ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 880
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Горгонзолче, явно сме милостивички към теб, и тези като теб, JoyHug.
Поне си имаш таен агент. А тези като мен, с по един брой се надяваме да ни споделят. От тази гледна точка, проблем нямам с диването, всичко си казва, и то до най - малката подробност.

Вчера класната на два пъти я хвалила пред класа, казала - защо никой не ме попита какво сме взели и каква е д.р., само Н... ме попита, съответно и лепна поредната оценка, за това, че била с написани д.р.. В момента, тръпна в очакване да дойде последният час, за да ми каже какво е станало в часовете, дали е правила тестовете.
Вчера класната питала, кой ще прави днес ( за вчера ) и кой в петък, мойто решило за утре, и на куп да и ги даде, на нея и е все тая, ша съ справи. Дано на другите да се, иначе удряме дъното ако не успее, със сигурност няма да ги заобича. Вчера се записала за някакъв допълнителен час, нещо като сип, след часовете в Сряда и Петък, по Информатика маййй беше.

Бобси, ти за моето ли говориш Joy, щях да ти предложа да ги разменим, ама уви, няма да съ получи. Освен да ги съберем на едно, а с теб да им гледаме сеира, ти с чашката, а аз с цигарката. Тамън да видим кой ша надвие от тях двамата. Но пък съм сигурна, че твоето е по - добре от моето.

# 256
Аз като един припрян, вечно на педалите човек, също много се дразня на мързела на моя тийн. Той обаче развива едно към едно теорията на Вампирче:) Много е енергоспестяващ, ама много. Всичко се прави на ниво да е приемливо и всяко допълнително усилие се спестява. Примирих се за момента.

# 257
  • София
Не пиша, ама то и какво ли да разкажа - върви си там учебната година, аз съм затънала до уши в работа, почнах по някой коледен подарък да набавям, такива неща.
Не съм суеверна, или по-скоро не съм негативно-суеверна. Няма да ми хрумне, че ако изхвърля лекарство, задължително ще ми потрябва после. По-скоро съм с нагласата, че "доброто дебне отвсякъде" и нещо ме предпазва постоянно да свърша чутовни глупости, но аз въпреки това понякога успявам. Най-идиотското е, че с възрастта розовите ми очила стават все по-розови Flushed ама като знам от какво съм предпазена, какво се случва на хората и какво на мен - ми късметлия съм. А трудностите и битките, които уж ежедневно водя и нещата, които ме фрустрират са повече в моята глава, отколкото обективни проблеми.
Наборката донесе 6 по философия, много е горда със себе си. Писали първото си философско есе на тема "искам ли вечен живот", нейното се получило прилично. Ама нямало много отличници, от там и голямата гордост. Писали в час, който бил готов - предал, останалите - за домашно. Тя предала и аз я нахоках, че е постъпила изключително глупаво, че е трябвало да каже, че не е готова, да го донесе в къщи, да си го редактира, да го препише на чисто, а не да бърза да предаде тъпотиите, които е нахвърлила в час. Още повече, когато предадат и останалите "домашните си есета", нейното съвсем ще остане "неконкурентно". Е, не съм била права - госпожата оценила предадените в час само. (т.е. аз знам, че принципно съм права, ама в конкретния случай ѝ се е разминало Joy)

# 258
Мандаринка, значиии, хич да не му се бъркаш на дятето, виж как е взела правилно решение. Сега е гордоста на мама, а, аааа.

И нашите вчера им дали по Философия да пишат. Два въпроса, да си изберат единия, и в 4 най - много 5 изречения да бъде. Имат един час в седмицата, тъй чеее, време има бол. Господинът явно не бърза.
По Мат. правила тест, за едната задача, каза, че се е справила, друга пък била за чертане, за нея думите и бяха, че май нищо не е направила, за останалите не знае как е било. Били 6 задачи, уж, та ще чакаме резултата. Сега пък правили по желание, тест по БЕЛ, оценките нямала да ги пише учителката, няква проба ли какво ли, май в Тиймса е било, тъй като одеве, не знам защо, ми искаше паролата за там. Сега ще е Информатиката, дано поне тук е по - добре. После ще се разбере, поне една част от инфото.
А за спестяването, то си трябва, не може да се хаби излишно енергията. То и без това енергията поскъпна, и то доста Joy. Сега сериозно, аз все си мисля, че това което спестяват сега, после ще се лее на воля в нещо по - сериозно и качествено. Само дето нас си ни дразни. А за суеверията, аз съм тъй да се каже фифти - фифти, не вярвам във всички. За пазенето на неща, това го правя, но защото може да потрябва, макар и да не е по предназначение. Винаги може да влезне в употреба там, където най - малко се очаква, или пък да се направи нещо от него, зави какво е нещото де.

# 259
  • София
Ох, моят така и няма философия. Не знам как са я измислили програмата и вероятно, ще им тряснат втория срок - два пъти седмично. Вероятно тогава ще се появят и музика и ИИ, че и тях ги няма. Не че на моя и трите предмета са му залипсвали ...

# 260
Ааа, при нас сега е музика, другия ИИ. Преди малко се жалваше, че и по Информатика нищо не е сътворила, ууупппссс, сътворила е, най - вероятно лебед или половин пеперуда най - много. Ма тъй ще е, който се разболява и отсъства, а вкъщи нищо не поглява. Казах и, че квото си надроби, туй ще сърба, да си бере срама сама. На нея не и пука, та на мен ли да ми пука.
И пак кисела като лимон, заради тоз ц, ай като поотрасне още малко, поне в тези моменти да се промени. Туй женските сме си направооо, сами не можем да се разберем със себе си. А искаме друг да ни разбере. Thinking

# 261
Ха добър ден и от мен 🥳🥳🥳
Толкова са лежерни при щерката, че не знам как стоят будни🤔
Питах я няколко пъти как е математиката, има ли нужда да помагам... Не! Всичко е ясно и лесно🤫🤫🤫
Докато не рече миналата седмица: Утре ще правим контролно... Може ли да по решаваме задачи...
Отварям аз учебника 🤯🤯🤯 Пермутация, факториел... И други петифури 🤯🤯🤯 Затворих учебника и я нахоках, че е трябвало да се сети през уикенда🥵
Да де, ама не правиха контролно и момата щастлива от почивните дни носи пак учебника с петифурите🥵🥵🥵
Четохме два учебника, решаваме елементарните задачи, извадихме ключета разни... Голяма мъка🥵🥵🥵
Вчера контролното вече е факт, г-жата ги оставила за 10мин и цялата 2ра група се събрала около момата, че явно поне нещо знае, да преписват🤪🤪🤪
Нали ви казвах, че отглеждам топ-математика сред художниците🤣🤣🤣
Смея се, ама ми се реве... Сигурна съм, че тези петифури не съм ги учила... Трудно ми е🥵🥵🥵
От друга страна и двете деца са за очила, заради астигматизъм 🤕🤕🤕
Пък за художниците трябвало специални стъкла... Пооо 500-1000лв. бройката 😱
За сега ще кара с не най-специални стъкла 🤕
Оплаках се май...
 Иначе сме екстра, другата седмица ще ходим в Катания, Сицилия 💃💃💃

# 262
  • около Варна
Ох, сама се смях с тези петифури 😂 Мина контролното по математика, всичко решила, пък кое е вярно, е друг въпрос, тръпна в очакване на резултатите. Иначе всичко си е едно и също, навъртяла е оценки от слаб до отличен, такова разнообразие не бях виждала. Моята е също грандиозен мързел. Много държи на личната си хигиена, външния вид и хубавите дрехи, а около нея бомба. Всеки ден трябва да подвиквам за купчините дрехи из цялата стая, това пък домакинска работа да свърши, докато повторя десетина пъти, си я свършвам сама. Животът я иска, четири дни ваканция без да се е спряла вкъщи, то излизания, молове, спане в приятелки, че и първият алкохолен купон преживях. Викам на мъжа ми, докато ги оженя тези двамата, ще ми побелее косата, те са с година разлика.

# 263
...... Викам на мъжа ми, докато ги оженя тези двамата, ще ми побелее косата, те са с година разлика.
                      На това се вика оптимизъм! Smiling Imp Има си и поговорка : Малки деца - малки ядове , големи деца - големи ядове , ...женени деца - черни кахъри!  От опит го казвам! Yum

# 264
Ирчик, ти мъ разби с твоята девойка. Ми ся ако не се представи блестящо, другите ще духат супата. Дано твоето да се е, а другите да не са успели да препишат както трябва.

wiwi, ша ги чакаме, имат голям срок в който да ги проверят. А туй с хаоса, при нас е още по - зле. То да бяха само дрехите, с мед да я намажа. Като вземе чинията, чашата, тупне ги до нея, после домъкне още една чаша, след нея ще кордиса още една чиния. И тъй си ги трупа, кое пълно, кое празно, до нея да стоят. Аз си говоря, ма кой ли мъ чува. За капак, като тръгне в посока кухня и казвам - добре де, сто пъти най - малко казах да ги занесеш и да ги измиеш, вземи ги сега, поне да ги оставиш в мивката. А туй веднага в контра - после, сега не отивам там, добре де, но ти е в посоката, а то - е, и, ми как е, и, вземи ги, няма да ги взема сега. Ужас е, по месец може да си ги къта, и да домъква още. И туй ша мине, само чееее, кога ли?, ще почакам да видим. Иначе ша обърна другия край.

# 265
Чета ви, не пиша, защото няма нищо интересно. Училището си върви, раздава го амбициозна, напъва се. Мисля, че в момента не е нужно чак толкова напън, че ще вземе да прегори. Предстоят контролни и контролни по какво ли не. По БЕЛ г-нът има доста високи изисквания, които не могат да бъдат покрити от учебника. Имам усещането, че вдига летвата на нивото на следването си по българска филология, а все пак училището не е с основна такава насока.
Едно питане към мамите съученички- може ли да се получава стипендия на ръка, а не по банкова сметка за нашето училище?
Ремонтът на обекта приключи през ваканцията, топлите дни ми дойдоха дюшеш. Тапетите са залепени, стаята почистена, прозорците измити и мебелите пренаредени. Имаме готова стая. Пък дали и кога ще идем, друга тема, че в студеното време е по-трудно. Утре сме на вливане.
За разтребването и тука не е розово. Ако ги оставя, всичко ще е на камари и нахвърляно където падне. И двамата такива.
Бачкам, тичам напред назад, кога успяла нещо вкъщи да закача, кога не...

# 266
Ооооо, Ра, привет. Ти най - после реши да съ включиш. Тоз по БЕЛ от не го натирите, събирате се тайфа мами, отивате, и като го почнете, свят да му се завие. Ша има да съ чуди и мае, от къде му е дошло. Радвам се, че поне стаята си я довършила. Няма да остане неползвана. За утре, всичко да мине по конец, ати ся си намери време, за да си отдъхнеш. Имаш нужда, и ще е заслужено.

# 267
wiwi, нЕма се смееш на петифурите🤯 много са страшни😱😱😱
Миналата година се бяха настанили в учебниците по БЕЛ под формата на синекдоха ииии други петифури 😱😱😱
Ама тогава детето беше на школа и там ги готвеха🤣🤣🤣
За разхвърляни стаи... Не се оплаквайте докато не ви влезне художник у къщата 🤬🤬🤬
Това са НЕхора😱😱😱
Обещах да купя хамстери ако детската се оправи и се поддържа чиста за месец 🤫 Нямат шанс моите деца, даже и за плюшени хамстерчета 🤣🤣🤣
Като се изнесат ще ми е чисто иии скучно🍸🍸🍸

# 268
ra, стискам палци за добро развитие при вас 🤞

...... Викам на мъжа ми, докато ги оженя тези двамата, ще ми побелее косата, те са с година разлика.
                     На това се вика оптимизъм! Smiling Imp Има си и поговорка : Малки деца - малки ядове , големи деца - големи ядове , ...женени деца - черни кахъри!  От опит го казвам! Yum
Направо ме отчая. Аз тъкмо се зарадвах, че голямото излезе от къщи и остава наборката да избутам и ще съм "пей сърце".

Относно почистването, щерката получава джобните за седмицата (в неделя) от баща си само ако стаята ѝ е почистена и подредена. Действа, макар и с напомняне.

# 269
Ирчик, ако искаш към петифури, може да сложиш и нещо за пийване. А туй с хамстерите, май тъ гонят пет лева, как ти хрумна, че с туй ша ги подмамиш. Моето го подлъгах с луканка, за да си напише домашните, яла виж ко прай в момента. Седи, гледа и се хили на някакви клипове в тока. А ми каза преди час, че след 30 мин. ще почне.

Вита, изчакай поне още 5 годинки, па тогаз го мисли туй с айляка. Скоро нема да е.

Общи условия

Активация на акаунт