Ревността...

• 10 752
  • 249
  •   1
Отговори
# 60
Ревността е един от най-честите мотиви за убийство.

Стряскащо, но факт.

# 61
Аз не бих тръгнала да се оправдавам, а щях да съм безкрайно обидена той за какъв човек ме смята и щом ме смята за такъв човек, какви ги дири с мен. Баста.

# 62
Няма как да докажеш, било с разговори или с факти, че нещо НЕ се е случило. Нямаш аргументи да се защитиш, ако той вече си е написал сценария в главата си. Или ти има доверие, или не. С него не сте в една и съща реалност.

# 63
  • София
Никога никой не ме е ревнувал, нито аз. И съответно никога никой не ми е изневерявал, нито аз. Дори БНД, влюби се, има доблест да ми каже, разделихме се и тогава те се събраха. И всичко е в хармония, дори въпреки болката.
Да ревнувам?
Глупости.
Ако иска да ходи при друга - свободен е, няма да го вържа за себе си.
И да си тровя съществуването.
Обаче, изневери ли ми - КРАЙ. Няма да се върна. И 5 деца и къщи да имаме.
Същото очаквам и от партньора си.
Ако не може, няма защо да ми е партньор.
Не мога да си представя що за живот, пардон, ужас е това.
И то в началото, когато би трябвало да летиш на крилете на любовта.

# 64
  • София
Пако, нима търсиш причина у нея, понеже той е достатъчно луд или нагъл, за да я обвинява, че в негово отсъствие вкарва други мъже в дома им!?

# 65
Прави ми впечатление колко крайни мнения има, изкарахте го и психопат убиец... а ако разказа беше от жена, която пише : съмнявам се, че мъжа ми водил друга жена вкъщи, намерих черни дълги косми, а аз съм руса; гледам го че постоянно си пише с някой по телефона, като си мисли че не го гледам, докато би трябвало да е на работа подозирам че се вижда с друга защото минах покрай офиса му и той не беше там... всички щяха да кажат проследи го, лъже те , това с телефона е много показателно... Във форума е пълно с теми и мнения от жени подозиращи и дебнещи мъжете си, ровили им в телефоните, подслушвали ги.... ама тия жени не са обвинени че са болестно ревниви и вероятни отровителки например.
Таа авторке според мен ако го обичаш този мъж - не бързай с крайните заключения. Разбира се ако виждаш и ти в него ревнивец-насилник ... решението е ясно.

# 66
  • SF
Ами ако тя не виждаше ревнивец в него, ние от къде сме го разбрали? Тази тема да не се е появила от домашния им робот.
Хайде малко да мислим, преди да критикуваме.

# 67
  • Далечният изток
Тоест викаш има причина жената да ревнува, _Gabrielle_.
В случая мъжът ревнува без никакъв повод, и да, точно това е психопатското. Такава болезнена ревност само трови, и хората, и отношенията. Виждала съм как само от съмнения се съсипват връзки и приятелства. И съм го преживявала, така че само мога да посъветвам авторката да бяга от тоя. Или е с някакви психични отклонения, или с личностни разстройства. Каквото и да е, и в двата случая ще бъде тормозена и ще страда. Вече страда всъщност. Любовта не е страдание. Това не е любов.

# 68
В България има 12 затвора и само един е за жени. Това е причината хората да подозират, че един мъж ще реагира агресивно там, където жената ще реагира с депресия. Защото мъжете наистина го правят по-често. А каквото и да си говорим, сме слабият пол.

Но наистина, този мъж, ако се съмнява, да си наеме детектив. Обаче жената не може да му го предложи, защото тогава той ще реши, че тя временно ще се прикрива и после пак ще го удари през просото.

# 69
Ама примерът даден не е релевантен-описва друга случка…
Ако мъж беше казал, че бива ревнуван от приятелката си от нищото, щяхме да кажем пак същото.

# 70
  • София
Габриел, сигурна ли си, че си прочела внимателно темата?
Жената никъде не е споменала,че той има основания за съмненията си. Къде прочете, че у тях има следи от друг мъж или тя отсъства безпричинно от работа. Точно обратното написа. Че той може по всяко време да я провери и думите й ще съвпадат с реалността.
Т.е. той изкривява реалността през болния си мозък.
Ако жена имаше гореспоменатите доказателства за съмнения, щях да я посъветвам да не си губи времето. Особено пък в следене и дебнене.
Явно не правиш разлика между болезнена безпочвена ревност и ревност, породена от реална изневяра или флирт.
И мъж да беше авторът, пак щях да кажа, че е попаднал на луда жена, само дето тя по-трудно щеше да го пребие, когато не успее да я убеди в невинността си.
И да, психопатско е да вярваш, че човекът до теб е такъв боклук, че да ти изневерява в дома ти, докато те няма (не, че наистина няма такива, но те не се чудят защо ги ревнуват). И много често следващата стъпка е физическо насилие.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 10:35 от Fever Ray

# 71
Габриела е от тези ревнивци, само те се разбират взаимно.

# 72
Прави ми впечатление колко крайни мнения има, изкарахте го и психопат убиец... а ако разказа беше от жена, която пише : съмнявам се, че мъжа ми водил друга жена вкъщи, намерих черни дълги косми, а аз съм руса; гледам го че постоянно си пише с някой по телефона, като си мисли че не го гледам, докато би трябвало да е на работа подозирам че се вижда с друга защото минах покрай офиса му и той не беше там... всички щяха да кажат проследи го, лъже те , това с телефона е много показателно... Във форума е пълно с теми и мнения от жени подозиращи и дебнещи мъжете си, ровили им в телефоните, подслушвали ги.... ама тия жени не са обвинени че са болестно ревниви и вероятни отровителки например.
Таа авторке според мен ако го обичаш този мъж - не бързай с крайните заключения. Разбира се ако виждаш и ти в него ревнивец-насилник ... решението е ясно.

Ъъъъ, хайде да четем с разбиране.
Ако обичаш отиди и прочети отново бавно мненията на авторката.
Повод за ревност няма. Има ограничаване и тормоз.
Ако си преживяла тия неща не е нужно да ги прехвърляш в темата, щото не касае темата.

Ако някой по презумпция без причина ме ревнува, вдига скандали, що съм в магазина повече време или защо говоря с някого или си пиша с някого се появява проблем и бих разкарала на секундата такъв човек.
Доверието и психическото здраве са важно нещо.
Ако не съм дала повод за ревност, да ме ревнуват и ограничават е безумие.
Пък и с луди на кой му се общува.

Имам позната като беше млада за кратко се събра с такъв откачалник. В началото уж всичко наред. Много бързо и предложи да живеят заедно. Но като почнаха съжителство се започна страшна ревност и ограничаване.
Защо си пише с колегите. Защо си пише с братовчеда. Защо говори с баща си.Защо точно в 18 не е вкъщи щом работи наблизо. Изискал пароли за поща, фейс и какво ли още не да чете какво правила. Това и преляло чашата.
Изтърпя 2 седмици. Каза му веднъж, че такива безпочвени обвиненя няма да търпи. Онзи вдигнал скандал.
На следващия той на работа, тя си събира багажа и прекратява комуникация.
След години разбира, че е женен вече и жена му живее във филм на ужасите. Отървала се е.

# 73
Моя приятелка преди години каза на такова момченце, че не може да го търпи. Наръгал я беше с нож, излязъл си и я оставил да се дави в кръвта си цял уикенд. Намериха я родителите му (живееха на 2 етажа в една и съща къща), завръщайки се от вила в края на уикенда. Закарали я във ВМА (поне това), но лекарите не успяха да я спасят. Беше на 27, единствена дъщеря на майка си и баща си, красива като капчица, магистър-фармацевт.

Джейн горе сподели потресаваща история, по чудо незавършила със смърт.

Да мислим по различен начин по някакви теми е неминуемо, но съм възмутена от мненията на Габриела и Пако, които смятат, че насилието над жена може да има втори, трети, пети прочит или причина, която да го обяснява. Няма такива.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 15:49 от TeoYo

# 74
Насилие се проявява само при самозащита. Толкоз.
И такива хора се разкарват.
 А не да живееш с тях.
И доказано, че психическото насилие лесничко се превръща във физическо.

Общи условия

Активация на акаунт