Виена тема 13

• 43 519
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • СОФИЯ
Знам че се продават само на място. Не мисля обаче че са 2 евро.

# 331
В темата "Виена" част първа или втора четох, че има билети за Виенската опера за правостоящи за 2 евро. Влязох в сайта на операта и не можах да намеря такива някой има ли информация. Благодаря предварително.
Весели празници!
Не са две евро Simple Smile продават се на място, но не мисля че искате да си причините двучасово гледане на опера по този начин, колкото и да е без пари.

# 332
В темата "Виена" част първа или втора четох, че има билети за Виенската опера за правостоящи за 2 евро. Влязох в сайта на операта и не можах да намеря такива някой има ли информация. Благодаря предварително.
Весели празници!
Не са две евро Simple Smile продават се на място, но не мисля че искате да си причините двучасово гледане на опера по този начин, колкото и да е без пари.
Целта е да разгледаме Виенската опера.

# 333
Весели празници!
Целта е да разгледаме Виенската опера.
Че то си има 40 минутен тур точно с тази цел. С билети за правостоящи, никой няма да ви пусне да се размотавате по другите етажи.

# 334
  • СОФИЯ
Туристическият тур е в определени дни и часове, когато няма репетиции. Вижте дати на сайта на операта. С гидове на различни езици, водят и зад кулисите и императорската ложа.

# 335
В транспорта - постоянно съобщения за маски. Част от хората носят част не.

Карти за една седмица от ден но ден (не от понеделник до понеделник) през виенския мобил сайт - плащане с пей пак, пращат ти qr код с който те проверяват.

Пред демел и централ големи опашки но работеха всеки ден. Джулиус Мейнл на центъра - трябваше да работят на 26 но беше затворено. Отидохме на Аида в първи бецирк зад Стефанс дом. Спокойно нормално, работеха до 18:00 уж, но имаше хора. Не затвориха.

# 336
И нашето пътешествие мина. Виена наистина е приказна около Коледа. Определено ще се върнем пак, но през пролетта или ранна есен, за да видим и градините на замъците в цялата им прелест.
Хотелът ни беше на централно място, зад катедралата Св. Стефан, което изключително много ни улесни с логистиката. Чисто, топло, удобни огромни легла, безконтактен достъп. На телефона си получаваш кодове за достъп за входната врата и тази на стаята. Две метростанции бяха на 5 мин. от хотела, а Виен Митте е на 10 мин. пеша. Като цяло ползвахме метрото само до Шонбрюн и до Пратера. Останалите забележителности бяха на пешеходно растояние. Ако сте с по-малки деца, освен Зоологическата градина и Къщата на морето, Домът на музиката също е много интересен за посещение.
В метрото лесно се ориентираш в коя посока трябва да пътуваш, защото има надписи къде си и кои са спирките в различните посоки. Ако си купиш билет с точно определен час не е нужно да го валидираш. В самите мотриси съобщават, а и върви надпис коя спирка следва и от коя страна се слиза. Имайте в предвид, че вратите не се отварят автоматично на всяка спирка, ако няма качващи или слизащи. На вратите има бутонче, което трябва да се натисне, за да се отвори.
Въпреки, че бяхме точно преди Коледа, по музеите нямаше опашки за билети. За сметка на това в ресторантите без предварителна резервация беше почти невъзможно да си намериш място, особено вечер. Първата вечер седнахме в Zwölf Apostelkeller, защото децата бяха изморени и не ни се обикаляше, а ресторанта беше точно до хотела. Вкараха ни 3 етажа под земята и обстановката беше наистина супер, все едно си в някоя изба. Имаше жива музика - цигулка и акордеон. Разхождат се по етажите и свирят музика в зависимост от народността на посетителите. При нас изкараха част от репертоара на Емил Димитров Smile. Имаше доста местни, а кухнята беше прилична. Пред Фигълмюлер опашките са заформяха още преди обяд и си стояха до вечерта. Разбираем е наплива, шницелите им са превъзходни. В 1516 Brewing Company също беше приятно и вкусно. В Сантиметрите до Полицията, на обяд, влязохме свободно, без резервация. Не бях особено очарована.  
В Демел имахме късмет да влезем без да чакаме много - около 5 мин., но беше някъде към 18:00 ч. За магазина им има отделен вход и там влизаш без да чакаш. Кайзершмаренът им е най-добрият, който опитах. В Герстнер до Операта уж беше резервирано всичко до януари, но едната вечер към 20:00 се влизаше свободно. Аида имат няколко обекта по центъра и като цяло не е проблем да си намериш място. Полетът ни обратно беше вечерта в 20:30, та преди да се качим на влака до летището минахме и през Оберлаа до Виен Митте.
Шницелите, ребърцата, наденичките и щрудела бяха много хубави почти навсякъде. На децата много им хареса чесновата супа в хлебче.
Ако имате време посетете Naschmarkt. Вярно, че е пълно с турци и араби, но пък можете да се снабдите с всякакви подправки. Да не говорим, че от всякъде ти предлагат да опиташ стоката им. Освен плодове и зеленчуци е пълно със захаросани ядки, фурми и смокини пълнени със сирена, маслини, прясна паста, различни видове сирена, баклави и всякакви близкоизточни сладости... общо взето малко екзотика в центъра на Виена.
Няколко коледни базара обиколихме, но наистина този пред Кметстово беше най-хубав и пищен и си заслужава да изтърпиш навалицата. Този на площад Мария-Тереза, между двата "огледални" музея, също ни хареса. Другите са на принципа, че ако си посетил един все едно си посетил всичките.
Изводът от преживяването е, че една частичка от сърцето ми остана във Виена.

П.П. Забравих да спомена, че водата от чешмата става за пиене и не е необходимо да си купувате от магазина. В кафенетата също ви сервират малка чашка вода с кафето.
Разпродажбите също бяха започнали и на места са обявени до 70% отстъпки. Смяхме се с щерката, че за пръв път виждаме опашка пред магазин на Луи Вютон Joy.

Последна редакция: ср, 28 дек 2022, 11:57 от 2в1

# 337
Може ли името на хотела Ви?

# 338
  • София
2в1, благодаря ти за хубавия разказ, за момент се пренесох и аз в коледна Виена! Звучи като да сте си прекарали много добре! Тази година бяхме с мъжа ми напролет и беше прекрасно, но имам чудни спомени и от новогодишното ни семейно посещение преди три години. Purple Heart

# 339
Чудесен разказ, благодаря.
И аз се интересувам за хотела и цените.

# 340
Хотела е City Stay Vienna – Lugeck. Резервирахме през Букинг. Около 700 лв. бяха трите нощувки, но бяхме в апартамент, в който имаше и напълно оборудвана кухня - хладилник, миялна, котлони, микровълнова, кафе-машина с капсули, кана за топла вода и всякаква посуда. Бяхме с две малки деца и предпочитахме да сме подготвени за непредвидени ситуации с храненето.
На две минутки има чдесна пекарна - PARÉMI Boulangerie – Pâtisserie, където можете да закусите и да си изпиете сутрешното кафе.

Другото, което се сещам е, че е хубаво да имате някаква сума кеш. Не, че не може с карта, но има места на които предпочитат да се плаща в кеш или пък имат задължителна минимална сума, ако искате да платите с карта.

# 341
  • столицата
Нали правилно разбирам, че картите за градски транспорт за 72 часа от 17.10 евро са от час до час, а не за 3 календарни дни? Т.е. мога да си купя от понеделник 18часа и ще важи до четвъртък 18 ч?
Всъщност видях, че за същата цена има и седмична карта и това решава нещата.
Установявам, че на доста места пишете, че плащането е само с кредитна карта. А ако нямаме такава? Имам дебитна и Револют. Кредитната я закрих, че само такси плащам на банките за всяка.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 16:29 от galimar

# 342
Ние основно с Револют сме плащали и не е имало проблем.

# 343
Нали правилно разбирам, че картите за градски транспорт за 72 часа от 17.10 евро са от час до час, а не за 3 календарни дни? Т.е. мога да си купя от понеделник 18часа и ще важи до четвъртък 18 ч?
Всъщност видях, че за същата цена има и седмична карта и това решава нещата.
Установявам, че на доста места пишете, че плащането е само с кредитна карта. А ако нямаме такава? Имам дебитна и Револют. Кредитната я закрих, че само такси плащам на банките за всяка.

Точно затова го писах, защото е 17,80 за седмица от ден до ден, но през ВиенаМобайл и беше с ПЕЙПал ПЛАЩАНЕ. Не позволи да платим с  дебитна.
Мъжът ми купи през профила си на Виена мобайл три седмични карти и му прати три броя QR код поименно за всеки от нас.

Днес влязохме в Юлиус Майнл реновираното на центъра, то кафенето е два квадрата, останалото е някакъв супер. Излязохме. Не е за мен в тази формация.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 21:48 от _re_ge

# 344
Това е седмична карта закупена от машините за билети.
 Назад в темите има тяхна снимка с пояснения.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 11:44 от veronika

Общи условия

Активация на акаунт