Виена тема 13

• 43 363
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Перник
Здравейте!
Скоро ми предстои пътуване до Братислава,  оттам до Виена и Залцбург.В тази връзка искам да попитам някой пътувал ли е Виена-Залцбург с влак?По-изгодно е билети за влак онлайн да се закупят предварително или на място в деня, някой има ли представа?
Благодаря предварително за отговора!

# 541
  • София
Здравейте!
Скоро ми предстои пътуване до Братислава,  оттам до Виена и Залцбург.В тази връзка искам да попитам някой пътувал ли е Виена-Залцбург с влак?По-изгодно е билети за влак онлайн да се закупят предварително или на място в деня, някой има ли представа?
Благодаря предварително за отговора!

За влакове различни от регионални е по-изгодно да се купи предварително - цените са динамични като при самолетите.
За след малко цените са около 56 евро за базов билет, за след 2 седмици има и влакове за 19 евро. 
Има ограничаващи условия при най-евтините билети - не важат за друг влак, освен избрания, не възстановяват сумата ако се откажеш да пътуваш. Това е ясно обяснено.
Това за австрийските железници ÖBB които пътуват от Wien Hauptbahnhof. Резервация на място не е задължителна, но ако искаш е налична срещу 3 евро.
Влакове от категория НайтДжет са със задължителна резервация, но са много малък брой на фона на всички и едва ли ще попаднеш на такъв.
От гара Wien Westbahnhof има влакове на частния оператор WestBahn които се стараят да поддържат по-ниски цени от ÖBB, но те не минават през централната Hauptbahnhof.

# 542
  • столицата
За Виена-Залцбург и аз се интересувам. Благодаря!
Завърнах се от Виена. Установих, че ако от летището можете да ползвате само Sбан до квартирата и закупите онлайн групов билет от сайта на ОВВ , цената е супер изгодна. За двама 4.60евро като прекачихме влака за 2 спирки.
За нас изгодни бяха и дневните билети от 5.80евра. Пак закупени онлайн
Някоя виенчанка може ли да препоръча магазин за маратонки на прилични цени напр до 50евро? Може и онлайн

# 543
  • Wien

Някоя виенчанка може ли да препоръча магазин за маратонки на прилични цени напр до 50евро? Може и онлайн

galimar, вижте това https://www.hervis.at/shop/c/outlet?query=::categories:Outlet:ca … %20Freizeitschuhe

# 544
  • столицата
До Пандорф дали си заслужава да се ходи за едни маратонки?😀

# 545
  • Sofia
Ние пътувахме с влак Виена -Будапеща и за мен беше много хубаво. Влакът на австрийските железници беше климатизиран, удобен, бърз. По принуда минахме на влак (нямаше самолет дотам за нужните дни), но оттогава обмислям влаково пътешествие в Европа, много ми хареса. Само си запазете места, че нашият беше пълен.

# 546
  • Wien
До Пандорф дали си заслужава да се ходи за едни маратонки?😀
Ами само за едни маратонки не бих отишла, но това е въпрос на избор Simple Smile

# 547
  • София
Ами мъжът ми си купи супер евтини маратонки Пума оттам, но синът ми иска само Найк - купихме от магазина на Найк на Maria-Hilfer Str. И от Foot Locker пак на тази улица. И двата имат онлайн. Лично за едни маратонки не бих отишла до там - рентакар + гориво, че и по-скъпи може да станат маратонките.

# 548
За Виена-Залцбург и аз се интересувам. Благодаря!
Завърнах се от Виена. Установих, че ако от летището можете да ползвате само Sбан до квартирата и закупите онлайн групов билет от сайта на ОВВ , цената е супер изгодна. За двама 4.60евро като прекачихме влака за 2 спирки.
За нас изгодни бяха и дневните билети от 5.80евра. Пак закупени онлайн
С този групов билет колко човека могат да пътуват? Ние планираме да ходим 4-5 човека

# 549
  • Перник
https://www.oebb.at/en/tickets-kundenkarten/freizeit-urlaub/einfach-raus-ticket
Мисля, че става въпрос за такъв билет,който е за група от 2 до 5 човека.

# 550
  • столицата
Цената варира според броя пътници. Трябва да въведете като посочите възраст и евентуално отстъпки ако се ползват. И накрая се калкулира цената и ви посочва часовете на тръгване на влаковете.

# 551
Чудихме се за Пратера.
В крайна сметка решихме, че ще заведем детето(6 години).
Разбрах, че вход няма, но цените на атракциите какви са горе-долу?
Тя много ще иска да се качи н Виенското колело и най-вероятно ще я качим.
И аз искам, но имам проблем с височините откакто родих и изпадам в паника, затова ще си стоя долу.
Искаме да отидем вечерно време там.
Може ли да споделите впечатления от парка, който е ходил?

# 552
  • София
От 3 до 15 евро - всяка атракция се плаща отделно, на 15 март откриват сезона официално и работят до 22 часа. До 15 март работят само част от атракциите и само ако времето е хубаво.

# 553
  • София
Вечер е прекрасно на Пратера, ох то и денем също. Но вечер от Виенското колело да видиш Виена в светлини е много кросиво.

# 554
Благодаря!
Аз вечер искам да отидем, защото ще е по-ефектно и на детето ще й хареса.
ММ не е много навит вечер да се мотаем до късно, че и без това през деня много ще обикаляме.
Аз пък не искам да стоя в хотела, а искам максимално да се възползвам от всичко, което мога да видя за и без това краткото време.
Честно казано доста се притеснявам как ще е с детето. С нея е тегаво доста и ще се видим в приключение, усещам.
Но вече сме се хванали на хорото.
Моята драма с това къде да хвърля пъпчето още продължава😂
Досега ходихме насам-натам, 6 та година все не се реших къде да го хвърля.
Крайно време е вече.
Сега се чудя за Виенската опера.
Във Венеция го мъкнах в чантата, но така и не ми дойде отвътре да го хвърля там, не беше мястото, не го усетих и си го върнах.
Ако знаете някакви сгради свързани с изкуства във Виена (освен операта) ще се радвам да споделите.

Общи условия

Активация на акаунт