ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 901
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Болните да оздравяват!
Тоя сайт Домашно.бг  платен ли е?
Гледам някакви абонаменти, някой ползва ли го да ме светне?

# 181
  • Майничка
Тони, съчувствам ти!😥
Изкарах я тази гад миналата седмица, още прибухвам. В четвъртък направо ми се гадеше от сополи, че бях с "яките" маски, пък и глас нямах.
Целият уикенд си играх на мълчанка, за радост на домочадието.

# 182
  • около Варна
Момичета, препоръчайте книга на английски, която да е лесна за четене и интересна. Трябва да прочете една книга, която после да може да обсъжда и разказва.

# 183
  • Майничка
Кое ниво и за колко време трябва да я прочете?

# 184
  • София
Моят го мина вируса. Стоя си у дома 4 дена (четвъртък-неделя). Мина с леки хапове.

Момичета, препоръчайте книга на английски, която да е лесна за четене и интересна. Трябва да прочете една книга, която после да може да обсъжда и разказва.
Детска или по-сериозна?
Дневникът на един дръндьо
Не помня моят коя част си купи. Лесна за четене.

Дъщеря ми на английски чете Стъкленият трон. Някакво фентъзи.

На синът ми му стана кофти, че няма да ходи на държавното. Но пък не иска да се отказва от тренировките.
Не иска да се премести и в друг клуб Simple Smile Каза "за нищо на света".

# 185
  • Майничка
Някоя история за Шерлок Холмс.

# 186
  • София
https://schoolreadinglist.co.uk/reading-lists-for-ks4-school-pup … ls-ks4-age-14-15/
Този сайт съм си запаметила с книги на английски, препоръчвани за ученици съответната възраст, виждам че почват с Джон Грийн. Но все пак това е списък за ученици с майчин английски.
Иначе, ако си в София в Столична библиотека има американска секция, а също и в Бритиш кансъл има библиотека, може да вземете там. Предполагам, че има адаптирани за нива.
Примерно тази на Джон Грийн, ...ми се вижда подходяща и подобни тийн. Или пък Здрач или нещо подобно, някоя на ученическа тематика.....
Иначе за различни нива има книги, примерно в Книгомания или Ориндж.
Допълвам се: ето тук препоръки от сайта на Британския съвет https://www.britishcouncil.bg/news/encourage-teenagers-read-english

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 21:24 от bora

# 187
  • около Варна
Кое ниво и за колко време трябва да я прочете?
Сега са на А1, трябва да я прочете до края на годината, ще приключат с В1.1., поне според учебниците, които купихме. Нищо не разбирам от чужди езици, дори математиката ми е по-ясна 😂

# 188
  • София
https://www.book.store.bg/p178544/macmillan-readers-beginner-the … thomas-hardy.html
Тук има десетки книги на това издателство, за всякакви нива, ето тази е и намалена на 10 лв., Томас Харди за начинаещи, струва ми се ок и като текст и историята сигурно е интересна макар и от 1800 година, не знам младежите сега как ги възприемат тези книги, аз много обичах този тип истории навремето. Иначе има и разни детективски и много други, разгледай ги.

# 189
Гериии, Hug, гадост и то каква. Ама само домочадието ли е в екстаз от кеф, аз мисля и останалите се кефят ( другите ти деца ). Ха дано както си едни гърди пред мен, така и неусетно преди мен да оздравееш напълно, помен да не остане от туй.

# 190
  • Майничка
Кефят се те...😁
Като не говоря аз, те пишат.😉

# 191
  • София
Учебниците по английски на сина ми ги купих от Сан Про.
Разгледайте каталога на книгите.
Адаптирана художествена литература

# 192
  • София
На РС казаха книгата да не е адаптирана и да има поне 100 страници (което значи не много повече, че да не се минат).
И защо все препоръчвате книги с цени? Аз не обичам да плащам. Няма ли нещо като нашата читанка инфо?
А моето е съвсем способно да си избере книга на Наков и да я закопае учителката. Може и учебник по нещо подобно на “Немо”-тата. В 4 клас беше решил, че друга книга освен Немо няма да чете и хвърляше логопедката в ужас.

# 193
За книжки по английски в предишните класове сме теглили от нета и сме принтирали. Ако Ви е нужно мога да поразровя.

# 194
  • София
В Читанка има произведения на английски - https://chitanka.info/texts/language/en
Моят син отказва да чете на ридър. Имаме 3 устройства у дома, но той отказва.
Може и на телефон да се чете...

Общи условия

Активация на акаунт