Виена тема 13

• 43 495
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Не съм много запозната с S-Bahn, но ето какво намерих официално в сайта: тарифата е една и съща = 4,20 общо без допълнителен билет / 1,80 с билет за Виена

Скрит текст:
ÖBB-Railjet
Bahnhof Meidling (U6 + S) - Wien Hauptbahnhof (U1 + S) – Flughafen Wien, Bahnhof
Kosten: 4,20€ (1,80€, wenn für Wien schon eine Ticket vorhanden ist. In diesem Fall "ab Stadtgrenze" als Startpunkt verwenden.)

S-Bahn (S7)
Floridsdorf (U6) - Handelskai (U6) - Traisengasse - Praterstern  (U1,U2 + S) - Wien Mitte / Landstraße  (U3, U4 + S) - Wien Rennweg - Wien St. Marx - Wien Geiselbergstraße - Wien Zentralfriedhof - Wien Kaiserebersdorf - Schwechat  - Mannswörth  -  Flughafen Wien, Bahnhof
Kosten: 4,20€ (1,80€, wenn für Wien schon eine Karte vorhanden ist. In diesem Fall „Schwechat“ als Startort und Flughafen als Ziel verwenden.)

Както е написано, за мен означава до последната спирка и за тази отсечка, а не със същия билет примерно от последната спирка, да кажем Floridsdorf после на някакъв трамвай със същия билет. Тоест за транспорт с други линии и спирки предполагам, че има допълнителен билет. Не съм сигурна, просто никъде не намерих, че важи за мрежата на Wiener Linien. На ÖBB са влаковете.

Например в картите на Wiener Linien пише, че може да се ползват и линиите на ÖBB в рамките на града.

# 391
  • София
Прекачването с обикновен билет важи за градската зона. ( А / 100 или както там се водеше ).
Не мисля, че с билета от летището можеш да се возиш и на трамвай, автобус или метро след това.

# 392
Прекачването с обикновен билет важи за градската зона. ( А / 100 или както там се водеше ).
Не мисля, че с билета от летището можеш да се возиш и на трамвай, автобус или метро след това.

Можеш да използваш всичко от градската мрежа за да си стигнеш до точката където пътуваш. Конкретно за S7. Но не мога да намеря къде точно го пишеше. Дъщеря ми беше пратила линк но сега не го намирам. Ние така първия ден като пристигаме ползваме само такъв билет . Тъй като полетите които ползваме често кацат късен следобед текущия ден минаваме без карти. Ползвали сме освен s7 метро и трамвай за да стигнем до местоназначението . На следващия ден купуваме обикновено седмична карта.

# 393
  • столицата
Питахме служител в метрото и после в техния информационен център. И двамата ни отговориха, че след като сме слезли от S7 на Виена Мите не можем да продължим с метрото до крайната ни дестинация, а трябва да си купим билет. Уточнавам, че прехвърлянето е веднага, без пауза. Затова и търся къде е написано.

# 394
Питахме служител в метрото и после в техния информационен център. И двамата ни отговориха, че след като сме слезли от S7 на Виена Мите не можем да продължим с метрото до крайната ни дестинация, а трябва да си купим билет. Уточнавам, че прехвърлянето е веднага, без пауза. Затова и търся къде е написано.

Да кажа само че дъщеря ми участват в ежегодното тестиране на служителите от инфоцентровете във Виенското Мето вече три години подред и всяка година казва че е абсурдно това което вижда. Некомпетентост незаинтересованост понякога даже ти вредят. Имаше случай миналата година когато един и същ служител дава абсолютно радиална информация по едно и също запитване ( на нея и на приятелката й с която са в програмата). На въпроса ми защо го правят щерката ми отговаря- не знам , незнание, назаинтересованост, безхаберие , не мога да си го обясня по друг начин.

# 395
  • Варна
Чудя се дали да взема билети само за Зоологическата градина или и за Къщата на палмите и Къщата на пустинята. Какво ще ме посъветвате? Струва ли си през зимата да се посещават тези къщи? Питам, защото комбинираният биле е почти на двойна цена.

И си повтарям въпроса от преди, тъй като виждам, че тук има хора, чиито роднини живеят във Виена: Има ли т.нар. улични художници във Виена, които да рисуват шаржове? Къде?

# 396
един и същ служител дава абсолютно радиална информация по едно и също запитване
Аз се чудя да не би да има някаква промяна в това, ако са го публикували само на английски, иначе и моите впечатления са, че са доста некомпетентни, затова всяка информация предпочитам официално и написана. И аз имам една случка от 2002-2003-та, която си спомням като вчера Grinning Ето например цената на билета - на официалния сайт с опътване за летището Wiener Linien си седи още с 4,20, а очевидно е 4,30.

ПП
Намерих еквивалента на немски, но пак не е написано ясно. Може да се разбира като "1,90 за отсечка Долна Австрия и 2,40 за железопътната линия в частта на Виена, а не, че предоставят карта за другия транспорт на Wiener Linien. Не е голяма драма, де. Ако си купиш до границата на града за 1,90 и после виенски билет за 2,40, пак е същата цена, просто всяка една фирма си прибира оборота отделно  Blush

Скрит текст:

Емили,  улични художници в централните квартали не съм виждала, само групи, които рисуват в парка, но техни лични творби.

# 397
  • СОФИЯ
За мен няма логика билет за шнелбана или САТ да важи и за градски транспорт и никъде няма такова уточнение. На множество трасфери имаш право ако си си купил билет или карта за градски транспорт. Право да пътуваш в шнелбана за 1.90 евро също имаш само ако е закупен билет или карта за градски транспорт. Когато са ме проверявали в шнелбана сканират кода на билета за него и ако е намаления за 1.90 евро искат да видят и карта или билет за градски транспорт.

# 398
Ако си купиш до границата на града за 1,90 и после виенски билет за 2,40, пак е същата цена, просто всяка една фирма си прибира оборота отделно  Blush

Абсолютно логиката е такава каза дъщеря ми, затове се указва като 1,90 ( S ) +2,40. Защото можеш да слезеш  през една спирка от летище, което си е в рамките на града и да ползваш наземен транспорт.  Както и че много от нещата по транспорта са направени така че туристите да бъдат друсани защото не разбират  ( примерно и седмичните карти през виенамобайл с не фиксиран старт и автоматите на летище преди(!) спуска надолу с ограничени опции).
Те, с колегите "играят" доста  сценарии като туристи, тя тази година играе местна с местен акцент,  точно с тази цел, на различни езици имитират пред служителите  различни ситуации в инфо центровете ( в инфо центровете понякога помагат и на чужди езици. Бях свидетел как упътиха господин на китайски) . Повярвайте ми, сценариите не обхващат само метрото. А да кажем имаш дадения сценарий за разиграване, питаш в инфо центъра как можеш да стигнеш до еди си къде но без да ползваш метро, защото баба й/майка й!/ баща й/ някой  от близките ти не можел да се вози с метро. Примерно тя  казва, че голяма част от служителите й казват - но с метро е три спирки, защо да ползва друг транспорт, няма такъв. А тя казва че има, верно с прекачване но има. Защо ги питат такива неща... Ами защото това е тест за тяхната отзивчивист и компетентност . Или иска да подари на приятелката си сувенир от инфо центъра за спомен от Виена, кое ще й препоръчват. Отговорът бил - да не си хаби парите за глупости. И подобни. Когато си в сферата на услугите не влиза в работата да разсъждава защо някой иска така или иначе. Работата ти е да бъдеш отзивчив и компетентен.

Когато са ме проверявали в шнелбана сканират кода на билета за него и ако е намаления за 1.90 евро искат да видят и карта или билет за градски транспорт.
Защото условно билетът ти за шнелбана е за 1,90 и той е толкова ако има към него билет или карта за градската мрежа. Приемете че 1,90 е отсечката от 2 спирки докато не стигнеш до чертите на града, но няма как да купиш такъв билет и да пътуваш само две спирки. Това е все едно допълнение за д апропътуваш до градската част.

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 01:36 от _re_ge

# 399
Когато си в сферата на услугите не влиза в работата да разсъждава защо някой иска така или иначе. Работата ти е да бъдеш отзивчив и компетентен.
Виенчани са си grantig, дори си правят майтап с това. Вчера приятелка е написала във Фейсбук: "Бях в Испания, усмихната и любезна, но спокойно - откакто се прибрах, пак съм си нацупена." Само Ню Йорк бие Виена по начумереност като че ли Grinning 'Bad-tempered locals': Vienna ranked the world's  … ndliest city'
Скрит текст:
Част от семейството ми живее в Калифорния. Като идват тук, са Flushed Определено е контраст, бяха в шок първия път - млади, зелени, тя: "Гууд морнинг, хау ар ю? Хев а найс дей" Отсреща Astonished Вече гледат с хумор на това.

ПП Намерих на български, да се посмеете. Само с кварталите не съм съгласна, защото в тези изброените живеят малко кореняци, но като цяло статията е достоверна: "Виена: най-добрият град за живеене с най-проклетите хора"

Последна редакция: чт, 19 яну 2023, 09:04 от Анонимен

# 400
  • СОФИЯ
Това беше питането. Не може с билет за S7 да се пътува с метро или друг градски транспорт, дори еднократно в деня на пристигането.

Скрит текст:
По спомен преди 20 години имаше такава опция, но отдавна не е така.

# 401
Здравейте!
Какво можем да видим за 2 дни и половина във Виена?
Очертава се да отскочим и искам не искам да се разпилявам излишно и да се мотая.
Държа единствено на Двореца и Музеят на Сиси.
 Като всичко друго е бонус.
И отиваме по-скоро за лежерна разходка.
Но ако има нещо, което е хубаво да де види и е задължително да го включа 🤔
Още не съм сигурна дали ще са два или три дни и дали ще съчетаваме с други държави.
Но да речем за два пълни дни без да бързаме и да се лутаме какво можем да видим?

# 402
  • СОФИЯ
Шонбрун, Белведере.
https://www.wien.info/en

# 403
  • столицата
От 19.01 до 5.03 ледена пързалка пред Кметството.

# 404
Ще ходим през април или май.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 09:35 от Caroline_Bingley

Общи условия

Активация на акаунт