Виена тема 13

• 43 604
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Лили, омръзнало ми е да съм оправна. Като се замисля обаче, никога не бих оставила организацията на друг, защото искам да имам контрол над всичко. Зодия лъв, кво да прайш! Grin

Отработих го това с кода, а линкът ми е свален на телефона. Обадих се и на таксиметровата компания да променя за по-ранен час да ни вземат навръщане. Това е, сега само слагам личната карта в багажа и ще си налея малко винце, че така напрегната не мога да се трая. Grin

Благодаря на всички за помощта! Hug Живот и здраве ще се разпиша, когато се завърнем.

# 211
Здравейте. Прочетох последните 2-3 теми и благодарение на вас горе-долу се ориентирах какво, къде и как.
Ще бъдем във Виена за 4 дни в средата на декември. 4 възрастни и 2 деца, едното почти на 5г., а другото на 1г. и 9 месеца. Програмата ни ще е изцяло съобразена с тях, т.е. места, които ще са интересни за тях. Хотелът ни е до катедралата Св. Стефан и повечето неща ще са на пешеходно разтояние. Градски транспорт ще ползваме само до Шонбрун и обратно като там сме предвидили Зоопарка и Детския музей. Ако времето позволява разходка из парка и Глориет. Още веднъж ще ползваме транспорт до Дом на морето и то само в едната посока. На връщане ще е пеша и ще минем през Природо-историческия музей. В плана ни е още Дом на музиката, Пратера, Музея на Сиси и естествено коледните базари в района на Инерещат. По подразбиране, при разходките, ще видим и всички популярни сгради и места в центъра. В този случай не мисля, че ще ни трябват от тези няколкодневни билети.
Набелязах и препоръчани от вас места за хапване и за щастие повечето са наблизо около хотела ни, та и това няма да мислим Simple Smile.

Имам един въпрос. Има ли шкафчета за съхранение на багаж на Виенмитте? Ще трябва да освободим хотела до обяд, а полета ни обратно е в 8 вечерта и ще имаме цял следобед за разходки. Ще ни е по-лесно да го оставим там.

# 212
  • СОФИЯ
Има шкафчета. На железниците са с лице към входа на МОЛчето от ляво, т.е. преди да влезеш в сградата. До тях има турски дюнер. Ако ще ползвате САТ до летището, са си в сградата.

# 213
Благодаря, мама САННЯ. Вероятно САТ ще ползваме.

# 214
  • СОФИЯ
Преди ескалатора и асансьора са при САТ шкафчетата и както писах назад те не се заплащат. Може само някой служител да поиска да види билета за САТ.

# 215
Може ли да препоръчате апартамент или хотел за семейство?

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 19:07 от Пух*

# 216
Може ли да препоръчате апартамент за семейство? Apartment Erdberg - имате ли отзиви за него, или за някой друг?

Ние бяхме в Yourapartment Prater - много сме доволни и от апартамента, и от локацията Simple Smile

# 217
Здравейте.
Ще ни се наложи ползване на шкафчета за оставане на багаж.
Предлагат ни  да ги оставим Wien Hauptbahnhof, но бях прочела нещо неласкаво за тази гара, и сега съм притеснена.
Моля за информация, на коя друга гара има такива шкафчета?
За Виенмитте проверих, но ни е далеко. В краен случай и това е вариант.

Ще съм благодарна ако някой с опит ме посъветва.

# 218
  • София
Westbahnhof и Meidling имат.
Но какво неласкаво си чула за Hbf? Разкошна, чиста, безупречна гара еталон е 🙂

# 219
Westbahnhof и Meidling имат.
Но какво неласкаво си чула за Hbf? Разкошна, чиста, безупречна гара еталон е 🙂
Благодаря.
Беше ми много полезен. Вероятно съм в грешка.

# 220
Здравейте,може ли някой да ми препоръча екскурзовод с български език за пешеходен тур в центъра на Виена?

# 221
  • София
Ето ме и мен - благополучно завърнала се от Виена, въпреки че ми се искаше да остана още.
Екскурзията ни премина страхотно и в общи линии по графика, който бях направила.
Шофьорът ни чакаше на летището и ни откара директно до апартамента. Апартаментът ни беше прекрасен, повече от това не бих могла да искам - огромен и с всякакви удобства. Точно пред сградата имаше голям хранителен магазин, ние си го кръстихме Лидл, нищо, че беше Хофер, и цените бяха по-ниски от нашенските.
Първият ден се разходихме до Шьонбрун и Белведере. Навсякъде има коледни базари, като този при Белведере беше малък, но някак много уютен. Вторият ден отделихме време на Пратера и разходки в централната част на Виена. В Пратера се качихме на виенското колело, посетихме Мадам Тюсо и седнахме на обяд в ресторанта, който е точно до музея. Ядохме шницел, а аз си поръчах кайзершмерн, което оприличих на пандишпанов кекс със сладко, а после видях, че се води палачинка. Все тая, важното е, че беше мнооого вкусно и ще се опитам да спретна вкъщи десерта.
При Ратхаус присъствахме на откриването на базара и запалването на светлините на елхата и цялата коледна украса. Няма да лъжа, че беше невероятна гъчканица. След това отново отидохме до Пратера (там се прекачвахме на трамвай до апартамента ни) и пак пихме на тамошния базар.
Изключително доволна съм, голяма емоция и супер преживяване.

# 222
Тонка*, всичко наред ли беше със самолетните билети?

# 223
  • София
Бобец, наред беше. Навръщане обаче като чекирах онлайн, бордните карти ми се свалиха в някакъв странен формат, заради който се наложи да инсталирам приложение, което да ги отвори. Говоря за австрийските авиолинии. На летището минахме през проверките като сканирах бордните карти от телефона. Само дето се вкарах излишно в притеснения.

# 224
Ето ме и мен - благополучно завърнала се от Виена, въпреки че ми се искаше да остана още.
Екскурзията ни премина страхотно и в общи линии по графика, който бях направила.
Шофьорът ни чакаше на летището и ни откара директно до апартамента. Апартаментът ни беше прекрасен, повече от това не бих могла да искам - огромен и с всякакви удобства. Точно пред сградата имаше голям хранителен магазин, ние си го кръстихме Лидл, нищо, че беше Хофер, и цените бяха по-ниски от нашенските.
Първият ден се разходихме до Шьонбрун и Белведере. Навсякъде има коледни базари, като този при Белведере беше малък, но някак много уютен. Вторият ден отделихме време на Пратера и разходки в централната част на Виена. В Пратера се качихме на виенското колело, посетихме Мадам Тюсо и седнахме на обяд в ресторанта, който е точно до музея. Ядохме шницел, а аз си поръчах кайзершмерн, което оприличих на пандишпанов кекс със сладко, а после видях, че се води палачинка. Все тая, важното е, че беше мнооого вкусно и ще се опитам да спретна вкъщи десерта.
При Ратхаус присъствахме на откриването на базара и запалването на светлините на елхата и цялата коледна украса. Няма да лъжа, че беше невероятна гъчканица. След това отново отидохме до Пратера (там се прекачвахме на трамвай до апартамента ни) и пак пихме на тамошния базар.
Изключително доволна съм, голяма емоция и супер преживяване.

Как беше времето ?

Общи условия

Активация на акаунт