Виена тема 13

• 41 449
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Аз може би вече не забелязвам, не знам. Миналата седмица беше супер време, разкошно. Може би нямаше вятър, не мога да кажа със сигурност Smiley Както англичаните, които пък във Виена вървят без якета и твърдят, че е топло, а ние сме с шал.

# 661
Мисля, че ще е тип варненски климат, какро казахте. Нищо не ми пречи, само да не вали.
И тук вали 3 дена.
Типично за пролетта, но аз пък исках точно през Април да отидем там.
Не исках лятото.
Така, че каквото такова. От нас не зависи.
Дават го да вали почти през половната месец там, нашите дни само единият ще вали, ако може да се вярва на прогнози.
Ще видим.

# 662
Виена с това е специфична. Там вечно духа. И е винаги по студено.
Бях там 19-22 март, беше по-топло от София, предишни пъти също - и през пролетта - април, и през есента, може да е случайност, но е било по-хубаво времето, отколкото в София, където също си подухва.

# 663
  • София
Здравейте. Ще бъдем във Виена една седмица втората половина на Август. Ще се радвам, ако някой има впечатления за времето през този месец.
С мъжа ми сме посещавали и преди-аз веднъж, той 3 пъти, но все пролетта. Аз ходих отдавна, преди 9-10 години.
Напълно НЕнаясно съм за всички билети, карти и какво ли не, но поне имам време да чета Grinning Едно време имам спомен, че имахме някакви комбинирани билети за 4 забележителности. Сега с децата няма да разглеждаме Шонбрун. Задължителен ни е зоопарка, приятелка ме посъветва и за някакви водни площадки, едната е до Дунав. Знам, че има природо-научен музей, детски музей zoom, лабиринти, музей-зоопарк в противовъздушна кула.
Като цяло мисля да е ориентирано към децата, аз нямам желание(не ми хареса), но мъжът ми е споменал на децата и за Пратера, та вероятно ще трябва и там да се веснем.
Иска ми се да си знам в кой ден, къде ще бъдем...обичам да ми е организирано, рядко ми се е случвало да имаме някакви изненади покрай децата и да не ни с еизпълнят плановете.

# 664
Влизам само да напиша, че на сайта на САТ с код САТЕАSTER се предлага намаление, което в нашия случай е около 15 евра за 3 двупосочни билета за възрастни.
Добре, че вчерах не взех в едната посока само, за да се връщаме с шнелбан.
Явно ще е с двупосочен САТ

# 665
https://www.imperialtickets.com/en/schoenbrunn-palace/classic-pa … us-schoenbrunn/95

Оттук ще вземем билетите.
Ползвали ли сте този сайт?
Мислим утре да ги заявим и платим.
ММ ме изкомандва да питам в темата дали е надежден и аз изпълнявам 🙂

# 666
  • СОФИЯ
Ползвала съм преди години, ОК си е сайта.

# 667
Caroline_Bingley, гледайте да си спазите часа за влизане на билетите. Ние закъсняхме с 30 мин. (транспортни неволи) и на входа ни изписа, че са невалидни поради просрочено време за влизане или нещо подобно. Обадихме се на охраната на входа и ни отвориха въртележката "служебно", но си беше неприятна тръпка в първият момент.

# 668
Здравейте пак!
Почвам да правя плана и ще имам нужда от помощ.
Пристигаме във Виена преди обед.
Първо ще идем до хотела (оказа се, че е в турският квартал).
Мислим след това да си купим седмични карти.
Отвсякъде ли може?
За детето трябвя ли карта (на 6  навършени години е).
Също за Белведере билети на място може ли да вземем, чака ли се или онлайн по-добре и откъде?
Важно уточнение, че дните на престой са ни през седмицата.

Белведере решихме да 1 ви ден.
Ще стане някъде към 15 часа докато се настаним и оправим.
На две спирки от хотела ни е Белведере.
Ще ходим с трамвай. А може и пеша.

Втори ден
Шьонбрун цял ден, плюс градини и зоопарка.
Вечерта ако има сили и желание - Пратер.

Трети ден-Катедрала и център, Хофбург, Дворец на Сиси.
Това е най-общо казано.
Пък какво, кога и как ще гледаме не знам.
Аз мисля, че ако разменим 1 ви и трети ден ще е по-добре, но има време ще го мислим.
Ако имате някакви идеи за по-добро разпределение, споделете.

# 669
Пратера бих изместила в първия или третия ден. След цял ден в Шьонбрун, градините и Зоопарка едва ли ще ви се обикаля повече.

Това, което си предвидила за третия ден ще ви отнеме максимум 3-4 часа. Виена и специално централната част е много компактна, разстоянията между забележителностите не са големи и бързо се обикаля. Както разбирам, сте отседнали във Фаворитен. Ако хванете сутринта някакъв транспорт до Карлсплац от там може да минете покрай Операта, Албертина, Хофбург, през Музея на Сиси и да се разходите по главните търговски улици до Катедралата. До нея има спирка на метрото, с което за десетина минути сте на Пратера.

Ние също бяхме във Виена в делнични дни, само че около Коледа. Билети за забележителностите купувахме на място. За наш късмет нямаше големи опашки и повече от 4-5 мин. не сме чакали. Не знам сега как ще е.

Разгледай линиите на метрото. Виж къде са най-близките до хотела ви станции и кои линии минават там. Евентуално къде да слезете и да се прикачите на друга линия или пък какъв друг вид транспорт да ползвате до мястото, на което искате да отидете. Много добре е уреден общественият транспорт на града и, ако отделиш малко време предварително да се запознаеш с него, ще ви е много лесно да се оправите.

Приятно пътуване и ще чакаме отзиви после.

# 670
Да, във Фаворитен сме.
Платих и още една чанта багаж, за собствено спокойствие.
Първитя ден и за мен е по - редно да минем през центъра и основните забележителности +Музей на Сиси.
А вечерта - Пратер.
Умивам като връхни дрехи какво да нося.
Мисля да е само сако, но не знам дали няма да ми е студено.
Вече за детето пролетно яке.
Но голямо обемисто яке хич не ми се мъкне, нито пък голям елек от тези обемните.
Просто не знам какво ще е времето.
И дали тия 15 градуса ще се усещат като толкова.
И какво ще е подходящо да нося.

# 671
  • София
Влизам да купувам Vienna city card за седмица и гледам, че пише, че за деца под 15 години е безплатно към билета на единия родител. Дъщеря ми е на 12 - наистина ли не трябва да й купувам отделен билет? Супер супер ми е странно, хем го пише на сайта, хем не го вярвам Simple Smile Някой, който го е ползвал, да потвърди?
Много благодаря!

# 672
  • София
Мисля, че ще сгрешиш ако тръгнеш само по сако. 15 градуса е едно, 15 с вятър е друго. И това е максимална температура, за ориентир виж сутрешната. Дрехата, дори да дойде в повече през деня, се прибира в раницата и си продължаваш разходката 🙂

# 673
Да Бърди, и на Тони детето и мойто бяха безплатни.

# 674
Октомври като ходихме във Виена си купих средно дебело яке с качулка, много добра работа ми свърши.

Общи условия

Активация на акаунт