Виена тема 13

• 41 420
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Deutschland/HE
Но пък и за сандвичите не с ами правили проблем, които са домашно производство.

Течностите са проблем и както написах конфитюри.
От Италия съм се качвала с невакуумирани сирена, а от Испания със саламчета Simple Smile

# 616
  • столицата
Има дневен билет за 5.80 евро, но вижте от колко часа беше. Помня, че е до 1.00ч на другия ден

# 617
Здравейте,
това е билета,който закупихме.Ще хващаме S7 до летището,но не знаем дали този билет важи или трябва да купуваме допълнително от машините?

# 618
  • СОФИЯ
Това е карта за градски транспорт.  Тя не важи за шнелбана до летището. Билетите за влака се купуват от други машини и изглеждат по друг начин.

# 619
  • столицата
Следва да доплатите по 1.90 на човек. От машинките/червените/ ако заложите за 2 човека е възможно да е с центове по-евтино.

# 620
Здравейтее,момичета
Послушахме ви за две места за хапнане и смее много доволни.Благодарим от сърце ❤.Мястото за хапване в Пратера беше много вкусно.Поръчахме от този тип джулан,заслужава си.
Само да попитаме дали ще можем да си вземем сладки,бонбони и месо в една отделна хартиена чанта,която ще е в ролята на 40 на 40 см в самолета.Тъй като двамата имаме приорити и по две чанти ръчен багаж и двамата сме само с раници.Да не не вземат нещата на летището,ще си умрем от яд 🤦🏻♀🫣😂
И заа билетите,мислим да си вземем дневен билет за 8 евро,който е .Защото имаме време до 4 за летището.Дали билета важи и за влака до летището?
Аз пътувам регулярно от Виена и абсолютно винаги нося храна в ръчен багаж -  сирена и един пастет от риба тон, без тези любими не тръгвам от Австрия🙂. Преди две седмици си взех и пресни фишбагети от Нордзее за вечеря като си кацна. Никога за нещо не са ми правили проблем, а се е случвало цялата ми раница да е само с продукти🙂. За шоколади и бонбони въобще пък е смешно да се притеснявате. Всеки си носи такива " сувенири".

# 621
И аз съм носила риба тон в консерва, без вода е, също и неопаковани сирена и никога не е имало проблем, няма и забрана.

Във Виена ми харесва  на първо място чистотата и спокойствието, а на второ - идеално уредения транспорт, трябва да имаш слухови или зрителни проблеми и то едновременно, за да не може да се ориентираш - навсякъде има табели, указания, съобщават непрекъснато в превозните средства от коя спирка какъв транспорт може да ползваш.
Посрещането е винаги с "Herzlich wilkommen", макар и леко да ми идва фалшиво. Освен това са ми и леко високомерни виенчани, не си падам по обобщенията, но така ми се стори...
Не ми харесва, че вече два пъти в различни хотели - в 10:45 и в 10:50 и при обявена възможност за напускане до 11:30 ми чука на вратата камериерката да ме пита кога ще освободя стаята. Това не е организираност, а направо грубост.
Веднъж бях в апартамент в сграда от 1930 година, реновиран и много удобен, но явно със стара инсталация, токът спря при употреба на сешоар за 5-6 минути, веднага писах на хазяйката, като предположих, че е изгорял бушон. Според мен тя знаеше за проблема с инсталацията, казах й, че и в София съм живяла в стара сграда с подобни проблеми, тя направо ми се обиди. Извиних й се няколко пъти за така създалата се обстановка, а тя на мен нито веднъж. Извика техник и оправи проблема, нямаше ме в апартамента през това време, но все едно аз бях виновна, такова впечатление създаде у мен.

# 622
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте, Дами, искам да Ви попитам нещо, понеже не откривам такава тема. Решихме да се преместим от Германия Франкфурт на Майн във Виена, немога да се ориентирам с кварталите във Виена, къде да търся квартира? С малка госпожица сме, скоро и още едно бебе. Интересува ме в кои квартали /бецирк /да гледаме, да има парк в който мога да излизам с децата, детска градина и занималня и да не е много далеч от центъра.
Благодаря Ви!

# 623
Някой знае ли дали мога да добавя опция плс един куфар, защото сме заявили само ръчен багаж засега, с Раянеър.
Обаче колкото повече го мисля, не го виждам за 3 дни, с малко дете и да не мога дори една раничка малка да си взема с мен и ми се струва, че няма да го бъде.
Не са много дните, но все пак е Април, трябват и връхну дрехи, и по 3 чифта дрехи и за мен и за нея, не виждам как ще стане. И сега ме е яд, че не добавихме още един куфар.
Дали може директно на летишет5да се долари допълнителен багаж?

# 624
  • Deutschland/HE
На летището е по-скъпо, по спмен може да влезеш сега в резервацията си и да добавиш куфар, или при чекирането. Ако искаш вземи отдели примерни дрехи, които би взела и ги сложи в ръчния багаж и прецени. Отделно пътуваш с най-обемните дрехи върху теб. Какъв ръчен багаж си заявила? Ако е карета за всеки, това за мен е напълно достатъчно за 3дни, дори с малко дете.
Може да не носиш козметика, от близката дрогерия във Виена да вземеш паста за зъби, шампоани... имат малки опаковки за пътуващи и цените са символични.

# 625
Нямам идея какво е карета.
С по една раница тип ученическа ще сме с ММ. Или малка пътна чанта, в която няма да събера почти нищо.
Чудя се как да го измисля.
Но не мога да си взема и дамска чанта или поне раница, мн малка за да си ходя с нея по обектите.
Все пак поне да си събера телефон, салфетки, вода, такива неща.
Добра идея да не мъкна пасти, шампоани и прочие.
Ще опитам да направя примерен багаж.
Децата се цапат, трябват повече дрехи.
Връхните ще са на нас, то е ясно.
Отделно и времето не знам какво ще е. дълъг ръкав ли, къс ли, трябва да имам нещо за всеки случай.
В най-добрият случай два чифта тениски и два чифта дънки, плюс сако, една рокля за разкош и съм готова.

# 626
  • Deutschland/HE
Карета е малкъ куфар на колелца, който минава за ръчен багаж до 8кг. Ако сте само с тези раници, да няма да ви стигне.
Отиди в профила с в Раян и избери резервации, там ще ти даде възможност да добавиш ръчен багаж до 8кг или голям куфар.

# 627
Не, не сме с куфар, точно заради това не мисля че ще успея да се побере в 2 раници.
Само с ръчен багаж сме.
Аз затова се чудя.
 Нямам такъв куфар, имам по - голям който няма да влезе в изискванията за багаж.
Ако успея да намеря такъв с подходящите размери ще взема него.
Но този, който имам не става,защото е по-голям.
Ходих с него във Венеция миналата година и платих 100 лв отгоре за да го взема.
Проблемът е, че тези, които се продават са все с няколко см отгоре. И не мога да си намеря подходящ.

# 628
  • Deutschland/HE
Вземи от някой познат такъв:  10 кг чанта на колелца (55 см x 40 см x 20 см). Това е изискването на Раян и струва около 10тина евро в посока, може да го добавиш към резервацията си сега.

# 629
Ако детето си е с отделен билет и място в самолета, то също има право на раница. В този случай 3 раници са ви напълно достатъчни. Една малка дамска чанта или раничка я слагаш празна в багажа и във Виена се разхождаш с нея.
По един резервен чифт дънки/панталони, 2-3 тениски, един пуловер/жилетка/суитчър, бельо и сте готови. Ще видиш, че това спокойно се събира в раниците. Дори ще има място и за по една рокля за теб и госпожицата. Казвам го като човек пътувал с две малки деца.

Общи условия

Активация на акаунт