ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 888
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
  • около Варна
Нашето контролно по математика се отложи, учителката отсъствала. Всичко ще забрави, пак трябва подготовка. В Кан академия има видео уроци и тестове, като задачите имат обяснения и насоки, когато натиснеш за помощ. Мисля да я карам тях да решава, защото изреши сборника и учебника вече.

# 241
Краси, Краси, де да беше тъй, за моето де. Тя е мъжемразка, за гаджосване и дума не дава да се каже, какво остава да го хареса. То ша съ разбере, аз съм търпелива. Само дето, ако туй до коледа не спре, моето умишелено сигурно ще се разболява.
Дано проблема да е секнал за постояно. Ако продължава, и имаш възможност го премести детето, няма смисъл да се измъчва. Може да се уговорите с още някоя и друга майка, да ги прехвърлите на квартира, за да ви излезне по - евтино.

Виви, и аз щях да предложа отново Кан академито, но тъй като мамите го знаят, и аз се отказах. Друг вариант е, да се намерят клипчета с уроци, така хем ще слуша детето, хем като се запише задачата, може да се сложи на пауза, да се помъчи само да я реши първо, пък ако не успее или иска да си провери, ще махне паузата. Аз със мойта така процедираме, когато сме гледали там де. Иначе и на БНТ има уроци ( записи ) когато бяха ги пуснали. Друг въпрос е, до колко ще се харесат. На моето дете, някои не му харесаха как го преподават урока, и отказваше да ги гледа.

# 242
Тони, не мога да си позволя квартира. Но пък съм се заела с проблемите.
Младежа явно усеща, че тя се ядосва и го прави нарочно. Дано скоро престане.

# 243
Коя е таз дет го дразни, ша ида да я оскубя. Квартирата е вариянт ако са две - три - четири деца, поделят разходите. Но щом не е според възможности, си е кофти. То добре, че все пак има и пансион, то иначе къде щеше да му излезне края. Айде скоро да съ похвалиш и ти, ще чакам добри новини.

Днес от хремата, имам само нещо като подсмърчане от време на време, малко подкашлям, дано в рамките на новата седмица, напълно да се оправя.

# 244
Не е тя, а са момечта. Едното дори е на позната и ги писахме да са заедно. След като всички родители изроптахме,ще го местят в друга стая. Дано се стресне, че е малко съмнително.

# 245
Краси, ха дано се стресне. Това с местенето в друга стая, надали ще му е спънка да продължава да дразни. Все пак, нека наистина нещата се оправят. Хубаво е когато живееш в спокойствие.

Ай сменихме и времето, дано с него се сменят и други неща.

# 246
Краси, ха дано се стресне. Това с местенето в друга стая, надали ще му е спънка да продължава да дразни. Все пак, нека наистина нещата се оправят. Хубаво е когато живееш в спокойствие.

Ай сменихме и времето, дано с него се сменят и други неща.

01.11.
Вие направо се изгубихте всички. Поне да ви честитя празника.
Честит празник мами, и татковци ( и те ако са все още тук ).

Аз съм почти готова, имам само някакви храчки, които дразнят гърлото и ме карат да подкашлям. Появяват се по два - три пъти на ден.
Останалите оздравяхте ли вече.
Време е да се подготвим, от утре отново на училище. Жалко, трябваше и утрешния ден да го направят почивен.

# 247
  • София
Честит празник! Да е  изпълнен с добри и красиви мисли умът на децата ни, като прекрасното синьо небе днес! Нека са волни птици  на крилете на знанието предавано от мъдростта на учителите им!
Дано това не са само добри пожелания.... ще трябва по някое рамо и от нас родителите при нужда. Grinning
Чудесна ваканция и прекрасно време им се падна на децата. Нашите са на зелено училище на Рибарица. Ще разглеждат забележителности в близките градове.
Дискотеката е била чалготека!:bowtie: И то с учителите??? Защо така се шири сред децата това чудо ... иде ми да крещя!
Тони, чудесна новина, че вече си почти здрава. Детето как е?

# 248
  • София
Честит празник - повече будители и днес, на помнените благодарим, но и действащи да има! Хубава ваканция на децата!
Тъй като е на същото зелено училище - Ims, защо чалготека, странно ми е, а и имаше уверения, че ще без чалга. Аз се учудвам, защото щерката и около нея харесват съвсем друг тип музика (даже тия дни нещо се беше заслушала в някакви френски шлагери, Едит Пиаф и подобни приятни за ухото), не ми се струва масово фенове на чалга да има, по скоро обратното. Но може би купонът диктува този тип музика. Аз почти нямам инфо оттам, моите и двете деца са от най-спестовните на информация и обратна връзка, когато пътуват някъде на екскурзия или лагер, не се сещат изобщо да се обаждат. Добре, че все отнякъде изтичат сведения или пък драснат една дума по вайбър. Не че едно време много сме се обаждали на родителите като нямаше телефони, само в пощата, евентуално, а сега с тази възможност по всяко време да установиш незабавно връзка и при най-малката липса на обаждане отсреща се стряскаме и притесняване.

# 249
Диването от снощи развява байряка, та носът и е леко като запушен, поне не кашля. От утре ще не ще, ще е на училище. Ша мъ информира пак по кво ще или е правила тестове. По АЕ ще е обезателно, за тук нямам повод за притеснение, другите ми са по - дерт. Но каквото направи, ко дъ съ прай, ша си мълча кротко в ъгълчето с надежда, един ден да промени нещата в добрата посока.

Еееххх че хубаво, дано си изкарат добре децата. Бора, изчакай да се прибере, пък като почне да ти разказва, ще ти се прииска да спре.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 10:42 от Тони ♒🍀

# 250
  • Бургас
Честит празник!
Нека има повече будители в днешно време!
Моите уж са готови за утре,да видим!
До сега се боричкахме и гъделичкахме със синковците!
Хвана ни лигата,яко ☺️😂

# 251
Аз не разбрах пък, как така се получиха два поредни мои поста, а знам, че между тях имаше други.

Карзче, добре сте направили, имаме нужда от разтоварване. Ние също с диването го правим когато ни доскучае. Аз пък съм се заела да си подредя снимките от флашките. Има доста дето се повтарят, и заемат място. Докато ги разглеждам пък, вместо да приключа с разчистването, почвам да зяпам клипчетата, и само се мотая. За сметка на това, си припомням доста нещица които бяхме позабравили. Толкова мъчно ми става като ги гледам, чак ми се ще, да върна времето назад, в моментите когато е била мъничко дребничко същество. Аааахххх, къде изчезна онуй дребосъче дето вършеше няколко неща наведнъж. Сега от мързела и не мога да я оттърва. Така ще е, ще я гледам на снимки и клипове и ще се разтапям по стари спомени.

# 252
  • София
За мен мързелът си е градивна сила. Познавам много работливи хора, на които пет дни работа им спестява 15 минути мислене. А това не ми е ОК.

Напоследък все чувам от хора някакви поверия - какво да направим срещу лош късмет. И все се улавям, че и аз си измислям някакви такива глупости. Например страх ме е да изхвърля стари патерици, защото веднага ще ми се наложи после да купя други. Някакви следоперативни лепенки са ми останали и тях пазя против уроки, а опаковката им вече се е разградила. Една колежка ми каза, че при тях поверията са обратното. Трябва да изхвърлиш, за да не ти се случи. Ама изхвърли си патериците и пак си счупи същия крак. Та съвсем ме сдуха. А бях приготвила един кашон лекарства от ковида за изхвърляне. Сега ако ги хвърля и дойде нова пандемия, ще си помисля, че съм някаква велика сила, щом с едно щракване ги предизвиквам тези неща. Ама ако не ги изхвърля, а ги изпия, ще ми писукат дрегерите за наркотици и кой знае в какво ще повярвам тогава.
Виждате ли какво става като не пишем за децата. Главите ни се пълнят с глупости. Затова излезте от летаргията и напишете нещо!

# 253
  • София
О, ама вие не пишете, за да могат такива работни като мен да наваксат с четенето ли? Wink

Детето ми има таен живот, за който аз съвсем не знаех, но не е толкова зле. Ходихме на екскурзия с дъщерята - двете по женски и тя се изпусна да каже, че брат и едитвал видеа и имал доста гледания. Обещах да не я издавам, че ми е казала, но веднага снесох на ММ. Той пък нали е системния администратор в семейството та успя да открие профила на синко и тайно изгледахме творчеството. Ами хареса ми - синът има същото идиотско чувство за хумор като баща си Simple Smile

На мен нищо не иска да казва, та чат-пат ги подслушвам със сестра си какво си говорят. На нея разказва за съучениците и за учителите си. За Хелоуин трябваше да се маскират - творих предната вечер, сглобявах костюм - голямо вълнение. Връща се на следващия ден и аз от вратата ентусиазирано го питам: Разказвай, как беше? Другите как бяха облечени? Харесаха ли твоя костюм? А той изръмжа: Знаеш, че мразя да говоря за такива неша. Край! Първо се нацупих, после се сетих колко се дразня моята майка да ме разпитва за неща, които не ми се обясняват в момента и си казах, че всичко се връща.

# 254
За мързела-еми много ме дразни,направо ме вбесява,а младежът го е прихванал яко.С две думи на нож сме у дома с него.Винаги е бил разсеян,но като добавя и мързелуването+летаргия -става страшно.Дано е нещо за кратко,че ще зареждам шкафа с вино.

Общи условия

Активация на акаунт