италиански влак, те продават и резервират без проблем иначе - в последствие резервирах на гарата в Залцбург без проблеми и платих с ДК).
Та, въз основа на това, може и да не приеме дебитна карта.
Билетите, купени он лайн не се валидират или принтират,  но има ли значение на кой влак се качваме- S7, Rex, тъй като на самия билет не е упоменато нито категорията на влака, нито конкретен час.
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт