Виена тема 13

• 43 445
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,
Летим утре с Wizz. Гледам на билетите за багаж към билета/ безплатен, кабинен/ е отбелязано 40/30/20.
Досега ползвам винаги куфар за ръчен, който е cabin friendly 48/33.
Дали е възможно да се наложи да плащам

# 481
  • София
Cabin friendly не означава нещо в случая, доколкото различните компании допускат различни размери.
Да, възможно е да се наложи доплащане.

# 482
Ще тестваме утре Blush

# 483
Здравейте,
Летим утре с Wizz. Гледам на билетите за багаж към билета/ безплатен, кабинен/ е отбелязано 40/30/20.
Досега ползвам винаги куфар за ръчен, който е cabin friendly 48/33.

Това е размер на раница. Когато имаме такъв билет пътуваме с раници. На виенското летище сме имали проблеми на връщане. Мъжът ми и синът ми имаха по-тежки от нормата раници. Ние с дъщеря ми по-леки. Накараха ни да ги преподредим. На въпроса защо, понеже летим в един самолет и общото тегло на четирите раници  е в нормата ни отговориха - така трябва. От тогава не си позволяваме свобода. Дори пътуваме с едно като теглилка. И си теглим багажа. Към Виена е лесно. Примерно от Вн за Виена багажът на дъщеря ми тежи доста над нормата и не са й правили проблем. Но Нашите летища не са толкова нормативни, служителите са незаинтересовани . Връщането от Виена към бг  е сложно, макар да зависи и на какъв служител ще попаднеш. Достатъчно е да почне да се заяжда и да трябва екстремно и на висока цена да изпратиш куфарчето на чекиран багаж.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 12:38 от _re_ge

# 484
Здравейте момичета,
Сигурно е обсъждано тук, но още не съм изчела всичко.
Интересува ме някоя от вас ползвала ли е услугите на таксита uber във Виена?
Виждам предвидима цена, но дали ще бъде тя или се появяват някакви такси междувременно? На картата има предупреждение, че има и платен участък от пътя, но това дали е предвидено в предполагаемата цена? И не на последно място- дали са сигурни, дали мога да се доверя детето да пътува с някого от тях само?

# 485
Аз съм ползвала uber във Виена, ходихме и до Парндорф с тях. Нямам никакви забележки, пак бих ги ползвала. Без уловки или проблеми с плащане, маршрут, шофьори. Услугата е съвсем легална. Свалете приложението - то дава повече информация.

# 486
Искам да споделя тук. Може на някого да му е полезно. Синът ми (21) ходи преди 2 седмици и беше глобен в трамвая, защото бил с обикновена, а не н95 маска. Каза, че специално туристите са на таргет. Глобата е 50евро.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 18:40 от ierldan

# 487
[
Аз съм ползвала uber във Виена, ходихме и до Парндорф с тях. Нямам никакви забележки, пак бих ги ползвала. Без уловки или проблеми с плащане, маршрут, шофьори. Услугата е съвсем легална. Свалете приложението - то дава повече информация.
[/quote]

Благодаря!

# 488
Аз ползвам Bolt, също съм доволна.

ПП Дискусията ни изчезна: само ще добавя тук, че всеки, който бъде глобен, нека изисква бележка, запише името на глобяващия и провери дали е реално опълномощено лице. Много съм мнителна към такова поведение, особено ако не е съпроводено от официален документ. Хващали са официално фалшиви контрольори, не е като да няма. Аз лично не познавам нито един човек, който да е глобен по тези въпроси с маските, а не е като всички от моя кръг да са изрядни, особено сега, когато отпадат след десет дни. Благодаря на ierldan, че сподели.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 18:26 от Анонимен

# 489
Да, за съжаление отиде с голям кеф, защото искаше да си упражнява немския. Много е разочарован и заяви, че за съжаление това отношение оставя много лош спомен за посетителите и не би отишъл отново. Искал е да се оплаче, но те явно са с таргет туристи, които и не знаят къде и как е редът за обжалване.

Да напомня, че в автобус 280 преди метрото, точно така действаха Бг контрольорите. Качваха се на летището, където беше трудно да намериш билет, с шофьорите беше трудно да се разбереш на български, камо ли ако си чужденец и се плащаше допълнително и за по-голяма чанта. Многократен свидетел на как се избира туристически маршрут от проверяващите.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 18:41 от ierldan

# 490
  • София
Ама, хайде, моля ви!
Когато доброволно решиш да отидеш някъде, спазваш правилата, важащи там. Дали ги разбираш, одобряваш няма никакво значение.
Таргет туристи е абсурдно, а истината е че някои туристи са тези, които основно не спазват правилата. Щото мен във Виена не ме глобиха. И в други австрийски градове - също.

# 491
  • София
Здравейте!
Снощи купих билети за нашето пътуване до Виена от
25.05. до 30.05. Изчетох тази тема, ще се прехвърля и
на предишните. Благодаря, че споделяте толкова полезна
информация!
Имам молба, ако някой може да помогне с препоръка за
апартамент, независимо дали е в хотел и се отдава от
частно лице - условието ни е да има три нормални легла за спане,
а не спалня и разтегателен диван. Нямам предвид да са три единични
легла, просто да са стандартни легла за трима възрастни, а не единият
да спи на диван. Срещам трудност с намирането на такъв апартамент.
Първо са по-малко на брой, второ, все нещичко не ми допада.

# 492
  • СОФИЯ
Има доста такива апартаменти, вкл студио в хотели, но е добре да си определите приблизително локация и бюджет. Аз избирам настаняване до спирка на U 3 и харесвам трети бецирк.

# 493
Здравейте! На връщане от Виена имаме много късен полет. Има ли опции за оставяне на багаж на гара или друго място? Ще ползваме апартамент, а не хотел.

# 494
  • София
Здравейте! На връщане от Виена имаме много късен полет. Има ли опции за оставяне на багаж на гара или друго място? Ще ползваме апартамент, а не хотел.
Големите гари имат клетки за багаж, да.
Централната, Майдлинг, Вест, Мите и Пратерстерн.

Общи условия

Активация на акаунт