ОСМОКЛАСНИЦИ оценките редят, а родителите в ЕД ги следят

• 41 877
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Здравейте и от мен. Нищо ново при нас. Девойката спи в часовете. Донесе първата тройка по иуч английски на домашна работа. Ако е по нещо дето трябва да го учи бих разбрала, ама по английски дето е светлинни години напред.... Подпитвам тактично, оказа се ,че не успяла да го напише в междучасието. Било 18 стр упражнения, тя написала първите 6. Е, колко да й пишат. Пак не била разбрала и естествено е невинна. Толкова е спокойна и не й пука, че чак се съмнявам да е от мен това дете. Контролни по английски имат всяка седмица. Тази имаха в сряда, в четвъртък по иуч, а утре по бел, математика и пак по английски. Днес е била на тенис и испански, прибрахме се в 7,30. И тя вече е на компютъра да играе. Ще има екшън другата седмица като видя оценките. Но да се оправя сама, аз бях до приема.

# 271
Ехааа, Рени, ти хубаво се появи, ама защо толкоз рязко нахлу, от съ оплакваш от дятето, кот разбрала, туй направила, ама и ти, удряй си камшика и си прай кот си знайш.

Моето все още дреме, явно очаква всичко само да се напише, изми си косата преди малко, ся зяпа във фейса. Ша седим пак до никое време.

# 272
  • София
Чета ви, не пиша, защото няма нищо интересно. Училището си върви, раздава го амбициозна, напъва се. Мисля, че в момента не е нужно чак толкова напън, че ще вземе да прегори. Предстоят контролни и контролни по какво ли не. По БЕЛ г-нът има доста високи изисквания, които не могат да бъдат покрити от учебника. Имам усещането, че вдига летвата на нивото на следването си по българска филология, а все пак училището не е с основна такава насока.
Едно питане към мамите съученички- може ли да се получава стипендия на ръка, а не по банкова сметка за нашето училище?

Според моята съученичка - можело на ръка.
На мен г-нът по БЕЛ ми е много симпатичен и на сърце. Допада ми подхода му - нека малко разчупят калъпите.

# 273
  • София
Моят също ще взима стипендия на ръка от канцеларията. Май доста от съучениците ще взимат така парите.

# 274
  • София
Моето детенце пък се "разкраси" след неуспешен скок с колело в парка. Sad
Поне пак малкият дявол - няма счупено, но егати и стреса, който изживях.
За пореден път - ако искат да учат, ако искат да слушат, само да са ни здравички! Това пожелавам на всички дечица!
Скрит текст:
Това е сътворил + доста голяма и дълбока рана над плешката

# 275
  • София
Леле, настръхнах като отворих снимката. Бързо да се оправя младежа и да го дава по- кротко.

# 276
В шок съм. Дано всичко е наред. Наистина да са живи и здрави, другото са бели кахъри.

# 277
  • Бургас
👀Аз,да си призная,че за 🤔43 г. почти вече..за първи път чух ,,пермутации,, наскоро от сина ми,след въпроса ми ,,На кой урок сте?"

П.С. Сега видях снимката на Ирина... Да са ни здрави и Бог да ги пази,тези деца!
Да внимава повече сладура!

# 278
Боже, ужасно се е наранил! тая кръв в ухото откъде е? Стекла се от скулата ли? Отидете на преглед и евентуално снимка на бял дроб, ако решат в спешното. И тетанус.
Да са здрави децата, най-важното е това.
Благодаря за отговорите и за стиснатите палци.
Нещо към момента г-нът по БЕЛ не ми е всред любимците заради контролните, които пуска. Когато отсъстваше с ковида и се подгатвяше по учебника резултатът беше неотраден. Определения в учебника били недостатъчно пълни?!

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 21:42 от ra2

# 279
  • София
Ирина, чак сега видях снимката.
Бързо оздравяване.

Моят се паникьосва от кръв (ако е много). По-скоро реагира на моето поведение в случая.
Преди 2г имаше проблем със слаб капиляр в носа. Дълго време го лекувахме. Кръв му потичаше при спиране и тръгване на асансьора.
Една съседка ми го беше довела един следобед, много притеснена. Шурнала му кръв от носа при тръгване на асансьора, до нас беше станал като клан-недоклан. Съседката се беше разтреперила цялата.
Лекарят го беше спрял за малко от тренировки, а като ги започна носеше маска.

# 280
  • София
Благодаря, момичета, за съпричастността.
Боже, ужасно се е наранил! тая кръв в ухото откъде е? Стекла се от скулата ли? Отидете на преглед и евентуално снимка на бял дроб, ако решат в спешното. И тетанус.
Инцидентът е от оня ден по обяд. Чак днес се поуспокоих малко да пиша.
И снимки има, и всякакви прегледи, и следене оттогава, и тетанус.
Иначе самото ухо е разкървавено, но е обилно намазан с Йодасепт и не е само кръв това, също и на бузата и челото.

# 281
  • София
Иринка, гуш за Ради, важното е че е наред, да си поотдъхнеш, малкият дявол е бил дето викаше баба ми! Лудетина той, да внимава, поздрави!
Нашите се върнаха от зелено, от утре пак на пангара, да видим как ще минат в работен режим. Стипендиите при нас са само по банков път, като сметката е на детето и се представя след класирането. Това по справка от сайта на училището миналата година. Мисля тия дни да й направя сметка в ДСК, и моята е там.
Мързеланки са някои от момите и моята, уж дева, пък редът в стаята й не отговаря на зодиакалния знак сякаш иска да опровергае астрологията Smile  Сега като взехме и две котета, хаосът е на нова, по висока степен.
Ех, завиждам за готиния и нахъсан господин по БЕЛ, нека има висока летва, защо пък не, да компенсира сухите точни науки и децата да имат висока езикова култура и широк литературен кръгозор.

# 282
Ох, Ирина! Направо ми спря сърцето майчино от снимката на сина ти. От кръв не ме е страх, но и аз карам колело, та изтръпнах. Често виждам как падат деца с тротинетки.
Да пази Господ всички!
Бързо възстановяване!

# 283
  • София
Хайде и аз да се пусна в темата 🙂, че Тони проверява по номера 🤪.
Няма кой знае какво да докладвам. Тази година голям кеф. Английският е бял кахър след немския до сега. Един БЕЛ и една математика има да ни мъчи 😉. Повече ме притеснява, че почти не общува с децата. Ужасно е ...знам ли коя дума да употребя...и свит и саможив, и притеснителен...каквото и да употребя все на място ще е. Иначе казва, че всички ги харесва.
И при нас по БЕЛ учебника се вижда непълен на учителите. По математика тоже. Диктуват, изпращат допълнително материали...само да има кой да чете. Изглежда не се намират много навитаци, защото по БЕЛ летят 2-ки и 3-ки. Ние сме в очакване какво ще звънне в Школото, още не е изпитан.
Та така ...
Иринка, дано, няма други поражения! Ще мине на юначето 😘. Радвай се, че е подвижен и активен!
Ра, стискам палци всичко при вас да върви по план!
Петифурките аз чак в университета съм учила, но имаше колеги от МГ, които ги знаеха. Сега с дребния решавам НОК и НОД и въобще нямам спомени да сме ги решавали така навремето, та за петифури хич не ми е останало време.

# 284
  • София
Ирнко, като прочетох, че наборчето е направил геройство, си казах юнашка снимка ще е. Ти за деуги не би се впечатлила. Не си поплюва туй дете. Бързо да минава!!!
И аз вкъщи имам един такъв герой, заради който поддържам кислородна вода, йодасепт и превързочни. Като се прибере ожулен, ми прави забележки да не драматизирам. А като попадна в Пирогов цяла фотосесия си направи със системата, че да имал драматична снимка. Така че и ти документирай твоето, да има да впечатлява мадамите.
Стипендиите в нашето училище може и на каса, може и по сметка на родител. Но ако са по сметка, от банката трябва да се вземе документ за титуляр на сметката. Лошото е, че откритата сметка не гарантира стипендията за следващия срок.

Общи условия

Активация на акаунт