Ревността...

• 10 779
  • 249
  •   1
Отговори
# 105
  • Далечният изток
А, не "може". Задължително емоционални дефицити, комплекси...

# 106
  • София
Просто си представих как съпругът ми държи сметка защо не съм си вдигнала телефона, когато е звънял. И собствената ми реакция.

# 107
По-полека с квалификациите дами, кой какъв е, не е ваша работа да лепите етикети. Както и да давате крайни съвети за кардинални решения за живота на трети лица Wink Хубаво да си представяте, че от другата страна седят реални хора и съдби.

# 108
Не съм бил с такава, ама при такива прояви с кеф да и изневериш. И после да го опишеш с подробности Simple Smile
Още повече като си спокоен, че няма да те пребият Grinning
Я жена да опише изневерителни подробности...
Може да извика обекта на изневярата, особено ако е по як от ревнивеца. Тогава става интересно.

# 109
Цитат на: _Gabrielle_ link=topic=1490242.msg45427995#msg45427995 date=1665674
Хубаво да си представяте, че от другата страна седят реални хора и съдби.
[/quote
...което често е следствие от грешен избор, грешна преценка, грешен критерий. И когато човекът осъзнае заблудата си е добре да е поощряван да предприеме мерки да излезе от тази ситуация.

# 110
По-полека с квалификациите дами, кой какъв е, не е ваша работа да лепите етикети. Както и да давате крайни съвети за кардинални решения за живота на трети лица Wink Хубаво да си представяте, че от другата страна седят реални хора и съдби.

То е ясно, че седят. И търпят даже. А има ли смисъл някой да те ограничава. Да те обвинява, че викаш любовници вкъщи? Да те души като куче на вратата на какво миришеш??? Абсурдно е!

Тя да трябва да се оправдава, че нещо не е направила? Това и в съда го няма. Доказват се факти. Другото е болен мозък, който я подлага на разпит. Момичето явно не дава поводи. Оня си ги измисля!

# 111
Еми добре, съгласна съм - да го напуска авторката.

# 112
Не знам защо всички нападат Габи. Аз съм безкрайно ревнива,но винаги е имало повод. Първоначалният пост на авторката твърди,че никога не е имало повод за капка съмнение у приятеля ѝ. После споменава за две случки,в които е имало контакт с някакви мъже от миналото. Изрично уточнявам-не казвам,че обаждане от някой е повод за ревност и скандал,нито че заради тези случки,той има право да се опитва да контролира живота ѝ и да я следи и т.н.
Както каза Габи,авторката не казва дали не се съмнява,че не е на работа,защото е ходил до офиса ѝ и тя не е бил там; или че я “ревнува от телефона ѝ” защото прекарва часове в чат(с приятелка дори) когато вечер са седнали да гледат филм заедно. Все пак никой от нас не живее в къщата им да им слуша разговорите,че да даваме оценки.
Самият факт,че тя пуска тема и иска съвет,говори че явно не ѝ е преляла чашата и може още да търпи. Дали трябва или не,пак ние не знаем. Ако някой системно ме обвинява в изневяра,когато ходя до тоалетната примерно,или когато отговоря 10 минути по-късно, а аз знам пред себе си че съм чиста няма да пускам тема тук,а ще си тръгна. Ако това го стресне и видя минимум истинско желание за промяна и елементарно уважение,тогава ще мисля за разговори и път заедно напред.

# 113
Като спомена ходене до тоалетна, един ревнивец проверявал дъното на гащите на жена си точно след такова ходене, някога, навън била тоалетната и съседът, нали, може ...да прескочи примерно. Та е реално това проверяване.

# 114
  • София
Точно за работата го каза ясно, че никога не е отсъствала от работа, когато му е казала, че е там.
И това, че някой я е потърсил по телефона и тя е споделила какви отношения са имали в миналото, какъв точно повод е да смята, че тя си ляга с него в общото им жилище, докато ревнивецът го няма!?

# 115
  • Столичанин ама не в повече :D

Не знам как е при другите, ама аз, когато влезна във връзка има няколко базови неща,  с които няма как да се примиря:
1. Физическо насилие (психическо също, но да кажем при умел манимулатор трудно се хваща и е възможно всяка жена да попадне в капана). Значи - удари ли ме, взаимоотношенията прекъсват. Без обсъждане, без право на връщане. Категорично. Директна елиминация.
2. Обиди, унижения -  тук след 1вата (ако не веднага, поне ще има сериозно обяснение, че е недопустимо такова нещо, ако се случи пак, директен шут в г..а. )
 3. Ревност. Което е равно на липса на доверие. И от това не съм си патила, както и при 1вите, но е огромен червен фар. Каже ли ми, че трябва да си изхвърля снимките примерно или да не нося  тези обици (нямам дупки за уши, говоря образно), които много харесвам, защото са от бившия следва разговор, след който, ако се продължи в същия дух следва затваряне на вратата от външната страна. Да не се виждам с този/онзи, да не излизам/да ме следи по телефона и прочее... мдааааа, едва ли ще се стигне дотам, но в случай, че узная какво е ще ми е за 1ви и последен път.
4. Изневяра (като следствие на предишното). Не изневерявам, държа и партньорът ми да го спазва. Не е вързан за мен, бях бременна в 8ми месец, когато БНД се влюби, НЕ МИ ИЗНЕВЕРИ, поради което опитахме, заради бъдещето ни детенце, не се получи. Много ме боля, разбира се, но и до днес сме приятели и можем да разчитаме един на друг, именно поради факта, че не ме излъга.
Тук отварям скоба, за ЕВЕНТУАЛНА прошка САМО, ако той ми признае и се разкае. Но със сигурност няма да е веднага и ще е дълго обмислено решение.
5. Живот със свекъри - тук компромис бих могла за максимум 2-3 месеца, в случай на ремонт или пожар например. Но, ако ми каже , "отиваме да живеем при нашите" няма въобще да се стигне до съжителство.
5. Мъж, тип "жената е длъжна да е до печката и пералнята" - това само да ми го заяви и ще му дам такава начална скорост, че ще вземе разстоянието от София до Търговище за 7 секунди и 58 стотни.
И в заключение ще кажа, че никога не ми се е случвало някое от гореизброените, затова мисля, че е добре всяка да си помисли за червените лампи (изобщо не е задължително да са като тези) и да реши какво може да приеме и какво - не. За да не пуска после теми тук по въпроси, по които би трябвало да е категорична и ясна в решението, което ще вземе, ако случаят я изненада.
Иначе по темата - ако авторката ѝ харесва да стои в такива отношения, или е решила да играе ролята на жертва да го прави. Животът си е нейн. Да не се окаже обаче, че като се обърне, годините са се изнизали безвъзвратно, а от огледалото не я гледа щастлив човек.  
Да, никой не е застрахован. Но имаме нещо, което например жените в Афганистан нямат - свободна воля. И  възможност за правилни избори.
Всъщност е много просто  - ако в една връзка се чувстваш щастлив и летиш на крилете на  любовта, значи всичко е точно. Обаче, ако нещо те тормози и   започнеш да питаш странични хора, значи нещо не е както трябва.
Но свободната воля си е наша.

Човек, който е на крилете на любовта, никога няма да почне да мисли за някакви точки и подточки, а ако мисли за такива значи не е влюбен/а, следователно и аз на такава ще и дам такава начална скорост, че ще вземе разстоянието от София до Търговище за 7 секунди и 58 стотни. Laughing

# 116
Точно за работата го каза ясно, че никога не е отсъствала от работа, когато му е казала, че е там.
И това, че някой я е потърсил по телефона и тя е споделила какви отношения са имали в миналото, какъв точно повод е да смята, че тя си ляга с него в общото им жилище, докато ревнивецът го няма!?
Категорично казах,че това не му дава право,но също така казах,че когато някой е болезнено ревнив нещо дребно може така да развинти фантазиите му занапред,че едно хвърляне на боклука започва да изглежда съмнително.
Техен си е животът,някои хора така си карат по 30-40 години без да се стига до насилие,въпреки че масата потребители тук го диагностицираха и предрекоха физически нападения.

# 117
Мен са се опитали да ме връткат, за това съм следял за някои признаци. Когато са те преметнали няколко пъти, вече доверието не се дава по дефолт. Така че в някои случаи са допустими въпроси или проверки (при възможност). Да отбележа, тва не значи с часове обяснения за 15 минути закъснение или панаири заради не вдигане на телефона. Хващането на лъжи също си е майсторство и имах възможност да го науча в предишна връзка.

# 118
  • SF
Една приятелка работеше в една фирма, от друга фирма набираха персонал и я поканиха да дойде като технически сътрудник. За да я привлекат, й дадоха интересна заплата и тя се съгласи.

Напусна от старата работа. Обаче седмица, след като беше започнала на новото място, от там минала жената на Шефа. Видяла тя моята приятелка, която е млада и красива, и вечерта у дома вдигнала луд скандал и накарала мъжа си да я уволни. Изкарала, че си я е взел за любовница.

Ами, с предизвестие я уволниха. Самотна майка с малко дете ей така остана на улицата заради безумната ревност на някаква кифла.

Та, и жените откачат, и последствията може да са доста неприятни. Но те са най-неприятни за тези, които съжителстват с ревнивци, защото край няма.

А поводът за уволнението как се е разчул? Да не са гледали записи на скрити камери в дома на мениджъра?

# 119
Ако мъжът от историята е непоносим и на авторката й е втръснало от него и ревността му, трябва да го зареже - поне така правят нормалните хора. Но авторката задава въпроси във форума, което ме навежда на мисълта, че мъжът не е чак такъв психар или все още не е станал такъв. А може и друго да има, няма как да знаем. Авторката звучи интелигентно, така че самата тя би трябвало да се досеща кои са правилните ходове.
Забелязала съм, че болезнено ревнуват предимно хора с комплекси и много ниска самооценка. Или такива, които всъщност изневеряват (може би си мислят, че щом самите те го правят, значи и останалите са като тях). Ревност в нормални граници е ок, но да следиш всяко действие на партньора, да поставяш под съмнение всичко, което другият прави, че и да ходиш до работата му...твърде крайно и ненормално ми се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт