Ревността...

• 10 773
  • 249
  •   1
Отговори
# 90
  • Столичанин ама не в повече :D
Габриела е от тези ревнивци, само те се разбират взаимно.
SatisfiedStuck Out Tongue Closed Eyes хвана ме

Никъде авторката не пише че й вдига скандали - пише "ревнува ме", никъде не уточнява как точно я ревнува. Питал ли я е идвал ли е някой вкъщи, или директно е вдигнал сканадал в стил - признай си веднага всичко знам.

И вижте не подкрепям и не скандирам "нов шанс за ревнивците", а това което дадох като съвет беше да не влиза в подробен обяснителен режим, а ако иска да е с този човек да му обясни как се чувства от тези обвинения.

п.п. Имам приятели семейство - и двамата са от много ревнивите, но в годините някак се редуваха ... и никога не се е стигало до насилие, т.е. аз нямам пример за домашно насилие заради ревност.

А мацката с шамарите ме впечатли ..... женския бой е супер Trollface Имам една позната джудистка, беше сгънала на 8 една мацка кандидатка на мъжа й.
Е как да не уточнява, още в първия пост "Ревнува ме и когато съм на работа, ревнува ме от телефона ми, мисли си,че някой ми пише,а аз крия. Обвинява ме, че излизам по време на работа и се виждам с някой, обвинява ме,че мириша на мъжки парфюм, че някой е идвал вкъщи, докато него го няма."
Сега се сетих за една дето като някой ми звънеше ме питаше дали това не е любовницата, та понякога се налагаше да говоря на спикър пред нея Laughing (всмисъл сега като се сетя ми е смешно ама тогава не беше).

# 91
  • Далечният изток
Въобще не е смешно. Болни мозъци! Такива филми могат да сътворят в главата си, не е истина...

# 92
Е как да не уточнява, още в първия пост "Ревнува ме и когато съм на работа, ревнува ме от телефона ми, мисли си,че някой ми пише,а аз крия. Обвинява ме, че излизам по време на работа и се виждам с някой, обвинява ме,че мириша на мъжки парфюм, че някой е идвал вкъщи, докато него го няма."

Да, за мен не става ясно в какво се състои ревнуването, когато е на работа, ревнуването от телефона - защото има нюанси в тия неща. Ако й вдига скандал, че ходи изобщо на работа и се опитва да й забрани - да психопатско е, ако я пита защо е закъсняла след работа, или защо не си е вдигнала телефона, или защо не е била в офиса в момент в който той е отишъл по някаква причина ... е малко по-различно, неща които може да се изговорят. Както и с ревнуването от телелфона - може да иска да има достъп до телефона й и да иска подробен анализ на всичко в него, а може й да я е попитал - с кой си пишеш сега.

# 93
  • София
Моята приятелка се разведе преди 10 години с един такъв.
Двете ни кара в мола, след 40 мин решава, че ни стига толкова, идва, взима ни, води ни на кафе и започва МЕН да ме разпитва и аз да се оправдавам, като прелюбодейка - такова чувство остави в мен.
Отвратително.

# 94
Не съм бил с такава, ама при такива прояви с кеф да и изневериш. И после да го опишеш с подробности Simple Smile

# 95
Аз бях с такъв човек 12 години.
Не става по-добре с времето
След всеки разговор има затишие месец,два и после се завърташ отново в същия кръг.
И въпреки,че той осъзнаваше какво причинява нещата не се промениха.
Не давай дълго шанс за промяна,ако не се промени в началото няма да се промени и на по късен етап.
Годините не се връщат.
Успех!

# 96
  • София
Трябва ли да вдига скандали, за да се квалифицира в тормоз?
Недоверието е достатъчно.
Той вярва, че тя мачка общите им чаршафи с друг, все пак. Трябва ли да има скандали и физическо насилие, за да предприеме нещо или да си трае!?
Габи, не знам какъв опит имаш, но жената изрично каза, че няма повод да ревнува, затова спри да извърташ нещата натам.
Ако ситуацията не е с гаджета, а с работодател, който те обвинява ежедневно в кражби, а ти нито крадеш, нито има установени липси. Ще стоиш ли на това работно място, колкото и да вреди на самочувствието, спокойствието и доброто ти име?

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 17:18 от Fever Ray

# 97

Да, за мен не става ясно в какво се състои ревнуването, когато е на работа, ревнуването от телефона - защото има нюанси в тия неща. Ако й вдига скандал, че ходи изобщо на работа и се опитва да й забрани - да психопатско е, ако я пита защо е закъсняла след работа, или защо не си е вдигнала телефона, или защо не е била в офиса в момент в който той е отишъл по някаква причина ... е малко по-различно, неща които може да се изговорят. Както и с ревнуването от телелфона - може да иска да има достъп до телефона й и да иска подробен анализ на всичко в него, а може й да я е попитал - с кой си пишеш сега.

Тези въпроси, които посочваш за нормални, не са! И ти си в отбора на патологичните ревнивци, в женски вариант. Съдиш по себе си, но добре че сте малцинство.
 Такива въпроси може да задават само control freaks.

# 98

Такива неща не се изговарят. Абе може, ама веднъж.
Никой не може да ми идва на работата да ме проверява.
Никой не може да ми гледа телефона и с кой си пише, нито къде пиша.
А още по-безумно е безпочвеното обвинение как някой идва докато него го няма.
Такава ревност се прекратява с раздяла.

# 99
  • Най-красивата страна
Това е домашно насилие.
Така започва-насилникът ревнува,ограничава свободата на жертвата,отделя я от приятелите и колегите,а после и от близки и роднини.Смачква психиката и.Жертвата остава сама и тогава започва физическото насилие.

Ти си здрав,пълнолетен човек и той няма право да ограничава свободата ти .Недей да търпиш повече,защото ще става по-зле.
Не си длъжна да му доказваш нищо.
Не позволявай да се държи така с теб.

Ако някой-без значение мъж или жена ,иска да изневери,той ще намери начин и ще го направи.
А доверието е в основата на една връзка.
Няма ли доверие между двамата партньорите-нищо няма да се получи.

# 100
Габи, момиче, потърси психологическа помощ. Пишеш като човек с ужасно ниска себеоценка и/или проблеми с контрола.

# 101
Не съм бил с такава, ама при такива прояви с кеф да и изневериш. И после да го опишеш с подробности Simple Smile
Още повече като си спокоен, че няма да те пребият Grinning
Я жена да опише изневерителни подробности...

# 102
Забелязала съм, че ревнивците изневеряват непрекъснато, затова понеже си знаят собствените спатии, не могат да разберат, че някой може и да не изневерява. Ревността може и да е отражение на дълбоки личностни дефицити и травми.

# 103
Забелязала съм, че ревнивците изневеряват непрекъснато, затова понеже си знаят собствените спатии, не могат да разберат, че някой може и да не изневерява. Ревността може и да е отражение на дълбоки личностни дефицити и травми.
+1

# 104
  • София

Не знам как е при другите, ама аз, когато влезна във връзка има няколко базови неща,  с които няма как да се примиря:
1. Физическо насилие (психическо също, но да кажем при умел манимулатор трудно се хваща и е възможно всяка жена да попадне в капана). Значи - удари ли ме, взаимоотношенията прекъсват. Без обсъждане, без право на връщане. Категорично. Директна елиминация.
2. Обиди, унижения -  тук след 1вата (ако не веднага, поне ще има сериозно обяснение, че е недопустимо такова нещо, ако се случи пак, директен шут в г..а. )
 3. Ревност. Което е равно на липса на доверие. И от това не съм си патила, както и при 1вите, но е огромен червен фар. Каже ли ми, че трябва да си изхвърля снимките примерно или да не нося  тези обици (нямам дупки за уши, говоря образно), които много харесвам, защото са от бившия следва разговор, след който, ако се продължи в същия дух следва затваряне на вратата от външната страна. Да не се виждам с този/онзи, да не излизам/да ме следи по телефона и прочее... мдааааа, едва ли ще се стигне дотам, но в случай, че узная какво е ще ми е за 1ви и последен път.
4. Изневяра (като следствие на предишното). Не изневерявам, държа и партньорът ми да го спазва. Не е вързан за мен, бях бременна в 8ми месец, когато БНД се влюби, НЕ МИ ИЗНЕВЕРИ, поради което опитахме, заради бъдещето ни детенце, не се получи. Много ме боля, разбира се, но и до днес сме приятели и можем да разчитаме един на друг, именно поради факта, че не ме излъга.
Тук отварям скоба, за ЕВЕНТУАЛНА прошка САМО, ако той ми признае и се разкае. Но със сигурност няма да е веднага и ще е дълго обмислено решение.
5. Живот със свекъри - тук компромис бих могла за максимум 2-3 месеца, в случай на ремонт или пожар например. Но, ако ми каже , "отиваме да живеем при нашите" няма въобще да се стигне до съжителство.
5. Мъж, тип "жената е длъжна да е до печката и пералнята" - това само да ми го заяви и ще му дам такава начална скорост, че ще вземе разстоянието от София до Търговище за 7 секунди и 58 стотни.
И в заключение ще кажа, че никога не ми се е случвало някое от гореизброените, затова мисля, че е добре всяка да си помисли за червените лампи (изобщо не е задължително да са като тези) и да реши какво може да приеме и какво - не. За да не пуска после теми тук по въпроси, по които би трябвало да е категорична и ясна в решението, което ще вземе, ако случаят я изненада.
Иначе по темата - ако авторката ѝ харесва да стои в такива отношения, или е решила да играе ролята на жертва да го прави. Животът си е нейн. Да не се окаже обаче, че като се обърне, годините са се изнизали безвъзвратно, а от огледалото не я гледа щастлив човек.  
Да, никой не е застрахован. Но имаме нещо, което например жените в Афганистан нямат - свободна воля. И  възможност за правилни избори.
Всъщност е много просто  - ако в една връзка се чувстваш щастлив и летиш на крилете на  любовта, значи всичко е точно. Обаче, ако нещо те тормози и   започнеш да питаш странични хора, значи нещо не е както трябва.
Но свободната воля си е наша.

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 18:19 от Светулчица

Общи условия

Активация на акаунт